mrys Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Dlaczego seksistowski ?! W każdym razie mam nadzieję, że Lucasowi przydadzą się nasze wskazówki :) Może zrobi tego MiGa w kubańskich barwach?
Lucas Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Nie, nie będzie barw kubańskich choć przyznam, że też ciekawie wyglądają:) Skończyłem mapowanie i z grubsza zacząłem mazać textury - narazie ogólne malowanie, jeszcze parę miejsc do poprawy i wygładzenia. Robię na podstawie tego: http://www.mars.slupsk.pl/fort/mig/big/mig-29-poland-%5B77%5D-c.jpg, numer pewnie dam inny i nie będzie tego czarnego ptaka, bo to akurat indywidualny art jakiegoś pilota.
Lucas Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Tekstur ciąg dalszy, malowanie i oznaczenia w zasadzie już są, teraz zajmę się podziałami i po drodze wszystkie te drobne znaczki, symbole itp.
mrys Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Robię na podstawie tego: http://www.mars.slupsk.pl/fort/mig/big/mig-29-poland-%5B77%5D-c.jpg, numer pewnie dam inny i nie będzie tego czarnego ptaka, bo to akurat indywidualny art jakiegoś pilota. Ja bym jednak został przy numerze i ptaku, bo zdaje się, że całe to malowanie jest indywidualne :)
Lucas Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 No racja, dlatego rzeczywiście chyba zostanę przy orginalnych oznaczeniach.
Lucas Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Napisano 10 Wrzesień 2009 Zrobione podziały blachy, narazie może nie wyglądają zbyt przekonująco, ale narysowanie ich wszystkich umożliwia mi teraz kolejne etapy i łatwiejsze dodawanie śladów zużycia.
Lucas Napisano 25 Wrzesień 2009 Autor Napisano 25 Wrzesień 2009 Kończę materiały (pewnie wypadałoby bardziej pobrudzić) i powoli przymierzam się do końcowego kadru. Narazie widzę to mniej więcej tak, myślałem o pokazaniu podwozia podczas chowania ale sam nie wiem czy mi się podoba... dlatego proszę o waszą opinię:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Wrzesień 2009 Napisano 25 Wrzesień 2009 No te strugi wygladaja fajnie :) Ogolnie model bardzo ladny - choc w sumie tak do konca na samolotach sie nie znam od strony modelowania ;P Ladnie ladnie. Co do materialow to faktycznie przybrudz je bardziej. na krawedziach ruchomych czesci czasami sa zadrapania do czystego metalu - moze wartaloby poeksperymentowac bardziej z teksturami wtedy byloby wszystko tip top :)
Gość kakaku Napisano 25 Wrzesień 2009 Napisano 25 Wrzesień 2009 Wg mnie jeżeli masz zamiar robić ujęcie ze strugami ognia to bez podwozia, bo trochę dziwnie to wygląda:D Ostatnio też zrobiłem samolot - F-16, ale narazie nie wrzucam nigdzie na forum bo narazie jest bez tekstur i pilot wyszedł jak połamany :D Jedno pytanko, cięcia w blachach robiles tylko jako kolor na teksturze, bumpem czy modelowales?:D
Lucas Napisano 25 Wrzesień 2009 Autor Napisano 25 Wrzesień 2009 Cięcia robiłem tylko teksturami: bump i diffuse. Co do podwozia - myśliwcami chyba startują na dopalaczach, więc nie wydaje mi się to dziwne:). Mimo wszystko faktycznie coraz bardziej przekonany jestem do wersji bez podwozia ale poczekam co powiedzą inni.
mrys Napisano 25 Wrzesień 2009 Napisano 25 Wrzesień 2009 Koncepcja z podwoziem jest ciekawsza. A dopalacz przy starcie to norma.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Wrzesień 2009 Napisano 26 Wrzesień 2009 No zalezy z tym podwoziem.. jak bedzie widac troche pasa startowego albo bardzo niski pulap no to inteligentny czlowiek stwierdzi ze samolot startuje ;P Natomiast wysoko na niebie to raczej ze schowanym podwoziem a dopalacz.. no coz bajer musi byc :D
Rekomendowane odpowiedzi