pansieka Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Pomocy potrzebuje pilnie spolszczenie do 3ds maxa 9 czy może mi ktoś pomóc ? moje gg-9398086 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 http://www.spolszczeniedla3ds9.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 raczej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Może napisz której funkcji nie rozumiesz to przetłumaczymy wspólnymi siłami ;) _BB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pansieka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Dopiero zaczynam zabawe z maxem i spolszczenie mi bardzo pomoże jestem na etapie kusu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Nie pomoże, bo nie ma. Generalnie angielski język się przydaje w życiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pansieka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 celne spostrzeżenie J. Angielski badzo się przydaje ale w tym programie jest to język w więszości techniczny (tutaj podstawy nie wystarczą :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 to tym bardziej trudno o spolszczenie bo nie wyobrazam sobie tlumaczyc extrude, bevel itp na jezyk ojczysty. Komicznie by to raczej wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pansieka Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Wyciąganie (Extrude) Faza(Bevel) nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem ale mnie to nie rozbawiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 nie ma i nie bedzie takiego spolszczenia ...a jak kiedys powstanie to ogromnym bledem bedzie korzystanie z niego, w perspektywie czasu to by sie zemscilo i to dosc bolesnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Akurat takie terminy jak extrude, bevel, chamfer są przetłumaczone w Autocadzie, więc jednak ktoś to zrobił. W Maksie natomiast ważniejsze jest co dana funkcja robi, a nie co oznacza jej nazwa (np. 4x4x4 FDD Box :p). Znajomość angielskiego pomoże ci tylko, a raczej aż, w przyswojeniu zagranicznych tutoriali. Po polsku też jest ich sporo i to całkiem dobrej jakości, tylko czy warto nie umieć angielskiego? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 4x4x4 FDD Box 4 na 4 na 4 WFD prostopadłościan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 (edytowane) Angielski wśród grafików komputerowych ,jest jak łacina w medycynie :). Nie każdy zna perfect angielski ale każdy będzie wiedział co to jest bevel lub extrude :) Większość dobrych tutoriali jest też po angielsku i trzeba znać przynajmniej nazwy narzędzi w tym języku. Jeśli angielski jest problem kup Biblię 3d max 8 polskie wydanie. Edytowane 13 Sierpień 2008 przez zeet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Polecam też http://wysylkowa.pl/ks833849.html ew ling.pl i google.com nie ma takiej funkcji/opcji która by nie była należycie wyjaśniona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafMax Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 pansieka wszystkie tutoriale i książki są oparte o wersję anglo-języczną, więc nawet gdyby była wersja polska, chińska czy jakakolwiek inna, instalowanie jej było by bezsensowne, zwłaszcza na etapie nauki. Powodzenia w studiowaniu tutoriali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Wyciąganie (Extrude) Faza(Bevel) nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem ale mnie to nie rozbawiło tak tak przetlumacz mi funkcje renderingu, wszystkie modyfikatory i ucz sie tego jak tak latwo jest, zrobic spolszczenie do programu to nie problem ale to nie ma sensu bo lepiej jest uczyc sie z tutkow gdzie funkcje sa po angielsku. Btw Ucz sie anglika a nie szukasz spolszczen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Heh, ja widzialem ludzi ktorzy zyli na poslkim Photoshopie, pozniej byly pytania "a ktora to warstwa Color Dodge" itp. Jak dla mnie spolszczanie takich programow to zamykanie bardzo duzego zrodla wiedzy jakie sa tutki zza granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Znam podstawy angielskiego i nie miałem problemów z tutorialami maxa, czy samym maxem. Wszystkie techniczne słówka bardzo często się powtarzają i nie jest ich aż tak dużo. Kilka razy włączysz English Translator i potem angielskie słówka tak ci wejdą w krew, że będziesz się krzywił kiedy ktoś będzie tłumaczył Extrude, Bevel, Vertex i inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pansieka Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 Dzięki za podpowiedź (może będzie trochę trudniej ale chyba warto) ! a pomysł z english Translaor jest świetny -tak waśnie nauczyem się Flasha i faktycznie niekóre nazwy utkwiły mi w pamięci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi