Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Siemka

No to tak :) moje ostatnie wypociny... Wymodelowane w 4 dni... przez 2 tyg.. malo czasu bylo wienc chwile mi zeszlo :) Wnętrze jest tylko ze ofc zapomnialem dac unchide -.- i tak juz poszlo ale no nic... będzie w next renderze jak skończe silnik :) czyli jutro jak znajde czas :)

Komentarze porady etc mile widziane jak zwykle :)

2fixedlilny2.th.jpg

Hi res na sharku dla patrego :]

2fixeddz6.th.jpg

Upek hehe

Tym razem w mental ray :) Stylizowane studio, dof nois etc specjalnie dodane.

1liloo3.jpg

By D4D4L

1hqrj1.th.jpg

Edytowane przez D4D4L
  • Odpowiedzi 22
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Mnie sie podoba, kolo swiatla wydaje sie, ze jest mala krzywizna i diody troche dziwnego glowa maja.

A czemu nie jest w wipie skoro jest nieskonczony?

Napisano

No modelik troszkę krzywy gdzieniegdzie :)

Te flary raczej nie pasują do jasnego studia :)

Odbicia za bardzo napaćkane na prawej stronie (patrząc od przodu) :)

Napisano

troche niedociągniec ale ogolnie wrazenie dobre. Podoba mi sie.

będzie w next renderze jak skącze silnik :)

Popraw to bo patrzeć nie mozna....

• Confused 1
Napisano

fajnie wyszło, ale mam dziwne wrażenie, że proporcje troche poległy...mianowicie wydaje mi sie, ze samochod jest za wysoki i za waski, nie wiem moze to wina kamery

Napisano (edytowane)

Siemka

JW_2305 - tnx i gdzie widzisz tą krzywizne ? a światla mialy być bajeranckie i takie są :P Do wipa nie wrzucalem bo poprostu nie wiem czy znajde czas na dokańczanie go więc jest tutaj :)

patry- heya, gdzie ty masz te krzywizny ? :> ''Odbicia za bardzo napaćkane na prawej stronie (patrząc od przodu) :)'' jakim cudem patrzysz od przodu skoro fotka jest z perspektywy ? :D nvm co masz na mysli ? :>

Black Mamba - tnx :)

zgred88 - thanx, nic nie jest idealne i nic nie da się skopiować idealnie :)

chudy - tnx, ha to kamera :) ale co do wysokości to chyba masz racje, ale zawsze to wiesz no Polska wersja na Polskie wiejskie drogi :D

Kimmi - Thanx :) co do idealności to jak juz wspomnialem nic nie jest idealne :) ale nasmarój mi te krzywizny to poprawie :P

Edytowane przez D4D4L
Napisano
Siemka

JW_2305 - tnx i gdzie widzisz tą krzywizne ? a światla mialy być bajeranckie i takie są :P Do wipa nie wrzucalem bo poprostu nie wiem czy znajde czas na dokańczanie go więc jest tutaj :)

W prawym gornym rogu, na zbiegu tej bocznej linii i swiatla. A swiatla nie wiem czemu, ale nie robia az takiego wrazenia, jak w rzeczywistosci, ale moze tylko dlatego, ze to nie jest rzeczywistosc;p

Napisano

D4D4L - xD "patrząc" od przodu :) W myślach przecież można sobie obrócić auto :P Co to znaczy nvm? o_O

Co do błędów -

93079718ri6.th.jpg

A - widać jak byk, że jest źle :) Chamferek u Ciebie skręca w bok, a ma iść prosto :)

B - brak zagięcia do osi symetrii auta na końcu blachy :)

C - no cóż, krzywo :) Musiałbyś bardziej zagęścić siatkę, żeby tam się nic nie pochrzaniło :)

D - rowek klamki ma iść bardziej pod skosem

E - brak ciągłości linii :) pod spodem narysowałem jak jest u Ciebie (wyżej), a jak mniej więcej być powinno (niżej)

F - to co do E

G - widać, że tam ma być ostry kant :) U Ciebie jest mięciutko :)

H - no lusterko to w ogóle całe niezgodne z oryg. :P

Znalazłbym więcej, ale nie mam jak ściągnąć hi-res'a, bo mi rapid nie działa :)

