Napisano 11 Lipiec 200816 l /Edit Witam. ////PL Po tym jak w przewodach popłynęły ostatki prądu, żyjące w telewizorze stworzenia zaczęły walczyć między sobą o resztki ciepła wydzielającego się przez nieliczne diody. Były one kluczem do przetrwania. Bitwę o życie mogli wygrać tylko najsilniejsi. ///ENG After, when a last remains of electric current went through wires, creatures living in tv have bagun to fight between themselves for the very last remains of heat going from leds. They were a keys for survive. Only the strongest ones could win the battle for life. Życzę powodzenia pozostałym uczestnikom. Edytowane 14 Wrzesień 200816 l przez SzyQ
Napisano 11 Lipiec 200816 l proste i dosadne :D mi brat zaproponował żebym zrobił kibica piłki nożnej (trochę jak wizja Lelenia) który w przypływie agresji dusi żone kiedy tv się rozwala :D podobne klimaty :D powodzenia ;)
Napisano 11 Lipiec 200816 l Zanim przeczytałem twój wątek chciałem zrobić Kibola wieszającego się na szaliku własnego klubu... Ale chyba musze cos innego wymyśleć; -) powodzenia.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Chyba kazdy na poczatku na cos podobnego wpadl i teraz moze byc problem :) Powodzenia.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor Kurcze faktycznie teraz widzę, że się dubluje strasznie temat. Pewnie wymyślę coś innego i dam nowy koncept.
Napisano 11 Lipiec 200816 l no teraz to jest bardzo fajnie i oryginalnie:) cartoon? (chyba tak no bo co innego :P)
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor no teraz to jest bardzo fajnie i oryginalnie:) cartoon? (chyba tak no bo co innego :P) Pewnie wyjdzie mix, troche tego troche tego. A zwierzaczki chcę nadziubać podobne do TYCH.
Napisano 13 Lipiec 200816 l Autor Trochę elektroniki. edit/ Takie pytanko. Czy jest możliwość renderowanie całej sceny po kawałeczku tak by nie bawić się w layery. Wymyśliłem sobie kurzową ławkę, ale draństwo sporo ramu żre i potem może braknąć na inne elementy. Takie ot coś: Edytowane 15 Lipiec 200816 l przez SzyQ
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Zrobiłem pierwsze testy płytki z komponentami ( muszę jeszcze proporcje dopasować i ich umiejscowienie). Zamotałem się w doborze kadru. Wg wcześniejszej koncepcji kamera miała być bardzo nisko, mniej więcej w poziomie, ale wtedy widać prawie same druty i jest to mało ciekawe. Any idea? greetz edit/ Zostanę przy tym kadrze: Edytowane 17 Lipiec 200816 l przez SzyQ
Napisano 21 Lipiec 200816 l Autor Narazie powywalałem shadery,bo jakieś słabe były. Kadr też się lekko zmienił. Puki co zamieszczam początkową wersję jednego ze zwierzaków.
Napisano 22 Lipiec 200816 l W koncepcie podoba mi sie to ze nie jest to pokazane doslownie. W oddali widac jakies elementy elektroniki ktore wygladaja jak wiezowce i to jest fajne. Na 1 planie jest zielona laka/laminat, a po prawo pomaranczowa dioda ktorej na poczatku nie zauwazylem, natomiast mialem wrazenie ze ogladam krwisty zachod slonca i blekitne niebo. Ostatni kadr, ale bez kolorow, tez wydaje mi sie fajny ale nadal upodobnilbym to do miasta.
Napisano 26 Lipiec 200816 l Autor Pierwszy robal skończony. Będzie dość oddalony od kamery, więc ma 16k faców. Wciąż szukam kadru, zastanawiałem się też, czy nie zrobić wszystko w kolorystyce a'la mikroskop elektronowy + sincity + 300. Co Wy na to?
