Napisano 28 Lipiec 200816 l Pierwsza wersja programu DVnPhoto 1.1 i unikalnej opatentowanej technologii do obrazów cyfrowych udostępniona szerszej publice. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=269
Napisano 28 Lipiec 200816 l no szczerze mówiąc to jakby to było jakieś freewareowe oprogramowanie to jeszcze jest oka - po tutorialu widać ze program w dużej mierze wymaga kontroli użytkownika i to od niego zależy czy konwersja będzie udana- jakąś rewolucyjną technologią to ja bym tego nie nazwał - ot ciekawy filtr, który mógłby być dodatkiem do Photoshopa albo lepiej Gimp'a- tak to wygląda "na pierwszy rzut oka" - a efekty przedstawione w galerii...niektóre niezłe, ale i są obrazki przesadzone, uderzające sztucznością
Napisano 28 Lipiec 200816 l No to naprawdę wygląda jak unsharp maska... najwyżej dołożone coś jak clarity z lightrooma. Ale ładnie zapakowane i okraszone wdzięcznymi tekstami pewnie się sprzeda...
Napisano 28 Lipiec 200816 l No rzeczywiście... wyostrzenie i... co? ( Może dlatego, że boli mnie dziś głowa bardziej podobają mi się zdjęcia sprzed ingerencji programu..)
Napisano 29 Lipiec 200816 l Szalu nie ma... Podostrzony obrazek oblozony szumnymi gadkami - gdzie tam to poczucie glebi, przepraszam?
Napisano 29 Lipiec 200816 l wtf :D Niezła szmira :) Pewnie za chwile zrobią pal2hdtv converter gdzie z 720 rozciągną obraz do 1920, dodadzą szarpena i będą sprzedwadać jako jakieś mega pro software.
Napisano 29 Lipiec 200816 l Wyglada jakby program robil jakas analize czestotliwosciowa obrazu bo wyostrzanie nastepuje jedynie w obrebie GO/DOF ... problem jest taki ze oni w galerii chcieli poprawiac dobre zdjecia psujac je. Przy obrobce fotek prosto z aparatu, kiedy sa dosc miekkie, taka szybka akcja moglaby byc calkiem przydatna. Ale to bardziej, jak juz ktos zauwazyl, jako wtyczka a nie standalone.