mandragora Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Mam takie pytanie dlaczego podczas dodania obiektu do sceny przyczepia się on do szescianu ( który jest domyślnie na początku) w oknie outliner i nie można go rozączyć. Jedynie udaje się to poprzez przelączenie na edycię i usuniecie.Czy da się to zrobić inaczej.
mara Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 dlatego, że (najprawdopodobniej) jesteś w trybie Edycji podczas dodawania nowego Mesha, przejdź do trybu Obiektowego Tabem poza tym w trybie edycji możesz rozdzielać siatki na oddzielne obiekty naciskajac P i łaczyć siatki w jeden obiekt przez alt + J
adrian2608 Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Najlepiej jakbyś zapodał plik blend ,wtedy dużo szybciej i sprawniej można by było ci pomóc ,bo z opisu nie jestem w stanie wywnioskować przyczyny owego problemu.
mandragora Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 wielkie dzieki o to mi chodziło.:)
cinderos Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 bo faktycznie mogę je rozdzielić ale jak zrobić żeby oba działały jako osobne obiekty, bo np. jeśli w macierzystym ustawiam jakąś teksturę to w wycinku ( w tym obiekcie który wy separowałem) ona tez jest, pomocy. :( :confused:
szczuro Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 koło nazwy materiału powinna być taka 2 albo wyższa liczba (oznacza ilość obiektów które używają tego materiału) kliknij ją i wybierz single user, albo ogólnie dodaj nowy materiał kliknij na strzałki po prawej od nazwy materiału i add new lub wybierz z listy;) 1
cinderos Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 pomogło, ale jak ja tak robilem to sie nic nie działo :P :p dzieki
Rekomendowane odpowiedzi