Napisano 30 Kwiecień 200816 l jakos samo tak wyszło ,że powstaje cos jak tryptyk, rozpoczynam prace nad "KOlacja". Pozdrawiam
Napisano 30 Kwiecień 200816 l styl stylem,a ja sie spytac chcialem czy taki sposob malowania/rysowania jest dla ciebie latwiejszy?
Napisano 3 Maj 200816 l sprawdzalem sobie takie mazanie wlasnie, faktycznie fajnie sie tak robi :) polecam sprobowac.
Napisano 3 Maj 200816 l z tego co wiem to duzo osob tak robi, po czym smodgem albo blurem rozmywa te linie. obrazek jak zwykle rewelacja, swietna perspektywa z "lotu dania" ;)
Napisano 4 Maj 200816 l Autor witam kolejny wip, co do techniki akurat podążam droga tłustej pasteli, którą bardzo lubię w realu
Napisano 5 Maj 200816 l o cholera robi wrazenei…efekt finalny jest swietny, rzeczywiscie genialna perspektywa. i ten styl odpowiada tematyce moim zdaniem
Napisano 5 Maj 200816 l Autor dziękuje ziggimunt, dołączam jeszcze wersje z drugim planem, pozdrawiam
Napisano 5 Maj 200816 l Jak zobaczyłem po raz pierwszy jedną z twoich prac z postacią na koniu to jakoś nie byłem przekonany do tych drobnych kresek ale ta jest naprawde niezła. Wyszło bardzo przestrzennie i żywo. Jak w tym kierunku pociągniesz dalej to ciekam jestem jak to będzie za rok wyglądać. Nie zazdroszcze tylko wymęczonemu tabletowi :D. Pozdrawiam.
Napisano 6 Maj 200816 l podoba mi sie... takie cos z niczego... z takeigo balaganu... masz oczko jak malo kto i loozna kreske wykanczaj te prace a bedziesz wielki... walcz
Napisano 6 Maj 200816 l W następnej "odsłonie" zamiast głów "wymieniających" się płynam i ustrojowymi zapewne ukażesz dwie d....y podczas wymiany kału.Równie apetyczne.Dramatyczny brak wyobraźni. A wystarczy po prostu dobry, klasyczny portret, lub martwa natura - całkospoko,jeśli jako twórca masz coś do powiedzenia...pozdro.
Napisano 6 Maj 200816 l elsby, ponoc jestes oszczedny w slowach. Powinienes pozostac przy tej dewizie.
Napisano 6 Maj 200816 l Jak romantycznie i za rączki się trzymają;d elzby: nie sądzę że oni wymieniają się płynem ustrojowym, raczej trzymają kawałek mięsa i nie nie, nie wyrywają go sobie nawzajem, ale dzielą się nim, jest fajnie ukazany fakt iż nawet najstraszliwszy kanibal z(zakładam że z "kanibalką") mogą się kochać i z tak drastycznej chwili jaką jest rozszarpywanie kawałka mięsa, mogą wyciągnąć nutkę miłości ...:-D
Napisano 6 Maj 200816 l elsby: czyli tylko jak twórca całe życie będzie malował apetyczne portrety/martwe, to znaczy że ma coś do powiedzenia? :/
Napisano 6 Maj 200816 l elsby: czyli tylko jak twórca całe życie będzie malował apetyczne portrety/martwe, to znaczy że ma coś do powiedzenia? :/ Owszem, można malować wszystko.Wolność.Tylko po co? Ohydy pełno dookoła w realu, łącznie z netem i TV.Żadna "pracka" jej nie prześcignie. Co do martwych natur. Giorgio Morandi malował całe życie parę dzbanuszków na małych płócienkach.Dziś słusznie jest uważany za jednego z największych. Pozdro.
Napisano 6 Maj 200816 l elsby, ponoc jestes oszczedny w slowach. Powinienes pozostac przy tej dewizie. Jeśli nie masz argumentów to je znajdź, zamiast mówić co kto powinien.Albo otwórz kącik porad.Pozdro.
Napisano 6 Maj 200816 l Emm.. elsby .. każdy tworzy to co uzna za słuszne. Może miał jakąś ciekawą inspirację .. Mnie ogólnie praca się podoba .. styl jest bardzo fajny i oryginalny. Skoro Ty lubisz tworzyć dupy wymieniające się kałem .. lol .. to proszę to sie fetysz nazywa .. w ogóle stary.. Twój komentarz był nie na miejscu .. imho trochę żałosny ... no ale cóż.. w końcu "Wolność" .. prawda ? Co do interpretacji to ja w tym widzę dwójkę wampirów wymieniających się krwią :) Bardzo fajna praca, tak trzymać. Pozdrawiam, Solo
Napisano 6 Maj 200816 l elsby: ok, chyba wiem do czego zmierzałeś w swojej wypowiedzi. Ale nadal uważam, że z faktu malowania samych portretów/martwych nie wynika wcale, że artysta ma coś do powiedzenia - w dużej mierze zależy to od samego artysty. Tak samo, nie każda makabreska coś przekazuje - ale to nie znaczy również, że artysta nie powinien w ogóle próbować. Niektórzy dobrze się w tym czują, i myślę że nie należy tego potępiać.
Napisano 6 Maj 200816 l elsby: ok, chyba wiem do czego zmierzałeś w swojej wypowiedzi. Ale nadal uważam, że z faktu malowania samych portretów/martwych nie wynika wcale, że artysta ma coś do powiedzenia - w dużej mierze zależy to od samego artysty. Tak samo, nie każda makabreska coś przekazuje - ale to nie znaczy również, że artysta nie powinien w ogóle próbować. Niektórzy dobrze się w tym czują, i myślę że nie należy tego potępiać. Ja w żadnym wypadku nie potępiam.Tylko szkoda, że gość z niewątpliwym talentem ściga się z atlasem fizjologicznym.Możę sie mylę. Nie muszę mieć racji.
Napisano 6 Maj 200816 l elsby-to zes napisal chlopie...;] to ze makabra,brzydota, ohyda to co z tego? do garnuszkow moge taki sam bezsensowny komentarz zostawic" garnuszkow pełno dookoła w realu " Jezeli masz sie czepiac to czep sie konkrentymi zarzutami a nie takimi subiektywnymi pierdulkami. Thx ma stylowe pracki,ponadto ten styl swietnie pasuje do tematyki ktora przedstawia i tyle.... A beksinski rozumiem to tez zaden artysta bo przedstawial swiat raczej ponury, szaro-bury, smutny,pelny cierpienie itp?- po co to robil,przeciez pelno teog dookola.... "Jeśli nie masz argumentów to je znajdź, zamiast mówić co kto powinien.Albo otwórz kącik porad.Pozdro" no i sam siebie opisales, nie masz argumentow, mowisz kto ma co robic...-moze otworz kacik porad?
Napisano 6 Maj 200816 l Emm.. elsby .. każdy tworzy to co uzna za słuszne. Może miał jakąś ciekawą inspirację .. Mnie ogólnie praca się podoba .. styl jest bardzo fajny i oryginalny. Skoro Ty lubisz tworzyć dupy wymieniające się kałem .. lol .. to proszę to sie fetysz nazywa .. w ogóle stary.. Twój komentarz był nie na miejscu .. imho trochę żałosny ... no ale cóż.. w końcu "Wolność" .. prawda ? Co do interpretacji to ja w tym widzę dwójkę wampirów wymieniających się krwią :) Bardzo fajna praca, tak trzymać. Pozdrawiam, Solo Bardziej się skupiaj nad czytaniem, a jak chcesz być złośliwy, to cienko ci idzie.
Napisano 6 Maj 200816 l nie chce mi sie czytać tej całej kłótni... wiec przejde do sedna... makabrycznie piękna praca... jak zwykle SMAKOWA (jak by to Czesio z Władców Much powiedział) :) Pozdrawiam. P.S. Paks między chrześcijany :) szkoda się kłócić :) P.S. 2 Thx może jakiś maluczki tutek odnośnie techniki?? :)
Napisano 6 Maj 200816 l Autor Dziękuje wszystkim za miłe słowo,. Na koniec mam epilog: o miłości bliźniego, martwej naturze i kwiatach "ZARĘCZYNY", pozdrawiam
Napisano 6 Maj 200816 l człowieku jestem zaszokowany :) nie wiem jak ty taką krechą tworzysz takie obrazki, no po prostu no clue :)
Napisano 7 Maj 200816 l Thx, apropos obrazka KOlacja. Bardzo mi sie podoba, swietna kreska. Uwaga bedzie :) Zastanów sie na pierwszym planem ( te dwie splecione rece) czy nie jest zamocny. Odciaga uwagę tego co jest chyba najistotniejsze w Twojej pracy, czyli ...hhmmm...twarzy i dynamicznej perspektywy. Ewentualnia zrob je delikatniejsze, wydaje mi sie ze pazury tu nie pasują. Lepiej zrobic mniej niz przegadac prace. Pozdrawiam
Napisano 8 Maj 200816 l Bardzo fajny klimat Niewiem, nie jestem ogólnie za autorskimi interpretacjami. Dzieło dla każdego mówi co innego. byłem sceptyczny jeżeli chodzi o opinie elsbego ale ten typ nawijający smarka na kwiatek^^, inne obrazki mają jak dla mnie dużo więcej do opowiedzenia(obraz z kolacją super). Bardzo fajnie że własnym torem się idzie, a nie big gunns'n'boobs "if u dont have nothing nice to say, say nothing"