Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Dzieki chlopaki :) Mariossan- zgadza sie :] poranna, jeszcze niedopita zielona herbata :P IN Flaamess- nie studiuje... jeszcze :P matura tuz tuz, a chcialbym sie zaczac przygotowywac na jakies artystyczne studia, niestety wolnego czasu jak na lekarstwo wiec staram sie cos cwiczyc w miedzyczasie :] za Farbki by sie czlowiek wzial, no ale... eh moze niedlugo :)
Napisano 2 Listopad 200915 l Zaraz chwila moment ( sorka za offtop ) myslalem ze jestes rok straszy ode mnie, a ja juz po maturze. Technikum czy szkola plastyczna ( w orlowie ? ) ,jestses ?
Napisano 2 Listopad 200915 l Moj blad, gdzies na serwisie ( jakims ) widzialem ze masz 20. mat-fiz najlepsze klasy, ryjace baniak. Juz tesknie za tymi klimatami. PS. wolnego czasu to bd mial az nadto od 1 kwietnia do 1 pazdziernika. Matura z roku na rok coraz prostsza. pozdrawiam
Napisano 2 Listopad 200915 l no ladnie ladnie, ale najbardziej tablet mi sie spodobał;] jak bede bogaty tez se takie sprawie hah;]
Napisano 6 Listopad 200915 l Wacki juz sporo potanialy, pamietam ze za swoj musialem dac prawie poltorej miesiecznego wynagrodzenia gdy pracowalem w sezonie w tamtym roku. Daro masz genialne te prace, jak juz skonczysz szkole idz na zawodostwo tylko pracuj ciezko nad umiejetnosciami a za pare lat bedziesz dzialal na swiatowej arenie jako profesionalista. Zal mi "pupe" sciska, bo zazdroszcze umiejetnosci hehe
Napisano 27 Lipiec 201014 l Autor Hej, chyba juz najwyzsza pora na updejt teczki ;] Postaram sie regularnie dorzucac tu kolejne nowe prace, jeszcze nie wszystko moge niestety pokazac, kilka rzeczy mam zaczetych i w najblizszym czasie powinny byc ukonczone :) Tym razem bedzie troche digitalu troche tradycyjnych, w tym roku przygotowywalem sie na ASP, wiekszosc cwiczen powstalo za pomoca olowka i farb, wysilek sie oplacil bo udalo mi sie dostac wiec nie ma co narzekac :) Robin hood troche "podrasowany" bo z umiejetnosciami maga, pierwotnie szkic mial byc na Chow'a spory juz jakis czas temu, ale ostatecznie skonczylem dla siebie: Predators natchnely mnie by popelnic taki artwork, stara milosc z dziecinstwa powrocila i nie moglem sobie odmowic namalowania jakiegos Predatora tabletem. Jeszcze nie jestem z tego do konca zadowolony, wiec pewnie jeszcze wroce do tej pracy :) Cwiczenie szybkiego renderingu z fotki, w najblizszym czasie planuje porobic wiecej takic (30min): Speedy z refek: i dla porzadku wrzucam jeszcze speedy z TSP'ow: i kilka z tradycyjnych, ktore znalazly sie w teczce na uczelnie(wszystkie w formacie 100x70cm): Pozdrawiam, Darek Edytowane 27 Lipiec 201014 l przez DaRoZ
Napisano 27 Lipiec 201014 l Robin Hood, Predator, i człowiek z psem najbardziej mi się podobają :) Tylko przy tamy Predatorze to jego twarz wygląda trochę inaczej tak jakby nie naturalnie w porównaniu do filmowego. Reszta też bardzo ładna :)
Napisano 27 Lipiec 201014 l Najfajniejszy masz rysunek... predator płaskawo wyszedł, robin dużo lepiej, podoba mi się profil kobity i przyzwoite speedy z tsp... a malarstwo mnie nie urzekło
Napisano 27 Lipiec 201014 l Malarstwo świetne, to olej czy akryl? Rzuca mi się w oczy jednolita paleta ale trudno mi uznać czy to dobrze czy źle, tym bardziej, że te prace poszły na ASP do teczki. Tradycyjnie i w ołówku jak dla mnie zdecydowanie lepiej niż digital. No i patrząc już od jakiegoś czasu w digitalu masz problem z włosami, wszędzie są tak samo ułożone i nastroszone jak zaraz po kąpieli, ale w pracach z referkami widać, że to ćwiczysz tak więc myślę że kluczem jest po prostu obserwacja, podczas prac w digitalu.
Napisano 27 Lipiec 201014 l Autor Dzieki bardzo za uwagi :) Malarstwo to akryl, w sumie 4 miesiace temu pierwszy raz mialem stycznosc z tym medium na troche dluzej i przyznam, ze bardzo mi sie spodobalo ;] Farb olejnych jeszcze nie probowalem, ale na pewno niebawem sproboje bo bardzo mnie to kusi. Digitalu niestety malo w tym roku mialem okazje pocwiczyc, planuje to teraz wszystko w najblizszym czasie nadrobic, chcialbym aby te prace powstawaly szybciej a ich malowanie przychodzile z wieksza lekkoscia i swoboda, na razie to marzenia scietej glowy ale trzeba probowac :P Predator nie wyszedl mi do konca tak jak chcialem, mimo iz przerabialem go ze 3x ;p Wydaje mi sie ze przy wiekszym dopracowywaniu prac, czasem gubie bryle i tu chyba tkwi problem tej plaskosci...
Napisano 27 Lipiec 201014 l zdaniem moim: predziak za jasny jest, obiekty wydaja sie ciemniejsze na tle nieba zreszta wyciagnij przed siebie dlon i zobacz jaka jasna jest na tle sciany a jaka ciemna na tle okna oswietlenie od wystrzalu chyba zbyt mocno rozjasnia predatora w tle bys sie cos przydalo bardziej dopracowanego do zawieszenia oka kompozycja troche mi nie lezy, za bardzo zepchnales bohatera do rogu i zbyt mocno go zgarbiłeś tsp bardzo fajne, zwlaszcza Styks z tradycyjnych malunkow fajne buciory, z rysunkow najlepszy portret goscia z wasem