SERGIO Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 Witam:) Jestem tu nowy. Po raz pierwszy rzucam swoja prace na forum:) Prosze ocenic model;) Krytyka oczywiscie mile widziana!
xaoo Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 Witaj SEGIO, Jak na moje oko siateczka elegancko porozkladana, wszystko ladnie czysto. Mam tylko jedno pytanie kiedy jakis fajny render? Pozdrawiam, xaoo
pecet Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 ładne wejscie na forum, siatkoholicy będą zadowoleni ;)
Mortom Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 no siateczka bardzo miła dla oka. No i witam kolejnego uzdolnionego forumowicza :) Pozdrawiam :)
ReflectVision Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 bardzo ladnie, a moglbys wrzucic wieksze rendery ale bez siatki juz ?
SERGIO Napisano 26 Marzec 2008 Autor Napisano 26 Marzec 2008 Witam wszystkich.Dziekuje za komentarze:)Oczywiscie moge dodac rendery bez siatki.Dzisiaj wieczorkiem rzuce kilka ujec z siatka i bez.Pozdrawiam wszystkich ;D
Robertus Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 mmm, starszy braciszek mojego :) czekam niecierpliwie na renderki!
Norwag Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 super modelik super furki :) czekamy na renderek... PS. daj jakis biezniczek ;)
TheCapo Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 moim zdaniem siatka super no i niezle ogolem:)
SERGIO Napisano 26 Marzec 2008 Autor Napisano 26 Marzec 2008 Dodaje renderki modelu bez siatki.Teras sie zastanawiam czym renderowac.Mentalem,V-ray,czy standartowy lighttracer+photoshop.Zalezy mi na czasie.Nie chce mi sie czekac narender jednej klatki ponad godzine.Chcialbym zrobic filmik z tym autem. Moze ktos wie jakie bylo by rozwiazanie?Jakosc obrazu" V-ray" ale zeby szybciej sie liczylo.Moze render na alpha i mixowac w After Effects. Jesli ktos wie.Prosilbym o pomoc:) Pozdrawiam
mrkrzysiek Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 ładny model, gratulacje umiejętności, co do animacji to pewnie najlepiej renderować na warstwach, i wtedy jakieś GI będzie zbędne raczej wyrenderujesz auto z AO i tło z AO i poskładasz wszystko w AF to Mental powinien bez problemu to obrobić szybko w końcu jest do animacji:)
Yasutoco Napisano 26 Marzec 2008 Napisano 26 Marzec 2008 widziałem o wiele ładniejsze modele i o wiele słabsze modele, temu brakuje paru szczegółów. siateczke troche popraw w dolnych częściach pojazdu szczególnie bok i tył. Czekam na anime... EDIT: oceniam tak tylko dlatego, gdyż mam te same problemy ....
SERGIO Napisano 29 Marzec 2008 Autor Napisano 29 Marzec 2008 Witam wszystkich:) Po kilku dniach znalazlem w koncu metode na szybki render ;P Dodaje ten testowy render ktory mi sie udalo uzyskac w ciagu 20 min moze. Dokladnie jeszcze nie obliczylem.Dalej bede walczyl z tym. Oczywiscie render jeszcze zadna rewelacja.Ale jest mnostwo plusow.Caly obraz jest na warswach.Osobno cien pod autem,osobno kolor karoserii,osobno swiatlo cien na karoserii,i osobno odbicia swiatla na karoserii. Reszta jak widac narazie jest szara. W koncu to jest WIP a nie VIP:) dlatego juz daje ten renderek testowy na forum. Co o tym myslicie? Aha i jeszcze mam takie pytanko dla tych co lepia autka w maxie.Ile wam schodzi na koncowy render czasu (mentalem,vrayem,brazilem czy jeszcze czyms)?
SERGIO Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Witam wszystkich. Dodaje nowy renderek testowy.Kilka rzeczy jeszcze jest nie dopracowanych.Alufelgi,nie ma tla,no i sam lakier nie jest za dobry. Prosze ocenic;)
Notre Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 hm... z takim modelem masz szansę na przerealistyczny render więc wykorzystaj ją ;)
mowicz Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 no wyglada bardzo fajnie, jedynie swiatla mi sie nie podobaja ;)
M4rcus Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 model - super render - nieee masz za dobry model w porownaniu z takim renderem, wymysl cos fajnego
SERGIO Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 Heh:)To tylko testowe renderki.Spokojnie;D Auto jest przygotowane do animacji.(prawie ;P) Postaram sie dodac nowe renderki auta w akcji :] Musze jeszcze dopracowac model. Mam jeszcze kilka nie skonczonych projektow ktore po kolei beda sie pojawiac na forum. Wkrotce dodam kultowe auto HONDA CRX 1992 po tuningu ktore bedzie bralo udzial w animacji jako drugie auto. Za storyboard do animacji wezme sie dopiero w przyszlym tygodniu. podejrzewam.Po zaplanowaniu ujec bede odpowiednio rigowac auta zaleznie od sceny. Dziekuje za komentarze i uwagi. Czekam na komentarze. Pozdrawiam wszystkich
hkropinski Napisano 1 Kwiecień 2008 Napisano 1 Kwiecień 2008 bardzo ładny model... reszta mniej, lakier do wymiany, czekam na kolejne update'y, pozdarwiam
Rekomendowane odpowiedzi