Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Elendil, syn Amandila, pierwszy król Arnoru i Gondoru. Postać ze stworzonej przez J. R. R. Tolkiena mitologii Śródziemia. Uciekł wraz z towarzyszami z wyspy Numenor tuż przed jej upadkiem. Ocaleli z nim jego synowie Isildur i Anarion. Zawarł z Gil-Galadem przymierze, nazwane Ostatnim Sojuszem, mające przeciwstawić się siłom Saurona, z ręki którego Elendil zginął podczas oblężenia Barad-dur.

Ilustracja, portret z którym ostatnio się zmagałem. Mam nadzieję że przypadnie wam do gustu.

Elendil_finished_edit.jpg

edit: poprawiłem nieco koronę i ramię

Edytowane przez Thalion

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dla mnie rewelka... ;)

włoski bardzo dobrze się prezentują... ;D

powodzenia przy kolejnych pracach!!!

Napisano

suuper, dla mnie bomba.

ale

korona/diadem wyglada jakby wrosla/o mu w glowe albo byla na sile wcisnieta i teraz go uciska, no i ramie, on ma ramie czy nie? Mam wrazenie ze brak mu ramienia, bardzo dziwnie sie uklada material w miejscu ramienia...

ale ogolnie pieknie.

pzdr.

Napisano

Zacny Portret, jak na Króla przystało, może warto by nieco tłem sie pobawić dla większego kontrastu, tu i ówdzie blurkiem pociągnąć ;), zmarszczyć co nieco ... i dalej nie będę wymyślał ... bo w sumie to ja się nie znam.

//Powodzenia

i pozdr.

Napisano
  • Autor

mirach - dzięki za komentarz!:)

ciastuch, floo - Dzięki, włosy robiłem ręcznie, włos po włosku;) to chyba najlepszy sposób na uzyskanie jak najbardziej realistycznego efektu (choć jeszcze sporo mi do tego brakuje).

selfu - dzięki, co do głowy to nie wiem, ja nie widze większych dysproporcji, może dlatego, że baardzo dużo czasu nad nią spędziełm;)

Gastar - Dzięki za komentarz i rady. Właśnie poprawiłem tą koronę, bo rzeczywiście była zbyt ciasna, co do ramienia to strój miałbyć taki pofałdowany w tych miejscach, ale że nieco postarałem się go poprawić.

miriam - dzięki za opinie!:) już dość nad tą pracą posiedziałem i raczej więcej nie chce, ale rady dają mi do myślenia;)

Napisano

aha..no bo moim zdaniem tak jak jest teraz, to bardziej to podchodzi pod groteske i lekkie wynaturzenie, niz pod realizm..chociazby patrzac na to, ile zajmuje szczeka i gdzie jest zuchwa..sprobuj zarzucic sobie nowy bialy, pol-przezroczysty layer na to i okreslic ksztalt czaszki..konturowo.

Napisano
wszystko ok- ta powiekszona twarz w stosunku do reszty to zamierzony efekt tak?

starszy facet miał prawo sie skurczyć ^^

Napisano

Bardzo fajne wykonanie. Jakoś wpatruję się i wpatruję, i problemów z nieproporcjonalnością twarzy nie widzę, ale nie znam się. Fajnie podkreślone światło zza jego pleców.

Napisano

Tez nie widze zadnych problemow z proporcja twarzy, fajnie wyszla, szczegolnie nos;) Czepilbym sie jednam tych wloskow, takie strasznie wymeczone i nienaturalne sie wydaja. Osobiscie mysle, ze lepszy efekt uzyskasz jak pomalujesz wiecej ciemna plama, i lekko zaakcentujesz tylko jasniejsze wlosy, na ktore pada swiatlo zamiast rysowoc kazdy wlosek osobno:) Sprawdz np. jak gladko, naturalnie i powabnie wyglada to u rembrandta;) http://www.musicweb-international.com/sandh/2005/Jul-Dec05/Rembrandt4.jpg

Napisano

Thalion, haha, ty też Lublin ;] . Lublin to polska stolica wschodniego CG - Levus, Omen, Ja, Ty .... Nieźle. Co do króla - podoba mi sie materiał tła, taki zamszowy, idelnie pasujący do starego, zmęczonego wojnami króla. Światło nie do końca mi się podoba ponieważ z tyłu wygląda ładnie, żółto (ognisko w kominku ?) ale z drugiej strony to białe sprawia wrażenie jakby król właśnie przechodził na drugą stronę. Jeżeli chciałeś osiągnać taki efekt to świetnie Ci to wyszło. Bardzo podoba mi się materiał skóry i detale, ale ten policzek chyba troszeczkę za bardzo wciągnięty. Gratki za cierpliwość i umiejętności.

Napisano
Thalion, haha, ty też Lublin ;] . Lublin to polska stolica wschodniego CG - Levus, Omen, Ja, Ty .... Nieźle. Co do króla - podoba mi sie materiał tła, taki zamszowy, idelnie pasujący do starego, zmęczonego wojnami króla.

Dodaj jeszcze Lacedemon'a ;) i komplecik :D.

//Pozdr. ;)

Napisano
  • Autor

mrozik26, avant.garde - Dzięki za obronę i opinię o pracy;)

kolegaalek - myślę, że masz racje co do tych włosów i z pewnością technikę ich malowania będę jeszcze udoskonalać... przykład Rembranta bardzo dobry i przydatny. Ostatnio zacząłem właśnie przeglądać albumy z dziełami dawnych mistrzów i ostatnio analizuję prace Matejki... choć daaaleko mi do jego kunsztu;) Dzięki!

Bielo^, miriam - hehe coś w tym jest;) "Lublin miasto inspiracji" jak mówi ostatnie hasło promujące nasz region:D Dzięki za opinie, co do światła to efekt mniej więcej taki chciałem uzyskać, choć druga sprawa to to czy się podoba czy nie;)

Napisano

hmmm.... a nie myślisz że z otwartymi oczami wyglądałby "godniej" ?

a poza tym to fajnie Ci to wyszło. w szczególności omawiane już włosy i sępi nos :)

pozdro.