Napisano 21 Maj 200816 l Witam ... probuje walczyc z roznymi ustawieniami vray'a lecz nie moge uzyskac zadowalajacego mnie efektu. Zalaczona lazienka jest nierowno oswietlona, mdla .... co zrobic aby ja ozywic ????
Napisano 21 Maj 200816 l dlaczego uważasz, że jest nierówno oświetlona? samym oświetleniem nie ożywisz kilku boxów i chromu. Sprecyzuj jasno czego oczekujesz.
Napisano 21 Maj 200816 l Oświetlenie ujdzie, a efekt mdłości powodują mdłe kolorki tekstur. Nie przeskoczysz tego oświetleniem ;)
Napisano 21 Maj 200816 l Autor zauwazcie ze tylna sciana jest "na okolo" jak gdyby przyciemniona , narozniki sa ostro zarysowane (cienie).... chcialbym uzyskac efekt rownomiernego wypenienia swiatlem .... obecnie wydaje mi sie ze im "glebiej" wchodze w kabine tym ciemniej ... arevulopapo - moze i masz racje ...kolorki sa mdle moze powinienem dac cos bardziej kontrastowego... co myslicie ...?? edit: moze wstawic hdri lub pozmieniac color mapping ... sam nie wiem Edytowane 21 Maj 200816 l przez palmer
Napisano 21 Maj 200816 l Autor zobaczcie co uzyskalem wstawiakac render do PS i dajac auto levels zdecydowanie lepsze kontrasty i gorsze oswietlenie..... jak moge podciagnac kontrasty w v-ray ?
Napisano 21 Maj 200816 l Ten i Twój poprzedni problem to nie jest problem vraya czy maxa tylko pomysłu na sposób oświetlenia sceny. Skasuj to światło zewnętrzne z environmenta lub vraylighta i zrób czarne tło z jednym lub kilkoma małymi vraylightami z włączoną widocznością. Zrób ciekawe studio fotograficzne lub dorób resztę pomieszczenia by światło było bardziej naturalne i coś się odbijało w refleksach.
Napisano 21 Maj 200816 l Autor faktycznie nie mam zadnego "studia" moj obiekt jest po prostu zawieszony w przestrzeni , oswietlony tylko enviroment + vray jakies sugestje odnosnie tworzenia studia ? zamknac obiekt w 4 scianach (czarne tlo) + wstawic kilka swiatel vray ??? czy moze cos innego ... zaraz przeszukam forum moze znajde cos na temat "studia"
Napisano 21 Maj 200816 l Nie trać czasu na szukanie instrukcji bo jej nie znajdziesz. Testuj. To jest problem kreatywny a nie techniczny.
Napisano 21 Maj 200816 l a jezeli chcesz dokladnej pomocy bez metody prob i bledow, to nie pros o nia tylko poszukaj odpowiedzi na swoje pytania w juz istniejacych topicach. w sekcji tutoriali/videotutoriali jest jeden dosc dobrze przedstawiajacy proste studio. pamietaj ze to forum jest naprawde bogate.
Napisano 22 Maj 200816 l Autor ok dzieki panowie dzialam .... gdy bede potrzebowal pomocy bede sie dopytywal
Napisano 22 Maj 200816 l Autor illy wlasnie wlasnie ...zlalazlem to w googlech i probuje bawic sie ustawieniami tego studia