Tas Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Siema! Jako ze studia troche minely sie z moim powolaniem (albo na odwrot), chociaz zrobilem taka prezentacje na obrone pracy inz. Nie ukrywam ze byla to najprzyjemniejsza czesc pisania pracy :) Niestety przez brak czasu oraz brak kreatywnych komentarzy podczas tworzenia, wkradlo sie pare niedopracowan oraz malych bugow, ale klient nie bedzie wybrzydzal :P Dajcie znac jak wam sie podoba pomysl i wykonanie. Zamieszczam QT w dwoch rozmiarach, youtube oraz 5 stillow. pozdrawiam - QT 800x600 72MB http://www.tas3d.com/thesis/hi_res.mov - QT 400x300 23MB http://www.tas3d.com/thesis/lo_res.mov - youtuba nie dalem bo wygladalo gorzej niz tragicznie...
TooL666PL Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Mi się podoba. Aż szkoda że taki krótki. Na koniec mógł szybko przejechać jakiś pociąg (nawet zwykły oteksturowany box):P
Nowi Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 O kurde nieźle nieźle. Super pracka, możesz podesłac jakieś linki, albo tutoriale jak zrobic tak pojawiające się po kolei elementy. Gratulacje udanej prezentacji.
Gość Sahe Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Hi Naprawde niezly pomysl [ powiedzial architekt co lubi komplikowac zycie konstruktorom ] i wykonanie calkiem fajne Mam podobne zdanie jak TooL666PL na koniec powinien jakis expres pzreleciec. Przylanczam sie do pytania Nowi o strone techniczna wykonania samych pzrejsc pomiedzy 2D [ tak ni sie wydaje ze to 2D ] a 3D
Bonifatz Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 niezla robota tasiek! szczegolnie porzypadl mi do gustu szejder szyn ... szkoda ze tak krotko jest pokazujesz :D
routee Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 jaką ma nośność ten wiadukt tak pytam z ciekawości :D
Gość Sahe Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Odgadlem dlaczego niema na koncu pociagu :] Az tak wasko torowych ich nie robia :D Sahe
Tas Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 (edytowane) Nowi: zadne tutoriale. to zwykly modyfikator Slice z animowana Slice Plane. na pewno skumasz jak to dziala. Dobrym pomyslem jest dodanie na to modyfikatora Cap, zeby przykryc dziure po ucieciu. Sahe: Wszystko jest w 3D. Ta pierwsza czesc jest renderowana FinalToonem, i tam bylo duzo skladania w Afterku, zeby odpowienie obiekty przenikaly inne. W samym FinalToonie nie moglem nad wszystkim zapanowac. Druga czesc jest zrobiona w FinalRenderze, a przejscie oczywiscie jest tez w Afterku. Render time drugiej czesci to okolo 10dni po 20h na jednym Q6600. Bonifatz: no faktycznie, szkoda ze ten element tak szybko znika bo fajnie sie prezentuje. Trzeba bylo wiecej czasu posiedziec nad ruchem kamery zanim zaczalem renderowac. routee: No to dales czadu z tym pytaniem. Odpowiem troche inaczej. Belki sa projektowane na trasy magistralne czyli do 160km/h na obciazenie taborem kolejowym. Czyli na taka czteroosiowa lokomotywe ktora wazy 120ton + wagoniki. :) Edytowane 25 Czerwiec 2008 przez Tas
Gość Sahe Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Dzieki za wyjasinienie podejzewalem jakas podobna sztuczke dalej jednak nie daje mi spokoju rozstaw szyn? Sahe
Tas Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Napisano 25 Czerwiec 2008 No myslalem ze robisz sobie kompletne jaja z tego i dlatego to pominalem. To jest jeden tor, te zewnetrzne szyny to szyny toczne, a te wewnetrzne to odbojnice. Zeby pociag za bardzo nie wariowal na wiadukcie :)
Kalais Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 no ciekawe to, i estetycznie zrobione, nie lubie wizualizacji jakotakich ogladac bo wieja nuda, ale to bylo mile w odbiorze
wroniec Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Bardzo fajna animacja. Ciekawie zaprezentowana, nieciekawa rzecz ;)
Gość Sahe Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 tasiek dzieki za wyjasnienie cały czas sie uczymy Sahe
Nowi Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 Podpisuję sie pod Sahe wielkie dzięki właśnie wypróbowałem i nie wiedziałem że to aż takie proste ;) Wracam do zabawy :) Pozdro Nowi
Rekomendowane odpowiedzi