Napisano 27 Sierpień 200816 l Witam, To mój pierwszy post na tym forum więc serdecznie witam wszystkich. Wczoraj coś mnie wzięło na wymodelowanie tej konsolki. Nie posiadam takiego sprzętu, więc robiłem na oko z różnych fotek. Model wykonany w Rhino. Żadnej obróbki 2D nie było, czysty render. Mam nadzieję, że nie zaniżę poziomu forum ;) Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez satrab
Napisano 27 Sierpień 200816 l Bardzo ladne. A czym renderowane? Flamingiem, czy jak to cos do rhino nazywa? :)
Napisano 27 Sierpień 200816 l Autor Nie to nie Flamingo :) tym bardziej, że obydwa obrazki pochodzą z jednego renderu, to Maxwell 1.71.
Napisano 27 Sierpień 200816 l Całkiem ładne, czyste rendery, ale powinieneś jeszcze dodać kontrolery :)
Napisano 27 Sierpień 200816 l Autor Nie obiecuję, ale nie mówię nie ;) Dzięki za pozytywy. Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez satrab
Napisano 27 Sierpień 200816 l bardzo fajnie, dodaj pilota i nunczaka a bedzie super albo wymodeluj kierownice z mario kart :D
Napisano 27 Sierpień 200816 l Witamy na forum :) A tak poza tym to fajny model, jak mówią koledzy... Dodać pare rzeczy by można było i będzie mega spoko :) Pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200816 l Autor Pytanie z innej beczki, czy używanie "wizerunku" konsoli tej jest łamaniem praw autorskich? Na logikę wydaję mi się, że w pewnym sensie tak, ale z drugiej strony na każdym tego typu forum można znaleźć masę tego typu przedmiotów i nikt nic nie mówi. Pytam bo na pewnym forum zwrócono mi w tej kwestii uwagę i musiałem usunąć pracę.
Napisano 28 Sierpień 200816 l to jakies bylo dziwne forum :] bo gdybys napisal ze to twoj projekt jako projekt konsoli to rozumie ze moglo by byc cos nie tak i ktos moglby sie przyczepic ale wiadome jest to ze to konsola Nintendo Wii a Ty tylko zrobiles to w 3d :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l Autor Nom generalnie według mnie takie prace robi się raczej z szacunku/uwielbienia dla jakiegoś przedmiotu/designu, ale z jak to dokładnie wygląda prawnie to nie wiem. Może ktoś mnie oświeci. Sorry za off topic.
Napisano 28 Sierpień 200816 l Ladna i czysta praca, a teraz czekam na cos bardziej skomplikowanego ;)
Napisano 28 Sierpień 200816 l ładny, czysty model, poprawny render Pytanie z innej beczki, czy używanie "wizerunku" konsoli tej jest łamaniem praw autorskich? Na logikę wydaję mi się, że w pewnym sensie tak, ale z drugiej strony na każdym tego typu forum można znaleźć masę tego typu przedmiotów i nikt nic nie mówi. Pytam bo na pewnym forum zwrócono mi w tej kwestii uwagę i musiałem usunąć pracę. co to za forum?:) gdyby tak było to bym musiał wszystkie swoje prace usunąć, zresztą nie tylko ja
Napisano 29 Sierpień 200816 l Autor No ja się domyślam, że byś musiał i cała masa innych osób :P A nie będę taki i nie powiem co to za forum było ;) Dzięki za opinie :)
Napisano 29 Sierpień 200816 l bardzo fajnie, tylko ta zielona lampka to nawet w dzień swieci idealnie na zielono:) pozdrawiam