Czekam na renderek z wnętrzem i silniczkiem :)

Napisano

Hey

JW_2305 - tak wlasnie jest w oryginale... oile myślimy o tym samym miejscu :)

Patry - weeee :D ok lecimy z koxem :]

emumblendybk3.th.jpg

A - leci prosto i jest ok :P B- nawet nie wiem o co ci chodzi ale jest tak jak na referce C- Hum to są wlasnie te miejsca których nie lubie... D- I idze :) W,F - chyba jest..sam oceń :) G - tez mam ostry kant :C H - bo je robilem o 3 w nocy i juz ledwo co na oczy widzialem :D ale poprawie.. obiecuje :)

a z tego co ja zauwarzylem to zapomnialem zrobić cięcie na przednim nadkolu od strony drzwi :D hahaha ale się poprawi :] jak będzie tyl i silnik to juz bedzie :]

Tnx patry i JW_2305 za wytyczke blędów :*

Napisano (edytowane)

A - nie jest ok :P Faktycznie ten chamfer ma skręcać, ale zauważ, że on się rozdziela tak jakby na 2 części :) Więc mamy pół na pół racji :)

B - no na refce jest bardziej gładko :)

C - ;)

D, E, F - dobra, sorry, przesadziłem :D

G - nie widać na tych Twoich screenach :D Daj zooma :)

H - no musisz poprawić :)

edit

nie będę śmiecił wątku, więc edytuję i do postu nr 13 -

A - xD

G - No i tak masz za mało ostro w porównaniu do oryginału :P

Edytowane przez patry
Napisano (edytowane)

Heja

A - ale kręcisz o jaa :D raz prosto raz skręcac haha :D sam dales referke i idze prosto.. a tak naprawde to on sie tam rozchodzi :) i umnie też się poczęsci rozchodzi ale niech ci bedzie ;p

B - tam jest gladko cienie zrobily swoje :)

C - ;]

D, E, F - :*:*

G - ahhahahaet6.th.jpg

H - i poprawie na razie nie mam czasu :)

Pozdro :)

Edit - poprawilem rendery w 1 poscie ;] juz powinno byc ok... :)

Edytowane przez D4D4L
Napisano

Czarna wyszla swietnie, szczegolnie podoba mi sie lakier i studio, jedynie gorzej prezentuja sie lamp w stosunku do poprzeniej ale i tak jest git. A ta oponko to w oryginale ma taki testy bierznik czy modelowales z glowy ? ;>

Napisano

Klasa auto nie mam zastrzezen... a wsumie mam... 487 piksel od lewej 670 od gory czy nie powinien byc troszke janiejszy ? :P

pozdro

Napisano

Heja

Touch - hehe nooo :]

Pawelkos - cuz jakos takie mi najbardziej odpowiadaly wiec takie zrobilem... co do oponek to to jest displacement...i jakies na oko trzasnolem... nie wiem jak oryginaly wygladaja ;p

J|L - hehe lol... cuz nie wiem :D

ReflectVision - Mi tez ale teraz wole ta czarna :]

Tnx za komenty wszystkim :)

Napisano (edytowane)

srebrna wersja ładniejsza, na ciemnym mało co widać auta, odbici mało ciekawe wyglądają, są zbyt ostre po mojemu gdyby były bardziej rozmyte to bok był by jaśniejszy na dole drzwi

Edytowane przez mrkrzysiek
Napisano
aha i na przyszlosc wysun troche tyulne koło ;)

Heya a no wlasnie nie wiem jak jest z tymi kulkami ;/ niby kola mają isc równo ale wtedy są schowane a jak wysune to ficycznie się nie zgadzają ;/ to jest dziwne.... co do diudek to w after effect robilem :)

co do czerni... tak render jest czarny i tak mialo byc... ale jak nie widzisz lączenia reflektolu lampy z modelem(planem czy czyms tam oprawką lampy) i detalu na carbonie(na bocznych dzwiach) to masz za ciemno ustawiony monitor ;) fotke testowalem na 2x dell i 2x shit lcd więc jest git :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności