Napisano 21 Maj 200817 l Witam ... 聽 probuje walczyc z roznymi ustawieniami vray'a lecz nie moge uzyskac zadowalajacego mnie efektu. Zalaczona lazienka jest nierowno oswietlona, mdla .... co zrobic aby ja ozywic ???? 聽
Napisano 21 Maj 200817 l dlaczego uwa偶asz, 偶e jest nier贸wno o艣wietlona? samym o艣wietleniem nie o偶ywisz kilku box贸w i chromu. Sprecyzuj jasno czego oczekujesz.
Napisano 21 Maj 200817 l O艣wietlenie ujdzie, a efekt md艂o艣ci powoduj膮 md艂e kolorki tekstur. Nie przeskoczysz tego o艣wietleniem ;)
Napisano 21 Maj 200817 l Autor zauwazcie ze tylna sciana jest "na okolo" jak gdyby przyciemniona , narozniki sa ostro zarysowane (cienie).... chcialbym uzyskac efekt rownomiernego wypenienia swiatlem .... obecnie wydaje mi sie ze im "glebiej" wchodze w kabine tym ciemniej ... 聽 聽 arevulopapo - moze i masz racje ...kolorki sa mdle moze powinienem dac cos bardziej kontrastowego... 聽 co myslicie ...?? 聽 edit: moze wstawic hdri lub pozmieniac color mapping ... sam nie wiem Edytowane 21 Maj 200817 l przez palmer
Napisano 21 Maj 200817 l Autor zobaczcie co uzyskalem wstawiakac render do PS i dajac auto levels zdecydowanie lepsze kontrasty i gorsze oswietlenie..... jak moge podciagnac kontrasty w v-ray ?
Napisano 21 Maj 200817 l Ten i Tw贸j poprzedni problem to nie jest problem vraya czy maxa tylko pomys艂u na spos贸b o艣wietlenia sceny. Skasuj to 艣wiat艂o zewn臋trzne z environmenta lub vraylighta i zr贸b czarne t艂o z jednym lub kilkoma ma艂ymi vraylightami z w艂膮czon膮 widoczno艣ci膮. Zr贸b ciekawe studio fotograficzne lub dor贸b reszt臋 pomieszczenia by 艣wiat艂o by艂o bardziej naturalne i co艣 si臋 odbija艂o w refleksach.
Napisano 21 Maj 200817 l Autor faktycznie nie mam zadnego "studia" moj obiekt jest po prostu zawieszony w przestrzeni , oswietlony tylko enviroment + vray 聽 jakies sugestje odnosnie tworzenia studia ? zamknac obiekt w 4 scianach (czarne tlo) + wstawic kilka swiatel vray ??? czy moze cos innego ... 聽 zaraz przeszukam forum moze znajde cos na temat "studia"
Napisano 21 Maj 200817 l Nie tra膰 czasu na szukanie instrukcji bo jej nie znajdziesz. Testuj. To jest problem kreatywny a nie techniczny.
Napisano 21 Maj 200817 l a jezeli chcesz dokladnej pomocy bez metody prob i bledow, to nie pros o nia tylko poszukaj odpowiedzi na swoje pytania w juz istniejacych topicach. w sekcji tutoriali/videotutoriali jest jeden dosc dobrze przedstawiajacy proste studio. pamietaj ze to forum jest naprawde bogate.
Napisano 22 Maj 200817 l Autor ok dzieki panowie 聽 dzialam .... gdy bede potrzebowal pomocy bede sie dopytywal
Napisano 22 Maj 200817 l Autor illy wlasnie wlasnie ...zlalazlem to w googlech i probuje bawic sie ustawieniami tego studia
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto