ciacho191 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 (edytowane) Witam po zmianie patentu :D. Przejdę od razu do rzeczy: W Mikroprocesorowie wydarzył się wypadek samochodowy z udziałem pieszego i kierowcy czyli 2 telewizorów :). Pomysł własny z pomocą brata który powiedział że może to być wypadek ;). Użyję kilka textur ale nie za dużo żeby nie straciło toonowego klimatu ;].Za niedługo będą pierwsze rendery. Edytowane 4 Sierpień 2008 przez ciacho191 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Aż wstyd się przyznać, ale... nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 mookie tym lepiej pierwsze rendery telewizora przechodnia (jeszcze dużo roboty): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 sorka za dubel ale nowy update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 @ciacho191: Jego ręce i nogi będą taki chude? Jeśli mam być szczery to nie bardzo podchodzi mi ten model, może to się zmieni gdy zrobisz coś więcej. @mookie: ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 proszę patrzeć na nogi i ręce bo to takie prowizoryczne :] narazie zajmuję się tylko łbem/tułowiem/telewizorem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Ciacho chyba masz błąd wyżej, ale to szczegół. Teraz jak tak patrzę na ten "łeb" to chyba jest trochę za chudy - chodzi mi o grubość "w głąb rendera". A tak z ciekawości zapytam - w czym to żłobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 żłobie w majce i masz racje że jest za chudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Ja nie mogę, czemu tylko ja robię modele telewizorów LCD i plazm 32-calowych? xO ciacho191 - pójdź troszkę w przyszłość, daj jakiś fajny nowoczesny telewizorek, bo mnie się już przeżarły takie "oldschoole" Mimo wszystko to Twój koncept i Twoje modele ;] Wracając do modeli to jak narazie jest.. Dobrze, ale mogłoby być lepiej. Po pierwsze : referencje. Pooglądaj referki telewizorów, bo ten tutaj to mi wygląda na plazmę z 70-tego. Doradzę Ci, byś rzeczy które są konceptem, nie pokazywał, mam na myśli te ręce. Niby to tylko efekt wizualny, ale nasz mózg jest niezbadany ;] Życzę szczęścia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 ten telewizor akurat ma być stary ponieważ będzie grał role jakby staruszka w całym projekcie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 sorka znowu za dubel ale kolejny update: drzewko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Drzewko jak z reklamy Fanty :) Fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Kris_R - xD Drzewko fajne, mam nadzieję, że otoczenie też "cartoon-owe" będzie. No np. budynki powyginane jakieś, czy coś takiego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 mały updejcik terenu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Oj, z tym domkiem to chyba trochę poszalałeś. Nie wiem jak innym, ale mi się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 refki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 prawie już skończyłem telewizor-przechodnia ;] ps. dzięki piksar myślałem że się już nigdy nie wypowiesz w moich tematach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MISIEKasd Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 masowy telewizorek :D tylko antenke bym mu zmienił :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Zajefajny ten telewizor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 heh dzięki za takie komentarze nigdy takich nie dostawałem ps. im więcej takich komentarzy tym bardziej chce mi się robić :] ps.2. te komentarze mi też przypominają grę którą musieliśmy za kare (chyba :D) w podstawówce robić i tam też było ciągle "brawo, doskonale, tak trzymaj" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 wybaczcie za dubel :] ale kolejny updejcik z pomocą kruqa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Zastanawia mnie jak robisz te takie obwudki i generalnie klimat kreskówkowy renderem?? Mental, vray? czy inny? Podzielisz się sposobem ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 W majce jest taki specjalny przycisk w zakładce toon i można za jego sposobem robić takie kontury- powiększać zmniejszać i takie tam :] ale komp się przy nich tak tnie że nie można kamerki nawet obrócić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Co do kartunowego rendera, to wydaje mi się, że obwódki są jednak zbyt grube, ale to już kwestia gustu. Podoba mi się również to potłuczone szkło - sam je rysowałeś, czy może jakiś gotowiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 właśnie zauważyłem że za gruby obwód a szkło to gotowiec z cg textures ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 UWAGA BARDZO FAJNY UPDEJCIK :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 hmmmm, taki mały tip, proponował bym zrobić dużo gęstych elementów, np trawę wysoką itd, żeby wypełnić czymś kadr, żeby nie było pustych kolorów, tak jak ma to miejsce teraz. Będzie przyjemniejsze dla oka i bardziej pro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 Zapełniłem trochę teren dodając piramidy cheopsa i stonehage (nie wiem jak to sie pisze :P ) i coś widzę małe zainteresowanie wątkiem :( render: mental ray po 12-14 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Piramidy (średnia i mała) wyglądają jakby lewitowały. A ten Stonehenge (tak to się pisze :p) jest zbyt idealny (chodzi mi o to, że składa się z identycznych elementów). PS: Teraz jestem fajny? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Coś nie tak z GI jest, strasznie zimne kolory. Ja bym zainwestował w trawkę i jakieś takie toonowe bloki, zamiast tych piramid i stonehendżow :P Chyba że masz słabego kompa, ale to powalczysz wtedy z layerami hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 kompa to ja mam dobrego :] tylko pomysłów brak jak na razie pracowałem na telewizorem (patrz góra :D ) ale nie mogę wymyśleć dla niego fajnych trampek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 hehe fajna praca :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 Dobra a oto teoretycznie koniec telewizorka przechodnia w czasie trwania tego wątku dodałem: -przyciski i inne pierdółki -głośniczki -buciory -ręce -textury powyginałem antene usunąłem suwak regulacji głośności :] iiii proszę państwa a oto telewizor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 sory za dublel (już dawno nie powinno mnie być za to :D) ale o to końcowy efekt telewizorka przechodnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 ehhh widzę coś małe zainteresowanie tematem :( bez komentarzy nie wiem co robić ale coś wydumałem: karetka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 wszystko takie zbyt kanciaste, trampki zdecydownie za duze, x zbyt wystające a i texturki nie zbyt wyrażne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 może spróbuj poszukać kadru i zestawiać poszczególne elementy już pod niego teraz pojedyncze obiekty mi nie bardzo pasują (mało detali, zbyt nachalne kolory), ale w połączeniu mogą dać ciekawy efekt powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 właśnie, men. bo pokazujesz modeliki, a nie wiem, jak to ma się do siebie nawzajem - gdzie dałeś za mało detalu, gdzie skala nie ta i jaka będzie kolorystyka. zrób scenę z boksów o odpowiednich kolorach, potem kombinuj. na razie widzę kwiaty wielkości drzew, a może ten TV będzie je deptał, dlatego nic nie pisałem, co by głupoty nie strzelić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 te wielkie kwiatki to one są specjalnie zrobione tak jak w bajkach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 zrobiłem małą listę rzeczy które muszę poprawić dodać i pozmieniać :] Pokazać całość znaleść kadr troszkę kanciaste trampy za duże x zbyt wystające textura zbyt niewyraźna za zimne kolory toonowe bloki (?) stonehenge zbyt idealny zagęścić scenę dodać gapiów dodać samochód dodać tvn 28 (:D) no i to chyba tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zufik Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 "zrobiłem małą listę rzeczy które muszę poprawić dodać i pozmieniać :] ..." Było by ciekawie gdybyś wzdłuż ulicy po obu strona za drzewkami powstawiał budynki. To wypełniłoby scenę i zasłoniło te puste pola z piramida itp.: Podobają się mi sie Domki z refki wklejonej przez kolegę Piksar'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 O zapomniałem o tym napisać ale wszystko w swoim czasie na razie to się trudzę jakby tu majkę włączyć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2008 dobra zaczynam rzeźbić 1 budynek ;) (na dole jest odnośnik do większej wersji :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi