Napisano 8 Czerwiec 200816 l wrzucam swoją ostatnio zrobioną i pierwszą na tym forum prackę. nigdy nie zakładałem swojego wątku, więc jeśli zrobiłem coś nie tak to sorrki. czekam na komentarze i jakieś wskazówki dot. mojego mazidła ;) Edytowane 21 Czerwiec 200816 l przez barrystrew
Napisano 8 Czerwiec 200816 l calkiem fajny landscape, ale poza czescia gdzie widac chmury i podswietlone gory pustka... lepiej przyciac obrazek, no i kolorki troche mdle, mogles je podsycic, np tak :
Napisano 8 Czerwiec 200816 l Kolorów aż tak jak Daroz pokazał nie trzeba poprawiać, ale są u Ciebie odrobinę zbyt białe. Tzn tak jakbyś rozpoczął od białego tła. Wygląda to wszystko znośnie, ale pusto na pierwszym i drugim planie. Bardziej jak koncept do mattepaintignu to wygląda. Jeśli chcesz mieć fajny landcape, to dodaj ciekawe plany bliżej.
Napisano 9 Czerwiec 200816 l Autor zgadzam się, kolorki wyszły bladawo i SzU dobrze trafiłeś, bo zaczynałem od białego tła. a z pierwszym i drugim planem to wszystko zaczęło się od koncepcji miasta, niestety wykonanie nie wyszło... dlatego zostawiłem tak pusto. kiedyś jeszczę siąde do tego i wrzucę to co chciałem ale najpierw muszę się podszkolić, bo zupełnie nie mam wprawy w posługiwaniu się tabletem. mam go niby od roku ale używam raz na 2 tygodnie.. i tylko teraz tak mnie naszła ochota: siedzę dużo i maluję. poza tym wreszcie mam na to czas. pozdrawiam :)
Napisano 18 Czerwiec 200816 l A mi się podoba twoja praca, tyle że kolor nieba nie wpływa w żaden sposób na kolor ziemi (niebo jest jasne, ziemia ciemna) powinno to trochę inaczej wyglądać. Czekam na kolejne :) @EDIT: Dopiero zauważyłem, kolejny Lublinianin :) ucz się ucz, musimy trzymać poziom !
Napisano 18 Czerwiec 200816 l Dopiero zauważyłem, kolejny Lublinianin :) ucz się ucz, musimy trzymać poziom ! to mi zaczyna już na plagę wyglądać ;). Swoją drogą ciekawy landshafcik, choć strasznie ciemno, masz sporo miejsc, w którym w sumie nic ciekawego się nie dzieje. Fajnie zacząłeś kombinować z chmurami i górami, ale cały spód jest szarobury i psuje efekt. Powodzenia i czekam na więcej. //Pozdr.
Napisano 19 Czerwiec 200816 l Autor mam za dużo pomysłów, a za mało siły na ich realizację, ale niedługo wrzucę wersję z pierwszym planem, może nie tak ciekawym jak miasto, ale zawsze to coś innego niż nic :) lublin, lublin... szkółkę tam skończyłem, a teraz siedzę w domu i się uczę... ;) ale co może się nauczyć taki antytalent jak ja... Edytowane 19 Czerwiec 200816 l przez barrystrew
Napisano 21 Czerwiec 200816 l Autor wrzucam powiedzmy finalną wersję, aczkolwiek trochę jeszcze niedorobioną.. ale już mi się nie chciało siedzieć dłużej nad tym :P komentujcie, objeżdżajcie, równajcie z ziemią, krytykujcie.. wszystkie posty mile widziane :) pozdrawiam
Napisano 21 Czerwiec 200816 l Autor cieszę się Kr3tz, że Ci się podoba :) czekam rówież na komentarze innych, którzy odwiedzają moją teczkę. tylko szczerze;) dorzucam jeszcze taką zabawę z brushami, wszystko z głowy, bez referek (zresztą jak i poprzednia praca)
Napisano 21 Czerwiec 200816 l Zabawa z pedzlami calkiem przyjemna - co do poprzedniej pracy, to mam wrażenie, że drugi plan jest znacznie bardziej dopracowany niż pierwszy, co psuje mi troche odbior całosci.
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Ostatnia świetna ~! odnośnie drzewka, brakuje mi tylko korony i jakby lekko je przechylić w odpowiednią stronę ;-p Miodzio, może spróbujesz z jakimś mrocznym landscapem ? wulkany dym ? lawa ? ;-]
Napisano 2 Lipiec 200816 l Autor jakoś mnie naszło na zimowe klimaty dzisiaj ;) po długim oczekaniu na natchnienie kolejny spontaniczny speed, ok 40 minut plamienia canvasa w csie :P
Napisano 18 Lipiec 200816 l Autor sorry za jednotematyczność, ale ostatnio przeglądałem fotki z monument valley i mi przyszło do głowy coś takiego
Napisano 21 Listopad 201212 l Autor Po kilku ladnych latach odkurzylem photoshopa i tablet i maznalem takie oto szkice. Wszystko z glowy, bez fotek referencyjnych, czas - ponad godzine kazdy. Chyba wezme sie za to na powaznie.
Napisano 22 Listopad 201212 l pierwszy dosyć płaski i średnio widać przestrzeń, drugi fajny, a trzeci odlot !
Napisano 22 Listopad 201212 l czesc, sproboj popracowac nad zroznicowaniem planow i wprowadzeniem przestrzeni. drzewo z laka z postu #17 wyglada fantastycznie