Napisano 25 Sierpień 200816 l Witam, Ostatnio kupiłem nowy komputer ... 4 rdzenie po 2,5 GHz, 2 GB Ram, GF 8800 GTS, system to Vista x64. Zainstalowałem sobie Maxa 2009 i Vraya 150 sp2. Mam problem bo max mi się strasznie ścina .. Włączam edytor materiałów .. musze odczekać z minute aż mi się puste sloty załadują .. zrobiłem zwykły materiał Vrayowy .. z małym displacementem .. nałożyłem na zwykły sześcian i renderuje mi się to pare minut .. Nie wiem co jest grane ? Prosze jak ktoś ma jakiś pomysł .. bo może chodzi o jakąś konfigurację, to niech mi podpowie. PS. Mam nadzieje, że w miarę dobrze naświetliłem problem. PS2. Nie wiedziałem gdzie umieścić wątek więc zamieściłem go tutaj. Z góry dziękuje, Solo
Napisano 25 Sierpień 200816 l u mnie nie ma scin, ale Twoj przypadek byl juz walkowany pare razy na forum, wiele osob ma ten sam problem, a rozwiazania chyba nie bylo, ale zawsze mozna zainstalowac wczesniejsza wersje maxa i problem zniknie ;)
Napisano 25 Sierpień 200816 l Leleń napisał: ...zawsze mozna zainstalowac wczesniejsza wersje maxa i problem zniknie ;) można też zainstalować XP i też zniknie (też mam 8800GTS) ale najpierw zresetuj wszystkie materiały, zmień wyświetlanie na DX9 (trochę pomagało), gdzieś czytałem że to może być problem z szukaniem ścieżek sieciowych i zalecali wyłączenie połączeń sieciowych/internetowych.
Napisano 25 Sierpień 200816 l Autor Dzięki Panowie :) Poszukam wcześniejszej wersji ^^ Pozdrawiam, Solo
Napisano 25 Sierpień 200816 l streaker napisał: A ten vray to oby na pewno legalny ? takich pytan to lepiej tu nie zadawaj :D
Napisano 25 Sierpień 200816 l Autor Streaker nie rób off-topa ;] Temat do zamknięcia, Panowie Administratorzy ^^ Pozdrawiam, Solo
Napisano 25 Sierpień 200816 l Temporal napisał: takich pytan to lepiej tu nie zadawaj :D ze ty jedziesz na piratach to nie kazdy musi.
Napisano 25 Sierpień 200816 l W mateditorze to błąd vraya od wersji 1.5 w górę. Podobnie jak zwisy maxa przy merge ze sceny w której jest ustawiony vray.
Napisano 26 Sierpień 200816 l A jeżeli spytam masz najnowsze aktualizację do Visty? Przy okazji spróbój kliknąć na ikonkę maxa>Właściwości>Zgodność> tam zaznacz win XP
Napisano 26 Sierpień 200816 l SansSerif napisał: W mateditorze to błąd vraya od wersji 1.5 w górę. Podobnie jak zwisy maxa przy merge ze sceny w której jest ustawiony vray. Mnie z kolei obiło się gdzieś o uszy, że do 1.5sp2 takie niedorobione cracki są. Stąd moje pytanie.
Napisano 26 Sierpień 200816 l Autor Hmm no nie mam najnowszych aktualizacji. A opcję Zgodności mam zablokowaną ..
Napisano 26 Sierpień 200816 l hcpiter napisał: ze ty jedziesz na piratach to nie kazdy musi. ni8e kazdego stać zeby wydać na plugin 2k mnie np też nie max musiałbym brać w ratach . ale na zbrusz sobie nie pozałuje:)
Napisano 26 Sierpień 200816 l grizleyd napisał: ni8e kazdego stać zeby wydać na plugin 2k mnie np też nie max musiałbym brać w ratach . ale na zbrusz sobie nie pozałuje:) sorry za wtracenie nie na temat, ale wymiekam jak czytam takie uzasadnienia. Nie kazdego stac na samochod, a jednak nie wszyscy kradna auta