Sebastian Ozga Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 (edytowane) Witam Rozpoczynam prace nad nową scenką, będzie to mała sala teatralno - koncertowa (takie coś z głowy). Na scenie będą rozstawione instrumenty, jakieś kolumny itp. Na razie jeszcze pusto, ale to co mam, to wrzucam: http://img299.imageshack.us/img299/2782/t1xp5.jpg http://img172.imageshack.us/img172/417/t2eh4.jpg http://img392.imageshack.us/img392/3405/t5gs4.jpg http://img360.imageshack.us/img360/1497/t4id0.jpg Edytowane 11 Sierpień 2008 przez Sebastian Ozga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Strasznie tu smutno narazie i dziwne, miekkie światło. Ale mniemam, że to tylko początek. Ciekawy pomysł. Czekam na rozwój wydarzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Ok, czekamy na up. Póki co sądzę, że należałoby dodać trochę poly na oparciach foteli, bo trochę im to ujmuje. Aha i ta kotarka powinna być krótsza, żeby nie ciągała się do połowy po ziemi. Podoba mi się pomysł na pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Na tym czymś w dolnym lewym rogu na pierwszym renderze sprzydała by się tekstura o większej rozdzielczości i jakiś smoth, bo teraz widać wszystkie załamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Nie jest źle. Mi się podoba. Czekam na więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 mdło strasznie i plam duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 30 Maj 2008 Autor Share Napisano 30 Maj 2008 Dzięki za komentarze, Neiraa, Temporal - dzięki, nad oświetleniem będę pracował na końcu, więc w kolejnych up'ach może być na razie straszna kicha. Paq - dzięki, fotele i kotarka poprawiona Kimmi - dzięki, "to coś" miało być widoczne tylko z daleka, kamerka mi zjechała ;) TheCapo - dzięki, więcej poniżej ;) Stan obecny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loko Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Ciemno tam strasznie, ale design super, klimat czuć od razu. Pozdrawiam i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The MiM Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 no ladnie ladnie... a te fotele to hmmm... nie sa chyba takie kanciaste, o ile Ci sprzet pociagnie to dodaj troche poly do nich... a co do swiatla... wyglada jakby sufitu nie bylo i dlatego wydaje sie ze wpada swiatlo spot a jego target jest centralnie na scenie... takie wrazenie mam 'jesli wiesz co chce powiedziec':) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Ten kadr z za fotela jakoś mi nie pasuje, bo fotel zajmuje zbyt dużą część obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Za ciemno, za płaskie kolory i źle dopasowane, smutno jakos tam jest. No i zrób cos z tymi kanciastymi fotelami, albo nie rób takich zbliżeń. Czekam na więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Loko - dzięki, światłami zajmę się na końcu Kimi - OK, już będę uważał z kamerą ;) Neiraa - fotele jeszcze będę poprawiał, być może nawet całkowicie je wymienię, a światłami zajmę się na końcu ;) Zacząłem dłubać fortepian. "Troszkę" przesadziłem z 'reflection', ale materiały będę poprawiał jak już będę zadowolony z modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Z parkietu jesteś zadowolony? Jak robisz fortepian z referki to pewnie jest ok, posadź pianistę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Renderki czym ? Ciekawie się to zapowiada ale wydaje mi się że powinieneś bardziej przemyśleć wygląd sceny bo dużą rolę będzie "grało" :P tu światło i to skąd ono będzie padało więc dopracuj tą część żebyś później nie musiał zbyt dużo zmieniać w kompozycji... ale co ja się tam znam :D i dajesz dalej. Ps. zmień te kanciaste cholerstwa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Z reflektem faktycznie przesadziłeś:D Dodaj więcej detali na tym czymś gdzie są pedały(nie wiem jak się to nazywa:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Całkiem całkiem, ale zgadzam się z poprzednikami. Fortepian to nie jest lustro. Ja jeszcze poprawiłbym ten "kijek", który podpiera klapę od skrzyni. Powinieneś zdecydowanie zmniejszyć jej obwód. A co do świateł, to zrób je bardziej miękkie, ponieważ te wydają się mało realistyczne, chociaż do oświetlenia jeszcze wrócimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2008 Dzięki wszystkim, Adam_m - parkiet jak parkiet - teksturka + bump, wydaje mi się, że może być, na fortepian miałem dużo dobry fotek, więc w kwestii geometrii (poza wieloma detalami w środku, które sobie odpuściłem) jest raczej OK Oleksiak - V-ray, wizję oświetlenia mam już w głowie, jedyny problem to będą ustawienia ;) Kimmi - Ja też nie wiem jak się to nazywa, ale już poprawione ;) Paq - to jest wersja koncertowa, zgodna z referkami, niestety refek kijka nie miałem, ale już poprawiłem ;) skromniutki update - nowy fotel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 Zdecydowana poprawa. Na zakończeniach schodków daj jakieś zgrabne listewki. Zwróc także uwagę na materiał ściany. Nie jest na pewno wysokiej rozdzielczości. Trzymam kciuki za kolejne upki. Dobrze Ci idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Fotele chyba lewitują 1mm nad ziemią i obicia się trochę za bardzo świecą. Co do fortepianu to nie wiem czy nie powinno byc jeszcze tej klapy na klawisze. Co do podłogi to na krawędziach proponuję chamfer dać żeby je zmiękczyć lub takie metalowe obicia do przytwierdzenia parkietu. I co się stało z tą ładną czerwona wykładziną? To tyle jeżeli chodzi o moje pomysły. A praca także lepiej mnie przekonuje z nowymi fotelami, chodź nie wiem co powiedzą widzowie podpierając się 2h na drewnianych rączkach podczas smętnego koncertu. Ale to już indywidualna sprawa. Mnie się zaczyna podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 Zacząłem zabawę z oświetleniem, ale nie mogę dobrego efektu uzyskać. Chcę, żeby na sali panował półmrok, sama scena jest oświetlona punktowo (reflektory). Vray- Irr+LC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Lepiej, ale... za duży refleks na końcach nóżek. Za to refleks delikatny przydałby się na parkiecie, bo jest zbyt matowy. Efekt półmroku uzyskasz ujmując światło jakimkolwiek źródłem z ustawieniem multiplier na np. -1, omni tutaj dobrze się spisze. Trzymamy kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 Parkiet ma wyglądać na wysłużony, ale pobawię się w mapki w miejscach, gdzie rzadko się ściera (krawędzie). Półmrok ten co jest chyba jest w miarę zjadliwy (słabiutkie źródło światła przy każdym kinkiecie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 mdlo, ziarnisto, matowo nie wyglada to za ciekawie... pamietaj kazdy material w jakims stopniu odbija a juz maly refleksik zwieksza realizm, fortepianik powinien miec za to znowu porzadne refleksy a teraz to wyglada jak na jakis ruski kicz... no i moze zaintereswoalbys sie color mappingiem bo chyba teraz jest chamski linear i w tym przypadku nie daje dobrego efektu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 Dzięki Temporal, teraz wygląda to dużo lepiej. Nowy renderek (8h - czy nie przesadziłem z ustawieniami? o_O ), delikatnie poprawione w PS i pytanko - skąd te paski na ścianach - zmniejszenie ustawień GI tylko zmienia ich pozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Nie za duże pedały przy fortepianie? Przy tych pedałach wygląda, jak dla dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Ta mgła na sali, to zamierzony efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 Piotrek - masz rację, takie są efekty korzystania z refek różnych typów ;) Adam_M - to nie jest zamierzone, właśnie z oświetleniem mi nie idzie. Cały czas nad tym pracuję, już kilka razy oświetlałem całą scenę od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 8 h!!!! chryste na niebie jedyny... co ty tam ustawiłes!? da sie napewno sporo krócej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 zaszalałem z ustawieniami GI z nadzieją, że te przepalenia znikną :D niestety, to nie było to, ale już sobie poradziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 ja chciałbym się tylko zapytać... czy wybrałeś dość..."antyczno-ferezowaną" stylistykę z jakichś konkretnych powodów? Jeżeli nie, a na naprzykład nie miałeś referencji to poniżej masz linki do współczesnych (konkursowe projekty razem z wizualkami wnętrz) aranżacji sal koncertowych . Pozdrawiam i powodzenia. http://www.a-ronet.pl/index.php?mod=nagroda&n_id=39 http://www.a-ronet.pl/index.php?mod=nagroda&n_id=7 http://www.a-ronet.pl/index.php?mod=nagroda&n_id=278 http://www.a-ronet.pl/index.php?mod=nagroda&n_id=281 http://www.a-ronet.pl/index.php?mod=nagroda&n_id=279 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Dzięki Anomal, na pewno się przyda. Jeśli chodzi o wnętrze - jest chaotyczne dlatego, że korzystałem z wielu różnych referek, z każdej wziąłem coś innego. Robię tą pracę głównie po to, żeby się czegoś nauczyć, a postępy, choć niewielkie, chyba widać ;) EDIT: Po przerwie, wracam do zabawy ze scenką, na razie ciągle próbuję oświetlić to jakoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi