satrab Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 (edytowane) Witam, To mój pierwszy post na tym forum więc serdecznie witam wszystkich. Wczoraj coś mnie wzięło na wymodelowanie tej konsolki. Nie posiadam takiego sprzętu, więc robiłem na oko z różnych fotek. Model wykonany w Rhino. Żadnej obróbki 2D nie było, czysty render. Mam nadzieję, że nie zaniżę poziomu forum ;) Edytowane 27 Sierpień 2008 przez satrab
Robertus Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 model i render dobre, nie zanizasz mi sie podoba :)
mirach Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Bardzo ladne. A czym renderowane? Flamingiem, czy jak to cos do rhino nazywa? :)
satrab Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 Nie to nie Flamingo :) tym bardziej, że obydwa obrazki pochodzą z jednego renderu, to Maxwell 1.71.
naeq Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Całkiem ładne, czyste rendery, ale powinieneś jeszcze dodać kontrolery :)
satrab Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 (edytowane) Nie obiecuję, ale nie mówię nie ;) Dzięki za pozytywy. Edytowane 27 Sierpień 2008 przez satrab
hcpiter Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 bardzo fajnie, dodaj pilota i nunczaka a bedzie super albo wymodeluj kierownice z mario kart :D
Gość AT7 Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Witamy na forum :) A tak poza tym to fajny model, jak mówią koledzy... Dodać pare rzeczy by można było i będzie mega spoko :) Pozdrawiam
satrab Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 Pytanie z innej beczki, czy używanie "wizerunku" konsoli tej jest łamaniem praw autorskich? Na logikę wydaję mi się, że w pewnym sensie tak, ale z drugiej strony na każdym tego typu forum można znaleźć masę tego typu przedmiotów i nikt nic nie mówi. Pytam bo na pewnym forum zwrócono mi w tej kwestii uwagę i musiałem usunąć pracę.
hcpiter Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 to jakies bylo dziwne forum :] bo gdybys napisal ze to twoj projekt jako projekt konsoli to rozumie ze moglo by byc cos nie tak i ktos moglby sie przyczepic ale wiadome jest to ze to konsola Nintendo Wii a Ty tylko zrobiles to w 3d :)
satrab Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 Nom generalnie według mnie takie prace robi się raczej z szacunku/uwielbienia dla jakiegoś przedmiotu/designu, ale z jak to dokładnie wygląda prawnie to nie wiem. Może ktoś mnie oświeci. Sorry za off topic.
Pawelkos Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Ladna i czysta praca, a teraz czekam na cos bardziej skomplikowanego ;)
pecet Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 ładny, czysty model, poprawny render Pytanie z innej beczki, czy używanie "wizerunku" konsoli tej jest łamaniem praw autorskich? Na logikę wydaję mi się, że w pewnym sensie tak, ale z drugiej strony na każdym tego typu forum można znaleźć masę tego typu przedmiotów i nikt nic nie mówi. Pytam bo na pewnym forum zwrócono mi w tej kwestii uwagę i musiałem usunąć pracę. co to za forum?:) gdyby tak było to bym musiał wszystkie swoje prace usunąć, zresztą nie tylko ja
satrab Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 No ja się domyślam, że byś musiał i cała masa innych osób :P A nie będę taki i nie powiem co to za forum było ;) Dzięki za opinie :)
hkropinski Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 bardzo fajnie, tylko ta zielona lampka to nawet w dzień swieci idealnie na zielono:) pozdrawiam
hcpiter Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 a jak sie ma wii 24 to na pomaranczowo ;)
Rekomendowane odpowiedzi