Napisano 24 Czerwiec 200816 l Siema! Jako ze studia troche minely sie z moim powolaniem (albo na odwrot), chociaz zrobilem taka prezentacje na obrone pracy inz. Nie ukrywam ze byla to najprzyjemniejsza czesc pisania pracy :) Niestety przez brak czasu oraz brak kreatywnych komentarzy podczas tworzenia, wkradlo sie pare niedopracowan oraz malych bugow, ale klient nie bedzie wybrzydzal :P Dajcie znac jak wam sie podoba pomysl i wykonanie. Zamieszczam QT w dwoch rozmiarach, youtube oraz 5 stillow. pozdrawiam - QT 800x600 72MB http://www.tas3d.com/thesis/hi_res.mov - QT 400x300 23MB http://www.tas3d.com/thesis/lo_res.mov - youtuba nie dalem bo wygladalo gorzej niz tragicznie...
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Mi się podoba. Aż szkoda że taki krótki. Na koniec mógł szybko przejechać jakiś pociąg (nawet zwykły oteksturowany box):P
Napisano 24 Czerwiec 200816 l O kurde nieźle nieźle. Super pracka, możesz podesłac jakieś linki, albo tutoriale jak zrobic tak pojawiające się po kolei elementy. Gratulacje udanej prezentacji.
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Hi Naprawde niezly pomysl [ powiedzial architekt co lubi komplikowac zycie konstruktorom ] i wykonanie calkiem fajne Mam podobne zdanie jak TooL666PL na koniec powinien jakis expres pzreleciec. Przylanczam sie do pytania Nowi o strone techniczna wykonania samych pzrejsc pomiedzy 2D [ tak ni sie wydaje ze to 2D ] a 3D
Napisano 24 Czerwiec 200816 l niezla robota tasiek! szczegolnie porzypadl mi do gustu szejder szyn ... szkoda ze tak krotko jest pokazujesz :D
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Odgadlem dlaczego niema na koncu pociagu :] Az tak wasko torowych ich nie robia :D Sahe
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Autor Nowi: zadne tutoriale. to zwykly modyfikator Slice z animowana Slice Plane. na pewno skumasz jak to dziala. Dobrym pomyslem jest dodanie na to modyfikatora Cap, zeby przykryc dziure po ucieciu. Sahe: Wszystko jest w 3D. Ta pierwsza czesc jest renderowana FinalToonem, i tam bylo duzo skladania w Afterku, zeby odpowienie obiekty przenikaly inne. W samym FinalToonie nie moglem nad wszystkim zapanowac. Druga czesc jest zrobiona w FinalRenderze, a przejscie oczywiscie jest tez w Afterku. Render time drugiej czesci to okolo 10dni po 20h na jednym Q6600. Bonifatz: no faktycznie, szkoda ze ten element tak szybko znika bo fajnie sie prezentuje. Trzeba bylo wiecej czasu posiedziec nad ruchem kamery zanim zaczalem renderowac. routee: No to dales czadu z tym pytaniem. Odpowiem troche inaczej. Belki sa projektowane na trasy magistralne czyli do 160km/h na obciazenie taborem kolejowym. Czyli na taka czteroosiowa lokomotywe ktora wazy 120ton + wagoniki. :) Edytowane 25 Czerwiec 200816 l przez Tas
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Dzieki za wyjasinienie podejzewalem jakas podobna sztuczke dalej jednak nie daje mi spokoju rozstaw szyn? Sahe
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Autor No myslalem ze robisz sobie kompletne jaja z tego i dlatego to pominalem. To jest jeden tor, te zewnetrzne szyny to szyny toczne, a te wewnetrzne to odbojnice. Zeby pociag za bardzo nie wariowal na wiadukcie :)
Napisano 25 Czerwiec 200816 l no ciekawe to, i estetycznie zrobione, nie lubie wizualizacji jakotakich ogladac bo wieja nuda, ale to bylo mile w odbiorze
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Podpisuję sie pod Sahe wielkie dzięki właśnie wypróbowałem i nie wiedziałem że to aż takie proste ;) Wracam do zabawy :) Pozdro Nowi