Napisano 26 Lipiec 200816 l mikroskop elektronowy + '300'? :D men! jak ty chcesz to połączyć... ustaw najpierw jakiś kadr konkretny, to może wpłynąć na dalszą zabawę kolorami i światłem - np. nie zrobisz wszędzie rozjaśnień na konturach, bo będziesz chciał przyciemnić tło, etc. robal jest spoko, fajne detale, nogi tylko brzydko się zginają i mało "praktyczne" przy stopach
Napisano 31 Lipiec 200816 l Autor Będę się skupiał, żeby pokazać wielkiego złego robaka ogrzewającego się przy diodzie jako oprawcę tych mniejszych, wyziębionych i gdzieniegdzie zdechłych. Stąd te kolory, mam nadzieje, że będzie dało się domyśleć o co chodzi. Kolejny robal
Napisano 31 Lipiec 200816 l Pierwszy robal naprawde mi sie podoba natomiast co do drugiego trochę ciężko sie połapać jak on jest zbudowany, może powiększ mu głowe i ten garb trochę zmniejsz, może jeszcze nogi zrób bardziej ludzkie
Napisano 31 Lipiec 200816 l Autor Pierwszy robal naprawde mi sie podoba natomiast co do drugiego trochę ciężko sie połapać jak on jest zbudowany, może powiększ mu głowe i ten garb trochę zmniejsz, może jeszcze nogi zrób bardziej ludzkie Próbowałem zrobić coś na wzór tego ziomka: Ale dzięki za uwagi, jeżeli w końcowej scenie będzie bardzo widoczny to napewno go poprawię. /edit Kilka detali dorobiłem i przemeblowałem graty. Edytowane 3 Sierpień 200816 l przez SzyQ
Napisano 6 Sierpień 200816 l Autor Zacząłem robić kolejnego robala - najważniejszego. Będzie zajmował względnie najwięcej kadru. Być może nie ma puki co dużo do oceniania, ale jak znajdzie się jakaś krytyka to będzie dla mnie w tym momencie bardzo cenna. pozdrawiam Bryłka już raczej skończona. Doda się teraz jakieś włoski na dupie i trochę detali. Edytowane 7 Sierpień 200816 l przez SzyQ
Napisano 11 Sierpień 200816 l Autor Żeby trochę oderwać się od modelowania, to pobawiłem się światłem. Zastanawiam się czy użyć dofa, bo w sumie to jest makroświat, więc... pomóżcie, co o tym sądzicie, jak oświetlenie puki co się sprawuje? Wersja surowa: Po ps z dofem Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 200816 l Autor Kolejny update. Dopracowałem pająka i widzę, że resztę robali pewnie przerobię na kolor, bo jednak wygląda to lepiej. Wie ktoś jak w shaderze miss_fast_simple zmniejszyć odbicia światła? Cały specular zrobiłem praktycznie czarny, a cholerstwo dalej się połyskuje. Pająko-modliszko-coś: Edytowane 17 Sierpień 200816 l przez SzyQ
Napisano 26 Sierpień 200816 l Autor Główne elementy sceny myślę, że są już skończone. Teraz będę brał się za oteksturowanie całego stuffu wokół, poprawienie oświetlenia i może jeszcze jakies dodatki w postaci mini robaczków poumieszczam. 31 sierpnia wyjeżdżam, więc w razie gdyby moja pracka dostała nominację, to potem będzie tylko kilka dni na doszlifowanie renderu, dlatego uwagi w tym momencie będą bardzo cenne. Narazie bez futerek, bo za rozkładanie na layery wezmę się, jak już wszystko będzie na scence. pozdrawiam
Napisano 29 Sierpień 200816 l Autor Powalczyłem troszkę z materiałami i oświetleniem. Skutki raczej marne i nie bardzo wiem jak polepszyc rezultaty. :( edit// Troche przyjemniejszy kolor. p.s. Nie wiem czemu, ale poprzedni plik zniknął z imageshacka. #2 Wracam dopiero 14 września, więc powodzenia dla reszty. Załączam to, co do tej pory zrobiłem. Futro robiłem na oddzielnym layerze i trochę kolory stracił i jest kilka drutów na które zapomniałem nałożyć materiał. pozdrawiam Edytowane 31 Sierpień 200816 l przez SzyQ
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Autor Powalczyłem trochę z materiałami i dodałem kilka detali, których jeszcze trochę przybędzie. Chciałem zdążyć z renderem przed ostatnim gwizdkiem, ale za bardzo obciąłem jakość kaustyków, przez co wyszedł śnieg. Tak czy siak, będę jeszcze brudził scenę i wyrenderuję w lepszej jakości. ////PL Po tym jak w przewodach popłynęły ostatki prądu, żyjące w telewizorze stworzenia zaczęły walczyć między sobą o resztki ciepła wydzielającego się przez nieliczne diody. Były one kluczem do przetrwania. Bitwę o życie mogli wygrać tylko najsilniejsi. ///ENG After, when a last remains of electric current went through wires, creatures living in tv have bagun to fight between themselves for the very last remains of heat going from leds. They were a keys for survive. Only the strongest ones could win the battle for life. Edytowane 14 Wrzesień 200816 l przez SzyQ
Napisano 15 Wrzesień 200816 l A może jakieś błyskawice od spięć, żeby zaznaczyć że telewizor się psuje? Jak na mnie scena jest trochę zbyt kolorowa, ale to sprawa gustu. W ostatnim obrazku masz aliasing, a w przedostatnim światło nie oddziaływuje na włoski na zwierzątkach.