Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wrzucam swoją ostatnio zrobioną i pierwszą na tym forum prackę. nigdy nie zakładałem swojego wątku, więc jeśli zrobiłem coś nie tak to sorrki. czekam na komentarze i jakieś wskazówki dot. mojego mazidła ;)

76624267ev8.jpg

Edytowane przez barrystrew

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

calkiem fajny landscape, ale poza czescia gdzie widac chmury i podswietlone gory pustka... lepiej przyciac obrazek, no i kolorki troche mdle, mogles je podsycic, np tak :

21340334zf6.jpg

Napisano

Kolorów aż tak jak Daroz pokazał nie trzeba poprawiać, ale są u Ciebie odrobinę zbyt białe. Tzn tak jakbyś rozpoczął od białego tła.

Wygląda to wszystko znośnie, ale pusto na pierwszym i drugim planie.

Bardziej jak koncept do mattepaintignu to wygląda.

Jeśli chcesz mieć fajny landcape, to dodaj ciekawe plany bliżej.

Napisano
  • Autor

zgadzam się, kolorki wyszły bladawo i SzU dobrze trafiłeś, bo zaczynałem od białego tła.

a z pierwszym i drugim planem to wszystko zaczęło się od koncepcji miasta, niestety wykonanie nie wyszło... dlatego zostawiłem tak pusto. kiedyś jeszczę siąde do tego i wrzucę to co chciałem ale najpierw muszę się podszkolić, bo zupełnie nie mam wprawy w posługiwaniu się tabletem. mam go niby od roku ale używam raz na 2 tygodnie.. i tylko teraz tak mnie naszła ochota: siedzę dużo i maluję. poza tym wreszcie mam na to czas. pozdrawiam :)

Napisano

A mi się podoba twoja praca, tyle że kolor nieba nie wpływa w żaden sposób na kolor ziemi (niebo jest jasne, ziemia ciemna) powinno to trochę inaczej wyglądać. Czekam na kolejne :)

@EDIT:

Dopiero zauważyłem, kolejny Lublinianin :) ucz się ucz, musimy trzymać poziom !

Napisano

Dopiero zauważyłem, kolejny Lublinianin :) ucz się ucz, musimy trzymać poziom !

to mi zaczyna już na plagę wyglądać ;).

Swoją drogą ciekawy landshafcik, choć strasznie ciemno, masz sporo miejsc, w którym w sumie nic ciekawego się nie dzieje. Fajnie zacząłeś kombinować z chmurami i górami, ale cały spód jest szarobury i psuje efekt.

Powodzenia i czekam na więcej.

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

mam za dużo pomysłów, a za mało siły na ich realizację, ale niedługo wrzucę wersję z pierwszym planem, może nie tak ciekawym jak miasto, ale zawsze to coś innego niż nic :)

lublin, lublin... szkółkę tam skończyłem, a teraz siedzę w domu i się uczę... ;) ale co może się nauczyć taki antytalent jak ja...

Edytowane przez barrystrew

Napisano
  • Autor

wrzucam powiedzmy finalną wersję, aczkolwiek trochę jeszcze niedorobioną..

ale już mi się nie chciało siedzieć dłużej nad tym :P

komentujcie, objeżdżajcie, równajcie z ziemią, krytykujcie..

wszystkie posty mile widziane :)

pozdrawiam

canyonfinishedbj8.jpg

Napisano
  • Autor

cieszę się Kr3tz, że Ci się podoba :)

czekam rówież na komentarze innych, którzy odwiedzają moją teczkę.

tylko szczerze;)

dorzucam jeszcze taką zabawę z brushami, wszystko z głowy, bez referek (zresztą jak i poprzednia praca)

landscape1pi1.jpg

Napisano

Zabawa z pedzlami calkiem przyjemna - co do poprzedniej pracy, to mam wrażenie, że drugi plan jest znacznie bardziej dopracowany niż pierwszy, co psuje mi troche odbior całosci.

Napisano

Ostatnia świetna ~! odnośnie drzewka, brakuje mi tylko korony i jakby lekko je przechylić w odpowiednią stronę ;-p Miodzio, może spróbujesz z jakimś mrocznym landscapem ? wulkany dym ? lawa ? ;-]

Napisano
  • Autor

jakoś mnie naszło na zimowe klimaty dzisiaj ;)

po długim oczekaniu na natchnienie kolejny spontaniczny speed, ok 40 minut plamienia canvasa w csie :P

zimaresizeyg7.jpg

Napisano
  • Autor

sorry za jednotematyczność, ale ostatnio przeglądałem fotki z monument valley i mi przyszło do głowy coś takiego

desertrt5.jpg

Napisano
  • Autor

oRFCx.jpg

7YXX1h.jpg

C5Gcuh.jpg

Po kilku ladnych latach odkurzylem photoshopa i tablet i maznalem takie oto szkice. Wszystko z glowy, bez fotek referencyjnych, czas - ponad godzine kazdy. Chyba wezme sie za to na powaznie.

Napisano

pierwszy dosyć płaski i średnio widać przestrzeń, drugi fajny, a trzeci odlot !

Napisano

czesc, sproboj popracowac nad zroznicowaniem planow i wprowadzeniem przestrzeni. drzewo z laka z postu #17 wyglada fantastycznie