pecet Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) rozkręciłeś się, jak dla mnie bomba :) edit. jednak mam wątpliwości co do ergonomi pokręteł od nawiewu/klimatyzacji, nie są zbyt blisko siebie? wiadomo że przy koncepcie nie ma to znaczenia ale tak się czepisam z przyzwyczajenia ;) Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez pecet
Homa Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Napisano 5 Czerwiec 2008 Freedom Fighter - Dzięki! Chyba faktycznie są za cienkie - do poprawy :) Pecet - Dzięx :) Masz racje - pomniejszę je troszkę i oddalę. Dzięki za słuszną uwagę. RA, Poke - Dziekuję :) Jest też trochę krzywizn (góra środkowej konsoli, próg z napisem), poprawki w planie także spoko ;-) Pozdr!
Kr3tz Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) Glebsze fotele by sie przydaly, te wygladaja na plaskie i grube. Kerownica plaska. W drzwiach juz jest schowek? Pasy sa za male [skala] ale to juz FFighter pisal. No i pod kierownica bym sie moze nie zmiescil, ale u pasazera- napewno. Pod wzgledem modellingu- owned. PS. Po pm-ce sie tak rozpedzilem ;d EDIT: Nie nie, zle napisalem :) Ze zmieszczeniem sie pod kierownica chodzilo mi o to, ze... zmiescilbym sie POD kierownica, na wycieraczce. W cholere miejsca tam, albo mam takie wrazenie, bo podloga jest plaska. Moglaby zaginac sie w gore, im dalej od fotela. Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez Kr3tz
Homa Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Napisano 5 Czerwiec 2008 Kr3tz - Dawaj, dawaj, hehehe :) Z fotelami to "długa historia" - te są bardziej rekreacyjne wiem... nie będę już ich zmieniał (i tak napis modelowałem bo mi przy disp. maxa wywalało), kierownica jak dla mnie wporzo i zmieściłbyś się pod nią gwarantuję, bo proporcje skalowałem do modelu człowieka :-P Pasy - do poprawy fakt... Pozdrawiam :)
Robertus Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 jeeeedziesz :) bardzo ladne, czekam z niecierpliwoscia na final !
trosiek Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 aż chce się wsiąść i jechać :D mam nadzieje że kiedyś takie koncepty trafią na drogi :)
FF Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Aha jeszcze jedno mi sie przypomniało, wiem ze to sportowy samochód ale komfort musi być:) Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez podłokietników przy drzwiach, chyba by mi ręce odpadły po jakimś czasie:)
Homa Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Napisano 5 Czerwiec 2008 Robertus - finał jeszcze daleeeko, ale dzięki za doping!!! trosiek - Dzięki! FF - teraz to już przesadziłeś, cholero jedna :-P (zawsze możesz zrobić "zimny łokieć")...
zimzia Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) Witam projekt poprostu bomba ale mam takie wrazenie ze to wnecze jest porownaniu do samochodu bardzo malutkie i jak by wcielic ten model w zycie to mial by wielkosc porownywalne do hamera H1, fotel kierowcy jest tak strasznie przesuniety do tylu i nie wiem czy kierowca dotykal by pedalow gazu, hamulca i ciekawe czy by dostal do kierownicy. Takie jest moje zdanie ale to twoj projekt a talentu to tylko pozazdroscic Edytowane 6 Czerwiec 2008 przez zimzia
kliment woroszyłow Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 konsola mi sie podoba przeokropnie...w całosci z materiałami bedzie wyglądac przednio! super ci wychodzi Homa..zazdroszcze!:)
KamillM Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Po prostu bosko :o Gratuluję i zazdroszczę umiejętności! :)
Homa Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Prawie cały miesiąc ciężko było mi znaleźć czas by coś podziergać, więc teraz troszkę odkopuję, hehe... Takie coś pod tylną klapą wyprodukowałem, ale nie czepiajcie się za mocno, bo na mechanice nie znam się za dobrze. Referki z Gallardo i jakiejś starej ferrarki miałem... Głównie chodzi o to by coś tam przez szybkę wyglądało, bo zbliżeń na motor nie przewiduję :) Pozdrawiam!
pecet Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 ładnie idzie, jakieś napisy by się przydały na (chyba) pokrywie wałków rozrządu bo teraz trochę łyso ;)
Homa Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 dzięki pecet :) a co to są wały rozrządu? :-D nio dobra... może tam coś dodam, jakieś V10 czy cuś :)
GrześDuro Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 troche sie bede wymądrzał, ale na pokrywie walkow juz sa swiece i przewody wydaje mi sie ze ta pustka to jest na dolocie:P w dobrym kierunku ten projekt zmierza, moze jakas rozpórka zawieszenia w okolicy by sie zapodziała?;>
HummFred Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Bardzo ładny silniczek. Dołączam się do prośby o jakieś oznaczenia chociażby na dolotach. Mógłbyś dodać jakiś detal na ścianach komory silnika np. jakieś przetłoczenia (tylko taka sugestia). Sam concept też mi się podoba.
Homa Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Napisano 2 Lipiec 2008 Grześ ma rację to dolot powietrza do cylindrów, tak jak pisałem coś tam wyrzeźbie jeszcze. O "rozpórkach" też myślałem, ale nie ma już miejsca - musiałyby iść nad silnikiem i jakoś nie bardzo mi sie to podoba :) Fred dzięki. Jednak nie będe kombinował z przetłoczeniami, bo i tak nie będzie tego widać... a jak wspominałem komp mi już klęka, choć model ma tylko 1,2 mln poly! Aktualnie pracuje nad studiem, więc w miarę możliwości chciałbym zbliżyć sie do finału - ileż można :-)
pecet Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 troche sie bede wymądrzał, ale na pokrywie walkow juz sa swiece i przewody wydaje mi sie ze ta pustka to jest na dolocie:P może i tak, rozbierałem tylko R4 ;)
GrześDuro Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 no tak z tą rozporka to by byla juz przesada. Jak to ktos powiedzial "ideał nie jest wtedy gdy nie mozna nic dodac tylko jak nie mozna juz nic odjąć." Cos w tym jest;) I jasne nie ma co sie zakopywac skrajnie w detal bo kiedys trzeba to skonczyc. Juz zacieram rece. I wspolczuje... mi tez powoli hardware zaczyna strajkowac:| pecet - zazdroszcze tego rozbierania. Co innego teoria a co innego praktyka:(
ReflectVision Napisano 2 Lipiec 2008 Napisano 2 Lipiec 2008 HC-S V10 , bardzo miazdzacy silniczek :) ps. widzialem dzisiaj bmw e46 na Twoim felunku :)
Rekomendowane odpowiedzi