Solo Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Witam, Ostatnio kupiłem nowy komputer ... 4 rdzenie po 2,5 GHz, 2 GB Ram, GF 8800 GTS, system to Vista x64. Zainstalowałem sobie Maxa 2009 i Vraya 150 sp2. Mam problem bo max mi się strasznie ścina .. Włączam edytor materiałów .. musze odczekać z minute aż mi się puste sloty załadują .. zrobiłem zwykły materiał Vrayowy .. z małym displacementem .. nałożyłem na zwykły sześcian i renderuje mi się to pare minut .. Nie wiem co jest grane ? Prosze jak ktoś ma jakiś pomysł .. bo może chodzi o jakąś konfigurację, to niech mi podpowie. PS. Mam nadzieje, że w miarę dobrze naświetliłem problem. PS2. Nie wiedziałem gdzie umieścić wątek więc zamieściłem go tutaj. Z góry dziękuje, Solo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 u mnie nie ma scin, ale Twoj przypadek byl juz walkowany pare razy na forum, wiele osob ma ten sam problem, a rozwiazania chyba nie bylo, ale zawsze mozna zainstalowac wczesniejsza wersje maxa i problem zniknie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_3d Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 ...zawsze mozna zainstalowac wczesniejsza wersje maxa i problem zniknie ;) można też zainstalować XP i też zniknie (też mam 8800GTS) ale najpierw zresetuj wszystkie materiały, zmień wyświetlanie na DX9 (trochę pomagało), gdzieś czytałem że to może być problem z szukaniem ścieżek sieciowych i zalecali wyłączenie połączeń sieciowych/internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 Dzięki Panowie :) Poszukam wcześniejszej wersji ^^ Pozdrawiam, Solo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 A ten vray to oby na pewno legalny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 A ten vray to oby na pewno legalny ? takich pytan to lepiej tu nie zadawaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 Streaker nie rób off-topa ;] Temat do zamknięcia, Panowie Administratorzy ^^ Pozdrawiam, Solo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 takich pytan to lepiej tu nie zadawaj :D ze ty jedziesz na piratach to nie kazdy musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 W mateditorze to błąd vraya od wersji 1.5 w górę. Podobnie jak zwisy maxa przy merge ze sceny w której jest ustawiony vray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 A jeżeli spytam masz najnowsze aktualizację do Visty? Przy okazji spróbój kliknąć na ikonkę maxa>Właściwości>Zgodność> tam zaznacz win XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 W mateditorze to błąd vraya od wersji 1.5 w górę. Podobnie jak zwisy maxa przy merge ze sceny w której jest ustawiony vray. Mnie z kolei obiło się gdzieś o uszy, że do 1.5sp2 takie niedorobione cracki są. Stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 Hmm no nie mam najnowszych aktualizacji. A opcję Zgodności mam zablokowaną .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 ze ty jedziesz na piratach to nie kazdy musi. ni8e kazdego stać zeby wydać na plugin 2k mnie np też nie max musiałbym brać w ratach . ale na zbrusz sobie nie pozałuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 ni8e kazdego stać zeby wydać na plugin 2k mnie np też nie max musiałbym brać w ratach . ale na zbrusz sobie nie pozałuje:) sorry za wtracenie nie na temat, ale wymiekam jak czytam takie uzasadnienia. Nie kazdego stac na samochod, a jednak nie wszyscy kradna auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi