pchela1313 Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Witam. Mając trochę wolnego czasu, postanowiłem że czas pobawić się trochę modo 301. Stwierdziłem, że w ramach nauki zrobię nową postać i wybór padł na Indiana Jonesa ale w wersji LEGO. Koncept: Rezultaty: Jako że to postać Lego, to jeszcze części ludzika: Te dodatkowe edge loopy są wstawione ponieważ postać ta będzie miała zrobiony szkielet. Pozdrawiam i czekam na komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 HAHAHA! Kocham lego, niby na tych klockach się wychowałem. Czuj się obserwowany i wspomagany. Ogromne podobieństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 To moj pierwszy post ;) czekamy na efekty pchela. Z racji Twojego doswiadczenia praktycznego i teoretycznego mam nadzieje ze pokazesz co potrafisz hehe pozdro for all 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 ale nie rob mu takich smiesznych nog jak na koncepcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 29 Marzec 2008 Autor Share Napisano 29 Marzec 2008 Dzięki za komentarze:) JunioR- będą dokładnie takie same, ponieważ ta postać będzie się animować tak jak ta z konceptu, czyli uda będą na zawiasie kulkowym oraz dojdzie możliwość zginania kolan. A teraz Update: Indy nie może być poszukiwaczem skarbów bez swojej torby, zatem oto i ona:P Zabieram się za bicz oraz pistolet. Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 pchela kiedy planowane efekty? jakies pierwsze animy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyboa Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 modelik super :D jak zywy :D hehehe tak szczeze to ... o texturki bedziesz sie musiał postarac ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 takie małe a cieszy :P a tekstur to dużo chyba nie bedzie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 to kiedy? PS fajnie sie wczoraj wracalo do domu? :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowicz Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 bardzi fajny, maly modelik. Mala rzecz a cieszy :) Postaraj sie o ladne texxturki teraz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 30 Marzec 2008 Autor Share Napisano 30 Marzec 2008 Witam prawie punktualnie o północy:P ajbin- do animki trochę jeszcze zostało, muszę zrobić całe tekstury i jeszcze szkielet, czyli jeszcze dłuuga droga przede mną. Do domu wracaliśmy w strasznym hałasie bo autobus to jakiś zabytkowy był:) malyboa- wielkie dzięki za miłe słowa, teksturki możesz ocenić bo w tym poście już się pojawią:P tob01- dzięki, tekstury to w sumie tylko na korpusie twarzy i na nogach, co zaraz pokażę w troszkę innym koncepcie. mowicz- dzięki, staram się jak tylko mogę:) Trochę inny koncept: Oraz Update:) Czekam na opinie i pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 siateczki super. rób rób. jesteś obserwowany, nie ma na razie co wytykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 czy indy bedzie mogl strzelac i machac lassem? :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Witam, dzięki za komentarze:) ajbin- tak Indy będzie mógł zarówno strzelać jak i machać batem bez zbędnych wstępów- oto lista zmian jakie zostały wprowadzone od ostatniego czasu: - zrobiłem tekstury na nogach oraz na twarzy (tylko broda) - usta, brwi oraz oczy NIE są teksturami, są to obiekty 3D, które są częścią szkieletu jaki wykonałem dla twarzy Indiego. Tutaj przedstawię tylko końcowy efekt prac nad tym szkieletem, a dokładne jego działanie omówię w innym temacie w dziale "Animations". Temat ten będzie zarazem kontynuacją tego wątku, ponieważ teraz zajmuję się zrobieniem szkieletu dla postaci, a to nie jest odpowiednie miejsce dla takich rzeczy. Zatem oto efekty: - kilka szybkich renderów A tutaj jest przykładowa animacja twarzy "Ściągnij animację" EDIT: Dokładny opis szkieletu twarzy jak i kontynuacja tworzenia tej postaci (w szczególności riggu) jest w tym wątku "Kontynuacja wątku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 fiu fiuu :) oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Tak, od początku na stałym, świetnym poziomie. Przypominają mi się godziny spędzone nad Lego Racers 1 i 2.... Teksturki są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 nice work!!! pracuj tak dalej... ;) kolo fajnie wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Witam:) Zrobiłem cały szkielet dla Indiego, to pokazuje, jak moja postać wygląda w pozie- jest to ta sama poza co na koncepcie:P Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 i tak najlepszy jest filmik gdy logo indy jest prawdziwym indym co nie pchela? :) tylko wtajemniczeni wiedza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Hehe, no tamten filmik wymiata:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 pchela a kiedy wdrozysz cos do *.swf ?? wiesz juz jak to robic z 3dmaxa? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2008 A właśnie, taki offtop: jak wyrenderować coś w maxie żeby później zapisać to jako *.swf? Bo w opcjach zapisu tego co ma się wyrenderować, nie ma takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajbin Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 niop dokladnie ktos wie? czy robi sie serje zdjec i wrzuca do plikow fla i stamtad eksportuje jako swf? :) a moze to wrzucimy pchela do innego dzialu tam gdzie powinno? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numinatic STUDIO Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Dobry "prosty" ludzik, do nauki modo i riggowania. : > Co powiesz o tym programie, jak się w nim modeluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 O ile dobrze pamietam to plugin swift pozwala na render do .swf ,ale bez urzycia swift mozesz wyrenderowac to jako avi,jpeg czy tam mov i importujac to potem do flash(soft) Jezeli jednak nie posiadasz programu flash to musisz poczytac o swift :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzYoda Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 To dość stary topic, no ale cóż, chciałbym spytać czy można zanimować takiego ludzika za pomocą bipeda. Na razie pracuję nad animacją ludzika, ale nogi sprawiają wyraźny kłopot, gdyż envelopy wpływają na tors ludzika/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchela1313 Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2009 To czy użyjesz Bipeda, CAT'a, czy zrobisz własny szkielet, nie ma znaczenia. Liczy się tylko to, jak ustalisz wagi w skinowaniu, a po Twoim poście, widzę, że masz je źle ustawione w nogach. U mnie envelopy nóg nie mają żadnego wpływu na tors i odwrotnie. Pobaw się trochę ze skinowaniem a na pewno wszystko będzie dobrze działać. Na mojej stronie jest dokładniej omówione jak zrobiłem ten szkielet, może Ci to pomoże. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzYoda Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Jak na razie kombinuję z Physique Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Jak się robi takie animacje, jakby samej tekstury? (Nie no... serio się pytam...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi