Napisano 10 Kwiecień 200816 l Witam... Dzis dostałem twórczego natchnienia...postanowiłem rozpocząć prace nad projektem swojego domu marzeń .... Stworzyłem koncepcje w swojej głowie, wykonałem kilka szkiców....i postanowiłem iż na forum bede zamieszczał kolejne postepy swojej pracy enjoy p.s konstruktywna krytyka mile widziana: update: Edytowane 23 Luty 200916 l przez palmer
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Półki co to nie ma co oceniać.... do modeluj ściany przynajmniej :) Pozdrawiam
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Na razie skromne masz te marzenia Mortom dobrze gada, zajmiesz się teraz jakimś szczegółem i potem olejesz resztę. Najpierw dokończ ściany, na detale przyjdzie czas.
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Autor ściany w budowie ..... widze że koledzy mają wyrobione zdanie o brygadach murarzy (nawet tych 3d)
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Mam takie wrażenie, że jak skończysz to będzie willa (to chyba oczywiste skoro to marzenia :P) ale dodaj basen ;).
Napisano 11 Kwiecień 200816 l Autor update: wpostawilem prawie wszystkie sciany dodalem miejsce na basenik :) (na razie wstawiam screeny ...bez renderingu)
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor prace trwaja ...powoli, z braku czasu ... ekipa budowlana jednak jest wytrwala...:) p.s cos mi strasznie dymi na scianie w garazu ...jakies wskazowki ??
Napisano 17 Kwiecień 200816 l No teraz to zaczyna to jakoś wyglądać. Fajnie wygląda wejście, ale te okna z obu stron powinny być takie same(zaorąglone na górze), bo teraz to się to nie trzyma kupy. A tak wogóle to jakiś mały ten domek. Te plamy to pewnie niskie ustawienia rendera.
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Autor Kimmi niesymetryczne okna zdecydowanie zostaja :) - jako szalony architekt zdecydowalem sie na odmienny wyglad mojego domu marzen ....
Napisano 17 Kwiecień 200816 l Zapowiada sie ciekawy projekt, mam nadzieje ze na koncu juz dasz ujecia z kazdego pomieszczenia, o ile dodasz duzo detalu bo az sie prosi w tym projekcie. A co do tego dymu, to na pewno slabe ustawienia rend. Keep working. pozdr
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Witam Zaczyna mi się podobać. Trochę mieszasz style, no ale to Twój dom marzeń ;) Pokaż zbliżenie kapiteli, no i siatkę, zobaczę jak sobie poradziłeś z łukami. Pozdr.
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Autor Pablo ...ujecia z pomieszczen prawdopodobnie w dalszej przyszlosci (po konsultacji z architektem wnetrz : ) adam_m: siatka kapitele ...??? prosze o sprecyzowanie pytania :p ps. wlasnie zaczalem projektowac dach ......nie zdawalem sobie sprawy ze konstrukcja dachu bedzie tak trudna ..... moze ktos zna sie na ukladaniu dachow .....potrzebuje wskazowek. Na razie klade dach metoda prob i bledow ..
Napisano 19 Kwiecień 200816 l palmer moze byc ciekawie ale narazie to buduj model, to podstawa... dachu to ja cos nie widze ;) a te czarne zakopcone to prawdopodobnie flipnąć trzeba bo są na lewą strone ;)
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Autor adam_m luki robilem rysujac shape arc rectangle pozniej robilem attache tych dwoch shape'ow vertexy weld (tam gdzie trzeba bylo) extrude i bardzo ladnie wychodza luki - siatka przynajmniej nie popsuta jak przy boolean panowie dach ...tragednia , w weekend nakombinowalem sie strasznie i dalej mam kilka punktow gdzie trzeba dach poprawic. Za duzo mam polaci dachowych i nie wszystkie przenikaja sie w ladny sposob. Wkrotce dam screena .... na razie buduje dalej model .... im bardziej w las tym wiecej drzew pozdrawiam!
Napisano 21 Kwiecień 200816 l Autor maly update: dach docelowo mysle o polozeniu dachowki ....tylko nie wiem jeszcze jak sie za to zabrac ..
Napisano 21 Kwiecień 200816 l na razie mało widać na tych renderach, ani modeli, ani renderów. ale wydaje mi się że potencjał olbrzymi jest. pracuj pracuj. dużo detalu dalej rób.
Napisano 22 Kwiecień 200816 l Super. Nie wiem co mogę mówić dalej... a i czekam na texturki. PS: basen wydaje mi się za płytki
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Autor chyba bede zmuszony do malej przerwy nad pracami projektwymi. W miedzyczasie cos mi wypadlo .... wroce jednak do tematu wkrotce ....cierpliwosci !
Napisano 1 Maj 200816 l Autor modelowane ..dlatego tak dlugo schodzi ale chyba wyglada fajnie (jeszcze musze popracowac z polaczeniami w naroznikach) ... :)
Napisano 23 Luty 200916 l Autor Witam po dluuuuugiej przerwie. Za oknem zima wiec postanowilem powrócić do mojego egzotycznego domu marzen....(sumienie mnie ruszylo)... Zamieszczam szybki render i prosze o wslkazówki JAK to wszystko wykończyc aby wizka ta wygladala choc torche fotorealistycznie (probuje cos zrobic aby uzyskac odbicia w oknach .....nie bardzo chca odbijac ....materialy szyby ze strony vraymat.de) konstruktywna krytyka mile widziana p.s dachówki sa jeszcze niedopracowane ... roslinki tez ..to ...onyx ...(ale wygladaja sztucznie) :(
Napisano 23 Luty 200916 l Nabiera formy :) Dachówki za duże :( Za oknami wstaw np. firanki, bo jak dotąd to tylko ciemnia fotograficzna (z przepaloną czerwoną żarówką) ;)
Napisano 23 Luty 200916 l Bardzo ładnie ... Wstaw może jakieś niebo bo teraz tylko niebieskie tło, no i może zrób jakąś przyzwoitą trawę zawsze to będzie lepiej wyglądać bo teraz jakaś taka blada ... Nie jestem expertem ale może jeśli zrobisz co mówię to będzie lepiej wyglądać ... Z mocnym naciskiem na słowo może
Napisano 26 Luty 200916 l Autor update: mały update i prośba o pomoc Dodalem niebo (HDRI) Wstawilem do srodka domu plane na ktorym umieściłem zdjecia wnetrza ....(co widać na załączonym obrazku) Jednak z efektu nie jestem zadowolony ... Wiem ...wiem ...obiecałem zasłony ....nie zdążyłem :( Pobawiłem sie materiałem szyb niestety skubane nie odbijaja dalej otoczenia.Czytalem na forum ze płaskie powierzchnie maja właśnie problemy z odbiciami HDRI ..... Potrzebuje Waszej podpowiedzi w tej sprawie ... Kolory dalej bardzo cukierkowe .....:( ...wskazówki jak to poprawic mile widziane pozdrawiam ! Hynlol: znalazlem na forum watek w którym ktoś pisał o Twoich wskazówkach dotyczacych odbic na płaskich powierzchniach ...coś związane z fresnel ...mogłbyś napisać mi pare słów na ten temat pozdrawiam !
Napisano 27 Luty 200916 l Autor dzis kolejna odslona - tył domu Render testowy Jak widac w domu jeszcze nikt nie mieszka ...jest pusto i nawet nie ma ścian?! :)
Napisano 1 Marzec 200916 l no ładnie sobie poczynasz, basen daje rade :) czekam na ściany ;p mnie się wydaj że to LCD
Napisano 2 Marzec 200916 l Autor :) heh - faktycznie wyglada jak LCD ten kominek - chyba wywale szybke i zmienie na "tradycyjny" Basen ...jak widac jest plytki ale ma służyc głownie do "moczenia nóg" kolejne update wkrotce .. pozdrawiam ps. Domek oczywiście bedzie wybudowany na Florydzie ....lub w Meksyku
Napisano 2 Marzec 200916 l nic tylko czekaj z niecierpliwością da next update. pozdro p.s mój głoś na Florydę ;p
Napisano 22 Maj 200915 l Witam ! Bardzo podobają mi się wasze pomysły domu marzeń. Chciałabym wiedzieć czy tworzycie dla przyjemności czy zawodowo? Pytam bo szukam kogoś ,kto stworzyłby mój dom marzeń.
Napisano 22 Maj 200915 l Autor Tworzymy dla przyjemnosci ... domek marzen znow zostal odlozony na polke z powodu nadmiernego braku czasu ... ale jeszcze wroci ..OBIECUJE