barrystrew Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 (edytowane) wrzucam swoją ostatnio zrobioną i pierwszą na tym forum prackę. nigdy nie zakładałem swojego wątku, więc jeśli zrobiłem coś nie tak to sorrki. czekam na komentarze i jakieś wskazówki dot. mojego mazidła ;) Edytowane 21 Czerwiec 2008 przez barrystrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 calkiem fajny landscape, ale poza czescia gdzie widac chmury i podswietlone gory pustka... lepiej przyciac obrazek, no i kolorki troche mdle, mogles je podsycic, np tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Kolorów aż tak jak Daroz pokazał nie trzeba poprawiać, ale są u Ciebie odrobinę zbyt białe. Tzn tak jakbyś rozpoczął od białego tła. Wygląda to wszystko znośnie, ale pusto na pierwszym i drugim planie. Bardziej jak koncept do mattepaintignu to wygląda. Jeśli chcesz mieć fajny landcape, to dodaj ciekawe plany bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2008 zgadzam się, kolorki wyszły bladawo i SzU dobrze trafiłeś, bo zaczynałem od białego tła. a z pierwszym i drugim planem to wszystko zaczęło się od koncepcji miasta, niestety wykonanie nie wyszło... dlatego zostawiłem tak pusto. kiedyś jeszczę siąde do tego i wrzucę to co chciałem ale najpierw muszę się podszkolić, bo zupełnie nie mam wprawy w posługiwaniu się tabletem. mam go niby od roku ale używam raz na 2 tygodnie.. i tylko teraz tak mnie naszła ochota: siedzę dużo i maluję. poza tym wreszcie mam na to czas. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 A mi się podoba twoja praca, tyle że kolor nieba nie wpływa w żaden sposób na kolor ziemi (niebo jest jasne, ziemia ciemna) powinno to trochę inaczej wyglądać. Czekam na kolejne :) @EDIT: Dopiero zauważyłem, kolejny Lublinianin :) ucz się ucz, musimy trzymać poziom ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 18 Czerwiec 2008 Share Napisano 18 Czerwiec 2008 Dopiero zauważyłem, kolejny Lublinianin :) ucz się ucz, musimy trzymać poziom ! to mi zaczyna już na plagę wyglądać ;). Swoją drogą ciekawy landshafcik, choć strasznie ciemno, masz sporo miejsc, w którym w sumie nic ciekawego się nie dzieje. Fajnie zacząłeś kombinować z chmurami i górami, ale cały spód jest szarobury i psuje efekt. Powodzenia i czekam na więcej. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 19 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2008 (edytowane) mam za dużo pomysłów, a za mało siły na ich realizację, ale niedługo wrzucę wersję z pierwszym planem, może nie tak ciekawym jak miasto, ale zawsze to coś innego niż nic :) lublin, lublin... szkółkę tam skończyłem, a teraz siedzę w domu i się uczę... ;) ale co może się nauczyć taki antytalent jak ja... Edytowane 19 Czerwiec 2008 przez barrystrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 21 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2008 wrzucam powiedzmy finalną wersję, aczkolwiek trochę jeszcze niedorobioną.. ale już mi się nie chciało siedzieć dłużej nad tym :P komentujcie, objeżdżajcie, równajcie z ziemią, krytykujcie.. wszystkie posty mile widziane :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Ja sie nie znam ale mi sie podoba bardzo, bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 21 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2008 cieszę się Kr3tz, że Ci się podoba :) czekam rówież na komentarze innych, którzy odwiedzają moją teczkę. tylko szczerze;) dorzucam jeszcze taką zabawę z brushami, wszystko z głowy, bez referek (zresztą jak i poprzednia praca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tlaloc Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Zabawa z pedzlami calkiem przyjemna - co do poprzedniej pracy, to mam wrażenie, że drugi plan jest znacznie bardziej dopracowany niż pierwszy, co psuje mi troche odbior całosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Ostatnia świetna ~! odnośnie drzewka, brakuje mi tylko korony i jakby lekko je przechylić w odpowiednią stronę ;-p Miodzio, może spróbujesz z jakimś mrocznym landscapem ? wulkany dym ? lawa ? ;-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2008 jakoś mnie naszło na zimowe klimaty dzisiaj ;) po długim oczekaniu na natchnienie kolejny spontaniczny speed, ok 40 minut plamienia canvasa w csie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 sorry za jednotematyczność, ale ostatnio przeglądałem fotki z monument valley i mi przyszło do głowy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDAStudio Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Fajnie to wszystko wygląda. Super słońce w pracy z kanionem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 ładne widoczki szacuneczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 21 Listopad 2012 Autor Share Napisano 21 Listopad 2012 Po kilku ladnych latach odkurzylem photoshopa i tablet i maznalem takie oto szkice. Wszystko z glowy, bez fotek referencyjnych, czas - ponad godzine kazdy. Chyba wezme sie za to na powaznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 pierwszy dosyć płaski i średnio widać przestrzeń, drugi fajny, a trzeci odlot ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 czesc, sproboj popracowac nad zroznicowaniem planow i wprowadzeniem przestrzeni. drzewo z laka z postu #17 wyglada fantastycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi