Kolin101 Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Witam. Gdy instalowałem pierwszy raz 3DS max'a zainstalowałem go w wersji 32 bit (czy coś takiego) ale kilka dni temu przypomniało mi się że mam procesor AMD athlon 64 x2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 GHZ (czyli dwu rdzeniowy) i 1GB ram, No i gdy przystąpiłem do instalacji w okienku setup'a pisało takie coś: "This product cannot be installed on the current operating system." Zrozumiałem tyle że nie może być zainstalowany na istniejącym systemie operacyjnym ale dlaczego? Czy t zależy od tego jaki sie ma system? jak coś mam Windows XP professional wersja 2002 z dodatkiem Service Pack 2. Czy do tej wersji 64 bit trzeba mieć np Viste ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Musisz mieć 64bitowy OS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 A ten XP to pewnie wersja 32 bitowa. Musisz miec XP 64 bitowego zeby zainstalowac 64 bitowy program. A z 1GB ramu to sie nie trudz. 64 bity to tak od 4 zaczynaja miec sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 (edytowane) to sobie ramu muszę fdokupić i system zmienić tak? jeżeli zainstaluję vistę to wystarczy. Bo mam zamiar właśnie ją kupić. Tylko chcę ją jako drugio system zainstalować. Czyli miec dwa. Znacie jakąś dobrą stronę z częściami do komputerów ? Edytowane 15 Lipiec 2008 przez Kolin101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 jeżeli zainstaluję vistę to wystarczy. nie, jak zainstalujesz 32 bitowa viste to nic nie zmieni. Musisz miec Xp 64 albo Vista 64 bity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Acha ok ale poda ktoś stronę z częściami do komputerów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Acha ok ale poda ktoś stronę z częściami do komputerów ? o bozeee to juz przegiecie i to na maxa :D ostro ostro :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 No co ? Na allegro szukam. Ale jakąś inną może ktoś podać? Bo na allegro trudno się połapać. Szukam 4 GB a czasem po 512 mb wyskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 http://www.skapiec.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Bo na allegro trudno się połapać. Szukam 4 GB a czasem po 512 mb wyskakuje olaboga :) od kiedy masz internet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 pomoc potrzebna, a wy tylko śmiechy-hihy... hmm.. (mi wciąż trudno jest się połapać w tych technologiach...) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xilomion Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 (edytowane) Kpisz, czy o droge pytasz? Pamięć ram jest w takzwanych kościach, po ileś MB ramu. Np. 1GB, 512MB, 2GB. Jeżeli, nie umiesz znaleźć ramu w necie (sklepy: agito.pl, komputronik.pl, esc.pl, apollo.pl), to raczej 4GB nie wykorzystasz, i nie wiem czy dasz rade zainstalować dwa systemy. PS. Wujek google, i ciotka allegro, ich pytaj o rade. Edytowane 15 Lipiec 2008 przez Xilomion Dopisek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszu Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 pomoc potrzebna, a wy tylko śmiechy-hihy... hmm.. (mi wciąż trudno jest się połapać w tych technologiach...) pozdrawiam. Tak jak kolega Proponuje zacząć w takim razie od http://www.google.pl i tam kierować takie pytania bo to co tu przeczytałem to żenada!!!!!!!!! w razie problemów z obsługą google zastanów się czy jest sens dalej walczyć z kompem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Już mam te pamięci. Może by7ć ta: http://tery.pl/sodimm-dii800-kvr800d2s6k24g-p-77686.html ? Edytowane 17 Lipiec 2008 przez Kolin101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Jesli masz laptopa to moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Kurde to pamięć do laptopa ;-p Nie zobaczyłem nawet. Właśnie jakoś tak dziwny wygląd ma. Inne niż ta co w komputerze mam. A ta: http://tery.pl/ddr2-dual-pc800-kvr800d2n5k24g-p-69435.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 powiedz najpierw jakie plyta glowna twoje przyjmie pamieci ? Jaki rodzaj i moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 ok, Kolin, po co ci 64bitowy Windows i 3dsmax 64bitowy? sadzac iz jestes poczatkujacym grafikiem, 32bity ci w zupelnosci starcza :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Jak coś i płytę mogę zmienić (kasę mam) ale jak coś na razie ma takie coś: K9N4 Ultra Na allegro pisze że maks 4BG pamięci. Ma • Obsługę procesorów AMD[top]R[/top] Athlon[Top]R[/top] 64 X2 oraz Sempron[top]R[/top] dla gniazda Socket AM2 •Obsługa 1Ghz HyperTransport[top]TM[/top] •Obsługa pamięci DDR2-800/667/533 w trybie dwukanałowym •Obsługa portu graficznego PCI Express x16 •Obsługa dźwięku 5.1-kanałowego w standardzie Audio No to wszystko co na opakowaniu w okienku informacyjnym pisało. Więc wynika że DDR2 obsługuje i znalazłem właśnie że maks 4GB RAM'u. Pisze tam tak: Dual-Channel DDR2 800 •2 DIMMs for dual-channel DDR-800/667/533 up to 4GB addressability Więc chyba ta pamięć jest ok P.S a po to mi to w 64bit'ach żebym potem nie przeinstalowywał. A jak to mówią: "Od przybytku głowa nie boli" Czasami się to nie sprawdza ale teraz raczej tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi