Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakładam ponownie poprawione.

Oto mój pierwszy model samochodu. Będe tutaj zamieszczał Updaty i chciałbym żebyście mi w miły sposób pomagali (jeśli nie to się zamknę w sobie i już nigdy nic nie zrobię ;p)

• Odpowiedzi 33
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

Czy nie da sie pociac tak tej klapy, by te wloty ladnie wyprowadzic np extrudem, a pozniej dac chamfera? Tylko takie pytanie, ewentualnie mala sugestia. Ja narazie rowniez poczatkujacy. Zycze powodzenia i bede obserwowal postpy.

Pozdrawiam,

xaoo

Napisano

@kliment woroszylow - czyli mam troche racji mowiac, ze siatke trzeba tak pociac, by te wloty mozna bylo extrudowac i pozniej nieco krawedzie chamferowac dla lepszego efektu? Tak by nalezalo postapic, zgadza sie? Czy masz moze jakis inny sposob na to?

Pozdrawiam,

xaoo

Napisano

Jeśli już chcesz bolka używać to na siatę po meshsmoothu, tak żeby później już nie nakładać ms, ale to i tak będzie niezbyt profi ;)

Napisano

No panowie udało mi się uporać ze skrzelami. Okazało się że te skrzela nie są wklęsłe tylkow wypukło a to diametralnie zmieniło postać rzeczy. Skrzela zrobiłem w ten sposób że zextrudowałem polygona uformowałem go usunąłem przedną część(tam gdzie zasysa powitrze), potem zdetachowałem, powieliłem, skopiowałem i na koniec zattachowałem.

Proszę o komentarze:D

Napisano

Witam,

Jak dla mnie te skrzela na renderze wyszly jakos nie rowno, szczegolnie to drugie liczac od przodu. Ale podejrzewam,ze to wina renderu. Dzialaj dzialaj, bo dobrze idzie :)

Pozdrawiam,

xaoo

Napisano

Heh właśnie nie wiem jak ma wyglądać ta żarówka. Może narysowałbyś mi na szybkiego tak ogólnie jak coś takiego wygląda bo niestety nie wiem;(

A tak po za tym kolejny upek:

9052d171193bf9f5m.jpg

Napisano

Heh właśnie nie wiem jak ma wyglądać ta żarówka. Może narysowałbyś mi na szybkiego tak ogólnie jak coś takiego wygląda bo niestety nie wiem;(

A tak po za tym kolejny upek:

9052d171193bf9f5m.jpg

Napisano

witam,

@n_s - musze przyznac,ze autko wyglada coraz lepiej. Co prawda te zarowki wygladaja dziwnie, ale karoseria calkiem calkiem. Dzialaj dalej, czekam na wiecej.

Powodzenia,

xaoo

Napisano

Witam,

Fajnie widziec postepy, ale ten bok to chyba bedziesz musial dalej klepac, bo wyglada na wklesly i tej szerszej czesci. Dzialaj dzialaj.

Pozdrawiam,

xaoo

Napisano

Robie sobie tego uaza i mam problem... Jeśli mam symmetry w tym przypadku drzwi. To jak zrobić żeby lewe drzwi były niezależne od prawych. Jest to ważne ponieważ gdy mam symetry nie moge otworzyć jednych drzwi...:p

Napisano

Witam,

Moglbys tez uzyc mirrora. Na poczatek musialbys ustawic piwot samochodu na srodku, a pozniej piwot drzwi w tym samym miejscu co auta. Nastepnie mirorujesz drzwi z opcja clone i bedziesz mial to samo. Pozniej bedziesz jedynie musial zmienic piwot tak, by sie ladnie otwieraly.

Pozdrawiam i czekam na jakies screeny,

xaoo

Napisano

Mówisz, masz... nie mam zbytnio czasu lecz w wolnych chwilach dłubie przy nim;)

Z zewnątrz nic oprócz ramy na przednią szybę :

58b83b944098be77m.jpg

I początki wnętrza(wszystko robiłem z głowy...nawet żadnych zdjęć nie przeglądałem czysta fantazja)

140915cfe2a3799cm.jpg