Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Naprawdę wielkie dzięki ludzie, grafik chyba nic przyjemniejszego nie może usłyszeć jak to ze kogoś do lepszego malowanie inspiruje ;]

miriam: Dzięki za troskę ;] Kobita jest, ślub w drodze, generalny remont mieszkania właśnie skończyłem wiec zajęć poza rysunkowych aż za dużo miałem ostatnio, czas się wreszcie konkretnie do roboty wziąć i uzupełnić braki w warsztacie

LeonDeCycjusz: One do druku wszystkie wiec mniej więcej A4 w 300dpi, ale na szczęście nie wymagali dużego detalu to tez z nim nie szalałem

Paster03: Dzięki stary ;] Co do tutoraili z IFX to za jakiś czas będę mógł chyba opublikować jeden, oczywiście jeśli redakcja max3d.pl była by zainteresowana;] Cierpliwosci wiec

Napisano

Nom to Bardzo się cieszę ;), choć z drugiej strony czasu na mazianie będziesz miał znacznie mniej ;), choć mam nadzieję że tak nie będzie.

W imieniu swoim i Redakcji mogę powiedzieć że czekać będziemy z niecierpliwością ;).

//Pozdr.

i Powodzonka.

Napisano

Omen: Człowieku... daj odsapnąć ludziom, serducha na popadają przez ciebie znów zaczynam uczyć się rysować! oprócz fotografi tradycyjnej!

Mam za 2 miechy 18stke to moze taki poziom osiagne do wieku 22-25 lat :D

JA CHCĘ TAK RYSOWAĆ I MALOOOOOOOWWAAAAAAĆĆĆĆĆĆ! BUUUUUUUUU!! :(

Doła mam przed rozpoczęciem roku....

Napisano

Niesamowite!

Z każdą kolejną pracą jaką pokazujesz szczęka opada mi coraz niżej, a te pod względem klimatu, kolorów, postaci, bardzo mi przypadły do gustu, no brak słów.

Bardzo fajnie, że "alleluja i do przodu" trwa cały czas:)

pozdrawiam!

Napisano

oh oh... coby czepliwościom stało się zadość:

po pierwsze, tępo pracy, musisz nieźle zasuwać, też bym tak chciał, nic tylko pogratulować :D

po drugie (:P) jakoś często używasz podobnego sposobu cieniowania, dominujące zimne błekitne (niebieskie?) główne oświetlenie i kontrastujący z nim ciepły pomarańcz, albo idziesz w brązy. To fajny efekt, ale eksploatujesz go do granic (nie wiem do końca czy to zarzut, ale pisałeś o narzuconej palecie, a ja ciągle czuję tu Twoją manierę). Zielenie, jeśli są, to bardzo toksyczne... zarzut trochę na "siłę", ale pewnie sam wiesz, że z tym oświetleniem wpadłeś trochę w schematyczność

Na drugim obrazku dłonie są kwadratowe, niefajnie to wygląda, mogłeś wyeksponować nadgarstki, ustawić dłonie ciut inaczej, ruszyć palce, teraz są w jednej linii...

Nogi ma fajnie pomniejszone i pochylone w kartunowym stylu, ale nie pasuje to do całego klimatu :P Klata też jakoś dziwnie wygląda, ten łańcuch jak z papieru, nie działa na nią wcale, a szkoda, bo takie "wgryzienia" w ciało i wygięcia na materiale mogłyby dodać dramatyzmu i dynamiki.

Na trzecim pan po prawej ma zdecydowanie za długie przedramię, i dłonie, podobnie jak na dalszych pracach, czasami trochę za małe w stosunku do reszty ciała, coś mi nie gra z naramiennikami, nie czuje ich w perspektywie (a może rozpędziłem się przesadnie z krytyką i się czepiam na siłę, ale już wcześniej patrząc na nie czułem, że coś z nimi nie tak), ale rozumiem w pełni że narysowanie ich poprawnie to wyzwanie godne mistrza :)

Na czwartym prawa ręka tego pana "zaczyna" się za daleko od tułowia, jej wygięcie przez to wygląda na "złamane". Głowa też nisko.

Szósta praca jest przecudna, fajnie dobrany detal, istny oh ah :D ale te ostrze wyciągnięte do nas chyba nie do końca gra w perspektywie, jest ułożone bardziej bokiem, niż jego trzonek

W przedostatniej... te łańcuchy chyba były robione w wielkim pośpiechu, bo ich wielkości są mocno "losowe" przez co sporo czasu zajęło mi rozszyfrowanie co gdzie jest, mogłeś ten naramiennik bardziej rozmazać lub wypchnąć do przodu, dając grubszy, niż na dalszych planach, łańcuch. Równa ilość detalu też nie pomaga w oddzieleniu planów.

W ostatnim ułożenie ręki i miecza tego po lewej jakoś mi nie gra...

Poza tym to prace swoim bogactwem w detal i tak sprawiają miażdżące wrażenie! Efekt końcowy i ilość prac na tak wysokim poziomie na raz zakrywają drobne, jakby nie patrzeć, niedoróbki :) Bawi mnie to, jak wielką reklamę zrobiłeś ImagineFX samą swoją osobą, powinni Ci odpalić coś ekstra za to! Sam zamierzam ją kupić a skąpy ze mnie człowiek.

Pozdrawiam i wracam za moje mazanie :)

edit: wybacz, nie wiedziałem, że będzie aż tyle tego tekstu...

Napisano

Duzo tekstu, duzo uwag, duzo do polepszenia ;]

Jeszcze co do tych proporcji, bo w wypadku ilustracji figurek to jest przezabawna sprawa :D No wiec designerzy projektują te figurki i te zbroje i to wszystko po jedna jedyna pozę w jakiej figurka będzie i wszystko jest ok dopóki ta poza się nie zmienia. Oczywiście przy ilustracjach dostaje uwagi ze ten tamtego bije a tamten coś jeszcze robi i w ogóle i się okazuje ze te fantastyczne pancerze nie maja prawa się ruszać w żadną stronę bo nie maja stawów odpowiadających ludzkim :D Ile się o kombinowałem żeby wilk był syty i owca cala to nie macie pojęcia, tym niemniej miejscami babole wychodzą i doskonale o tym wiem, takie życie;]