Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dlaczego seksistowski ?!

W każdym razie mam nadzieję, że Lucasowi przydadzą się nasze wskazówki :) Może zrobi tego MiGa w kubańskich barwach?

• Odpowiedzi 61
  • Wyświetleń 10k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nie, nie będzie barw kubańskich choć przyznam, że też ciekawie wyglądają:)

Skończyłem mapowanie i z grubsza zacząłem mazać textury - narazie ogólne malowanie, jeszcze parę miejsc do poprawy i wygładzenia. Robię na podstawie tego: http://www.mars.slupsk.pl/fort/mig/big/mig-29-poland-%5B77%5D-c.jpg, numer pewnie dam inny i nie będzie tego czarnego ptaka, bo to akurat indywidualny art jakiegoś pilota.

26054809.jpg

31002467.jpg

Napisano
  • Autor

Tekstur ciąg dalszy, malowanie i oznaczenia w zasadzie już są, teraz zajmę się podziałami i po drodze wszystkie te drobne znaczki, symbole itp.

16999629.jpg

86847787.jpg

Napisano
  • Autor

No racja, dlatego rzeczywiście chyba zostanę przy orginalnych oznaczeniach.

Napisano
  • Autor

Zrobione podziały blachy, narazie może nie wyglądają zbyt przekonująco, ale narysowanie ich wszystkich umożliwia mi teraz kolejne etapy i łatwiejsze dodawanie śladów zużycia.

49177282.jpg

21613739.jpg

Napisano
  • Autor

Kończę materiały (pewnie wypadałoby bardziej pobrudzić) i powoli przymierzam się do końcowego kadru.

Narazie widzę to mniej więcej tak, myślałem o pokazaniu podwozia podczas chowania ale sam nie wiem czy mi się podoba... dlatego proszę o waszą opinię:)

34770565.jpg

83365551.jpg

Napisano

No te strugi wygladaja fajnie :) Ogolnie model bardzo ladny - choc w sumie tak do konca na samolotach sie nie znam od strony modelowania ;P Ladnie ladnie. Co do materialow to faktycznie przybrudz je bardziej. na krawedziach ruchomych czesci czasami sa zadrapania do czystego metalu - moze wartaloby poeksperymentowac bardziej z teksturami wtedy byloby wszystko tip top :)

Napisano

Wg mnie jeżeli masz zamiar robić ujęcie ze strugami ognia to bez podwozia, bo trochę dziwnie to wygląda:D Ostatnio też zrobiłem samolot - F-16, ale narazie nie wrzucam nigdzie na forum bo narazie jest bez tekstur i pilot wyszedł jak połamany :D

Jedno pytanko, cięcia w blachach robiles tylko jako kolor na teksturze, bumpem czy modelowales?:D

Napisano
  • Autor

Cięcia robiłem tylko teksturami: bump i diffuse.

Co do podwozia - myśliwcami chyba startują na dopalaczach, więc nie wydaje mi się to dziwne:). Mimo wszystko faktycznie coraz bardziej przekonany jestem do wersji bez podwozia ale poczekam co powiedzą inni.

Napisano

Koncepcja z podwoziem jest ciekawsza. A dopalacz przy starcie to norma.

Napisano

No zalezy z tym podwoziem.. jak bedzie widac troche pasa startowego albo bardzo niski pulap no to inteligentny czlowiek stwierdzi ze samolot startuje ;P Natomiast wysoko na niebie to raczej ze schowanym podwoziem a dopalacz.. no coz bajer musi byc :D