palmer Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 (edytowane) Witam... Dzis dostałem twórczego natchnienia...postanowiłem rozpocząć prace nad projektem swojego domu marzeń .... Stworzyłem koncepcje w swojej głowie, wykonałem kilka szkiców....i postanowiłem iż na forum bede zamieszczał kolejne postepy swojej pracy enjoy p.s konstruktywna krytyka mile widziana: update: Edytowane 23 Luty 2009 przez palmer
Mortom Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Półki co to nie ma co oceniać.... do modeluj ściany przynajmniej :) Pozdrawiam
Sebastian Ozga Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Na razie skromne masz te marzenia Mortom dobrze gada, zajmiesz się teraz jakimś szczegółem i potem olejesz resztę. Najpierw dokończ ściany, na detale przyjdzie czas.
palmer Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Napisano 11 Kwiecień 2008 ściany w budowie ..... widze że koledzy mają wyrobione zdanie o brygadach murarzy (nawet tych 3d)
Wilku3d Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Mam takie wrażenie, że jak skończysz to będzie willa (to chyba oczywiste skoro to marzenia :P) ale dodaj basen ;).
palmer Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Napisano 11 Kwiecień 2008 update: wpostawilem prawie wszystkie sciany dodalem miejsce na basenik :) (na razie wstawiam screeny ...bez renderingu)
palmer Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 prace trwaja ...powoli, z braku czasu ... ekipa budowlana jednak jest wytrwala...:) p.s cos mi strasznie dymi na scianie w garazu ...jakies wskazowki ??
Kimmi Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 No teraz to zaczyna to jakoś wyglądać. Fajnie wygląda wejście, ale te okna z obu stron powinny być takie same(zaorąglone na górze), bo teraz to się to nie trzyma kupy. A tak wogóle to jakiś mały ten domek. Te plamy to pewnie niskie ustawienia rendera.
palmer Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 Kimmi niesymetryczne okna zdecydowanie zostaja :) - jako szalony architekt zdecydowalem sie na odmienny wyglad mojego domu marzen ....
Pablo Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Zapowiada sie ciekawy projekt, mam nadzieje ze na koncu juz dasz ujecia z kazdego pomieszczenia, o ile dodasz duzo detalu bo az sie prosi w tym projekcie. A co do tego dymu, to na pewno slabe ustawienia rend. Keep working. pozdr
adam_m Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Witam Zaczyna mi się podobać. Trochę mieszasz style, no ale to Twój dom marzeń ;) Pokaż zbliżenie kapiteli, no i siatkę, zobaczę jak sobie poradziłeś z łukami. Pozdr.
palmer Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Pablo ...ujecia z pomieszczen prawdopodobnie w dalszej przyszlosci (po konsultacji z architektem wnetrz : ) adam_m: siatka kapitele ...??? prosze o sprecyzowanie pytania :p ps. wlasnie zaczalem projektowac dach ......nie zdawalem sobie sprawy ze konstrukcja dachu bedzie tak trudna ..... moze ktos zna sie na ukladaniu dachow .....potrzebuje wskazowek. Na razie klade dach metoda prob i bledow ..
arturprx2 Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 palmer moze byc ciekawie ale narazie to buduj model, to podstawa... dachu to ja cos nie widze ;) a te czarne zakopcone to prawdopodobnie flipnąć trzeba bo są na lewą strone ;)
palmer Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Napisano 21 Kwiecień 2008 adam_m luki robilem rysujac shape arc rectangle pozniej robilem attache tych dwoch shape'ow vertexy weld (tam gdzie trzeba bylo) extrude i bardzo ladnie wychodza luki - siatka przynajmniej nie popsuta jak przy boolean panowie dach ...tragednia , w weekend nakombinowalem sie strasznie i dalej mam kilka punktow gdzie trzeba dach poprawic. Za duzo mam polaci dachowych i nie wszystkie przenikaja sie w ladny sposob. Wkrotce dam screena .... na razie buduje dalej model .... im bardziej w las tym wiecej drzew pozdrawiam!
palmer Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Napisano 21 Kwiecień 2008 maly update: dach docelowo mysle o polozeniu dachowki ....tylko nie wiem jeszcze jak sie za to zabrac ..
Orangegraphics Napisano 21 Kwiecień 2008 Napisano 21 Kwiecień 2008 na razie mało widać na tych renderach, ani modeli, ani renderów. ale wydaje mi się że potencjał olbrzymi jest. pracuj pracuj. dużo detalu dalej rób.
