Napisano 15 Lipiec 200816 l Witam Pomyslalem, ze fajnie by bylo pomazac sobie od czasu do czasu w painterze bezposrednio na kolanach. Na sieci widzialem sporo laptopow z dotykowym wyswietlaczem ktory po przekreceniu zamienia sie w tablet. Czy uzywal ktos kiedys takiego sprzetu i czy jest to faktycznie sprawdzone by wydac pieniadze? Edytowane 16 Lipiec 200816 l przez makko
Napisano 16 Lipiec 200816 l Laptop = mniejsza wydajność.Nie nadaje się kompletnie do grafiki.Wiem bo sam miałem laptopa.I to nie starego.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Laptop = mniejsza wydajność.Nie nadaje się kompletnie do grafiki.Wiem bo sam miałem laptopa.I to nie starego. jestes tego pewien ze sie kompletnie nie nadaje do grafiki? Marek Denko wykonal/ wyrenderenowal na laptopie "Heritage" wiec chyba na upartego da sie :] a co do tych laptopow ze screenem dotykowym to sie nie wypowiadam bo nie maluje. pozdrawiam!
Napisano 16 Lipiec 200816 l A laptop z 20'' matrycą, czterema rdzeniami na pokładzie, 8 gb pamięci i dwoma geforcami 8800 w sli też się nie nadaje? Kij, że waży więcej ale w samochód bez problemu wrzucisz;) A pisząc w temacie: tablet PC chyba nie czuje stopni nacisku.. więc do bani sprawa. Choć mogę się mylić.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Nie nadaje się kompletnie do grafiki Każdy sprzęt się nadaje. Tylko niektórzy "GRAFICY" się nie nadają Czy uzywal ktos kiedys takiego sprzetu i czy jest to faktycznie sprawdzone by wydac pieniadze? Osobiście posiadam Acer'a travel mate c302 i stwierdzam że to dupa a nie tablet. Levus - stopnie nacisku są, jak najbardziej. Problemów jest kilka: 1- Sprzęt trzeba często kalibrować. lubi się rozjeżdżać. Przy krawędziach ekranu zupełnie wariuje. 2- Opóżnienie jest dość spore. około 0,3 sek. Praktycznie nie da się swobodnie machać pędzlem, o pisanie nie wspominając. 3- Brak klawiatury. to dość poważny problem. Niby są softwarowe rozwiązania. ale np w grach już totalna lipa. Fajny bajer, ale zupełnie nie praktyczny w grafice. makko -> Ciebie interesuje Wacom cintiq
Napisano 17 Lipiec 200816 l Dla mnie ostatnia praca na laptopie (3h render) skończyła się , spaleniem płyty głównej i procesora -.-.Praca z takim wentylatorem to bezsens , wszystko strasznie się grzeje.
Napisano 17 Lipiec 200816 l Dla mnie ostatnia praca na laptopie (3h render) skończyła się , spaleniem płyty głównej i procesora -.-.Praca z takim wentylatorem to bezsens , wszystko strasznie się grzeje. Spaliłeś laptoka przy renderze? Lepiej się pochwal coś Ty z nim tak naprawdę zrobił.
Napisano 17 Lipiec 200816 l lepiej sie pochwal jaki to laptop byl i ktora scene na nim renderenowales :]
Napisano 18 Lipiec 200816 l Przecież nie o to chodzi aby zastąpić stacjonarny, tylko żeby mieć małą lekką mobilną maszynkę w razie potrzeby ;) Jak to jest z grafiką 3D w takich laptopach, da się podłubać w Zbrushu? (lekkie siatki)
Napisano 18 Lipiec 200816 l może żeś zapchał wszystkie otwory wentylacyjne? (na jakimś puszystym czymś stał a nie miał bocznych otworów) Bo normalnie to nie ma takiej możliwości. (albo to jakiś składak był?)
Napisano 18 Lipiec 200816 l Jezeli juz mowa o laptopach i renderingu to powiem szczeze, ze swego czasu mialem stacjonarny komp z athlonem 1,7oraz laptopa takze z athlonem 1,7. Co sie okazalo, gdy puscilem ta sama scene tu i tu laptop liczyl prawie 2x szybciej niz stacjonarka mimo tego iz mial o polowe mniej ramu.
Napisano 29 Lipiec 200816 l rozwaliła mnie opinia że laptop nie nadaje się kompletnie do grafiki ;x Jest wiele mocnych konfigów na których spokojnie da się porobić nawet coś większego. A co do samego laptopa typu tablet pc to np. HP ma w swojej ofercie od niedawna (od niedawna w PL bo w usa to już od daaawna jest) tx2500 http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF05a/321957-321957-3329744-64354-64354-3717590.html sam się nim troszkę zainteresowałem i poczytałem testy i muszę powiedzieć ze wart uwagi. Choćby dzięki w sumie mocnym bebechom.
Napisano 29 Lipiec 200816 l Jak to jest z grafiką 3D w takich laptopach, da się podłubać w Zbrushu? (lekkie siatki) da sie i to bez problemu ja osobiscie pracuje na laptopi i jak narazie nie mam wiekszych problemów z praca w 3d [3dsMAX,Zbrush] jednak musze zaznaczyć ze jak na laptopa mój jest dość mocny... :]
Napisano 29 Lipiec 200816 l Ja tam się bawie na laptopie i 3dsmax i zBrush działają bez problemów. Mam laptopa firmy ntt , corrino opartego na podzespołach compala (nie polecam, słaba jakoś wykonania, chciałem zaoszczędzić) ale procesor dwurdzeniowy intela 1,8, wszystko w technologi Centrino Duo i karta nvida GeForce Go 7600 robią swoje i nie czuje jakiegś spowolnienia lub niewygody w pracy
Napisano 29 Lipiec 200816 l dla mnie jedyną niewygodą pracy na laptopie jest to, że się grzeje, ale jest to nieuniknione przy wyższych konfigach.
Napisano 29 Lipiec 200816 l Laptop = mniejsza wydajność.Nie nadaje się kompletnie do grafiki.Wiem bo sam miałem laptopa.I to nie starego. Ja na 2letnim acerze śmiało sobie śmigam w zbruszu ,tylko ramu musiałem dokupić do 2giga