Wilku3d Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Super. Nie wiem co mogę mówić dalej... a i czekam na texturki. PS: basen wydaje mi się za płytki
palmer Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Napisano 24 Kwiecień 2008 chyba bede zmuszony do malej przerwy nad pracami projektwymi. W miedzyczasie cos mi wypadlo .... wroce jednak do tematu wkrotce ....cierpliwosci !
palmer Napisano 1 Maj 2008 Autor Napisano 1 Maj 2008 walcze z dachowkami ....nie przypuszczalem ze to takie pracochlonne.
palmer Napisano 1 Maj 2008 Autor Napisano 1 Maj 2008 modelowane ..dlatego tak dlugo schodzi ale chyba wyglada fajnie (jeszcze musze popracowac z polaczeniami w naroznikach) ... :)
palmer Napisano 23 Luty 2009 Autor Napisano 23 Luty 2009 Witam po dluuuuugiej przerwie. Za oknem zima wiec postanowilem powrócić do mojego egzotycznego domu marzen....(sumienie mnie ruszylo)... Zamieszczam szybki render i prosze o wslkazówki JAK to wszystko wykończyc aby wizka ta wygladala choc torche fotorealistycznie (probuje cos zrobic aby uzyskac odbicia w oknach .....nie bardzo chca odbijac ....materialy szyby ze strony vraymat.de) konstruktywna krytyka mile widziana p.s dachówki sa jeszcze niedopracowane ... roslinki tez ..to ...onyx ...(ale wygladaja sztucznie) :(
adam_m Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Nabiera formy :) Dachówki za duże :( Za oknami wstaw np. firanki, bo jak dotąd to tylko ciemnia fotograficzna (z przepaloną czerwoną żarówką) ;)
Czolg Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Bardzo ładnie ... Wstaw może jakieś niebo bo teraz tylko niebieskie tło, no i może zrób jakąś przyzwoitą trawę zawsze to będzie lepiej wyglądać bo teraz jakaś taka blada ... Nie jestem expertem ale może jeśli zrobisz co mówię to będzie lepiej wyglądać ... Z mocnym naciskiem na słowo może
Eden-3d Napisano 24 Luty 2009 Napisano 24 Luty 2009 kolory zbyt nasycone:)troche cukierkowo to wyglada
palmer Napisano 26 Luty 2009 Autor Napisano 26 Luty 2009 update: mały update i prośba o pomoc Dodalem niebo (HDRI) Wstawilem do srodka domu plane na ktorym umieściłem zdjecia wnetrza ....(co widać na załączonym obrazku) Jednak z efektu nie jestem zadowolony ... Wiem ...wiem ...obiecałem zasłony ....nie zdążyłem :( Pobawiłem sie materiałem szyb niestety skubane nie odbijaja dalej otoczenia.Czytalem na forum ze płaskie powierzchnie maja właśnie problemy z odbiciami HDRI ..... Potrzebuje Waszej podpowiedzi w tej sprawie ... Kolory dalej bardzo cukierkowe .....:( ...wskazówki jak to poprawic mile widziane pozdrawiam ! Hynlol: znalazlem na forum watek w którym ktoś pisał o Twoich wskazówkach dotyczacych odbic na płaskich powierzchniach ...coś związane z fresnel ...mogłbyś napisać mi pare słów na ten temat pozdrawiam !
palmer Napisano 27 Luty 2009 Autor Napisano 27 Luty 2009 dzis kolejna odslona - tył domu Render testowy Jak widac w domu jeszcze nikt nie mieszka ...jest pusto i nawet nie ma ścian?! :)
Blader Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Nie no ładnieeeeeee :) A to tam koło basenu to kominek ta?
indian Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 no ładnie sobie poczynasz, basen daje rade :) czekam na ściany ;p mnie się wydaj że to LCD
palmer Napisano 2 Marzec 2009 Autor Napisano 2 Marzec 2009 :) heh - faktycznie wyglada jak LCD ten kominek - chyba wywale szybke i zmienie na "tradycyjny" Basen ...jak widac jest plytki ale ma służyc głownie do "moczenia nóg" kolejne update wkrotce .. pozdrawiam ps. Domek oczywiście bedzie wybudowany na Florydzie ....lub w Meksyku
indian Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 nic tylko czekaj z niecierpliwością da next update. pozdro p.s mój głoś na Florydę ;p
Gość kardo Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 Witam ! Bardzo podobają mi się wasze pomysły domu marzeń. Chciałabym wiedzieć czy tworzycie dla przyjemności czy zawodowo? Pytam bo szukam kogoś ,kto stworzyłby mój dom marzeń.
palmer Napisano 22 Maj 2009 Autor Napisano 22 Maj 2009 Tworzymy dla przyjemnosci ... domek marzen znow zostal odlozony na polke z powodu nadmiernego braku czasu ... ale jeszcze wroci ..OBIECUJE
Rekomendowane odpowiedzi