rosikowski Napisano 29 Grudzień 2008 Share Napisano 29 Grudzień 2008 nooo paaanie In FlaameSss... bardzo szybko pan idzie do przodu... oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 29 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2008 rosikowski dzieki , przy tej pracy sie paru rzeczy nowych nauczylem ,ale ogolnie zadowoloy nie jestem bo osoba ktora malowalem nie jest podobna zbytnio do modela ( jak to znajomi okreslili ) ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 Z podobieństwem zawsze są problemy na początku. Mi w miarę wychodzi ale żeby ok było muszę nad twarzą niestety posiedzieć. Na pewno pomogła mi książeczka o rysowaniu portretów w której jest opisane na co zwracać uwagę podczas ogólnego szkicu - tych pierwszych kresek itp. Jest też tam opisanych kilka sposobów rysowania, plus oczywiście budowa, mięśnie, kości i proporcje twarzy. LINK -->http://www.empik.com/podstawy-rysowania-portretu-ksiazka,372226,p Nie wiem czy ta książka jest dobra czy nie, ale bez szkoły z forum wszystkiego się niestety =] nie dowiemy. Na pewno kluczem do sukcesu jest czas. Czas wypełniony połączeniem teorii i praktyki, z resztą już pewnie czytałeś o tym na forum z milion razy... A progress Panie kolego widoczny, widoczny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 cos nie cos czytalem pare arykulow,chco to za malo. Wezme sie za loomisa, chco nie wiem czy bd mial czas ;/ matura za pare miesiecy i trzeba bd sie tego uczyc;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 ze sie tak wtrace... to byla referka do rycerza? >>>link>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2009 nie, do rycerza mialem zdjecie od typa z devianart :D ale ten jhest z tego samego zdejcia widze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 aha..ok ;) jak narazie z calej teczki to mi te szkice tornada najbardziej przypadly do gustu- fajne kolory pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2009 (edytowane) up date jutro bd :P jak poprawie Edytowane 2 Styczeń 2009 przez IN Flaamess Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Tak to jest jak rysuje się z głowy... Szkoda, że podpis stał się najwyraźniejszym punktem tej pracy, a nie świecące oczka Mecha. Czy pan po prawej ma kaptur czy hełm i czy kolega z lewej biegnie w naszym kierunku strzelając w międzyczasie do tyłu, bo w tym wypadku widać naprawdę błędy w postawie! Praca trzyma klimat, a o to chodziło więc gratuluję dobrej pracy w 2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Panie panie...weź wymarz tych ludków, znajdź referki i pomaluj jeszcze trochę... Bo naprawdę by był dobry art, ale te ludziki wszystko psują :/ No może nie wszystko, ale sporo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 nooo, słabo niestety zacząłeś 2009 rok masz prezencik na nowy rok: http://video.google.pl/videosearch?q=drawing+humans+&emb=0&aq=f# obczaj ten Drawing the Human Figure From Your Mind - Video Lesson 1 koleś wydał serie EXTRA filmików instruktażowych jeśli chciałbyś kupić to są strasznie drogie, ale można pokombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2009 NO heh...:P ludzkow bd jutro poprawial. Mech raczej zostanie,jakos nie widze w nim za duzo bledow. dzieki za linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2009 taaak..na epwno jutro porawie ludkow, mnie tez denerwuja:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Drawing the Human Figure From Your Mind - Video Lesson 1 koleś wydał serie EXTRA filmików instruktażowych jeśli chciałbyś kupić to są strasznie drogie, ale można pokombinować Nie widziałem nikogo, kto uczył się z tego z dobrym rezultatem (co nie znaczy, że takich nie ma :) ). Z tego co pamiętam to jest tam ponad 40 godzin nudnego rysowania wszystkiego w kółko od nowa z ciągłym "diwajd in haf diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf...diwajd in haf... zero rysowania w ruchu (perspektywa itp), a przynajmniej nie dotrwałem do takiego etapu :D Dobre do sprawdzenia jak wyglądają flaczki (ale do tego znajdziesz lepsze książki), niestety nie przystosowano tego do naszego gatunku. Jeśli dasz radę obejrzeć wszystkie, to podziwiam :) Dużo lepsze są nagrania Glena Vilppu, też drogie, ale też da się "pokombinować" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Eeeee... Według mnie żeby malować z wyobraźni ludzi trzeba mieć albo sporo wiedzy i praktyki (i to że na tym forum są takie osoby, nie oznacza że każdy może siąść i zacząć malować) albo posłużyć się modelem i uważnie go obserwować. W tym drugim wypadku jest jednak ryzyko że umkną ci ważne rzeczy, bo model jednak nie zawsze odpowiednio je eksponuje. Przykładowo - to jak namalowane są na twarzy usta może być dla kogoś szczęśliwym trafem, dopóki nie uświadomi sobie że ułożenie ust jest zdeterminowane budową szczęki i umiejscowieniem pod nimi zębów. Oczy tkwią w oczodołach, to jak wyglądają policzki, nos - wynika z ułożenia kości, chrząstek i mięśni pod nimi. Głowę generalnie łatwiej mi zrozumieć wyobrażając sobie kościec który kryje się pod mięśniami i skórą. I tak będzie praktycznie z każdym elementem ludzkiej budowy. Wiem że przynudzam, dla większości osób to jest kompletny truizm i oczywistość, ale przyznam że dla mnie do niedawna - wcale to nie było takie oczywiste. Sama dobra technika malowania wg mnie nie gwarantuje dobrego efektu, szczególnie przy ukazywaniu żywych istot - wystarczy zobaczyć jak na dawnych obrazach ukazywano egzotyczne zwierzęta, gdy autor miał niewiele czasu na obserwację. A przecież to faktycznie byli nierzadko wielcy mistrzowie, mówię to bez cienia sarkazmu. Może In Flaamess do poprawienia obecnej pracy pomocne będzie dla ciebie użycie manekina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 Pierwszy i ostatni raz rysowałem coś z głowy ( ludzi ). Za mało ćwiczeń, zacząłem czytać Loomisa i zaczne tych szkicow codziennie po 2-3 h mazać. Co do twoich slow SBT77 masz całkowita rację, trudniej zrobić niż wypowiedzieć, mimo wiedzy i tak trzeba cwiczyć. Znajde sobie referki albo poszukam coś na stronie z modelami anatmomi, miałem kiedyś taką, chyba posemaniac czy jakoś tak. Ponad 800 różnych poz z mozliwościa oglądania ich obracając je o 360 stopni. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 z tym posesmaniakiem to ameryki nie odkryłeś :) ćwicz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Według mnie żeby malować z wyobraźni ludzi trzeba mieć albo sporo wiedzy i praktyki (...) albo posłużyć się modelem Model do rysowania z wyobraźni? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Model do rysowania z wyobraźni? ;) W sumie racja, to już nie do końca z wyobraźni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 To jedne z pierwszych cwiczen, speedy. KOlory sa mile dla oka ,bo takie refki dorwalem. A to ja sam musze popracowac nad kolorem, bo zazwyczaj przewaza u mnie szarosc;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 Ludzikow 3 razy robiłem,ale ich twarze za sztuczne itp. byly ;/ wiec zrezygnowałem znich i pare mechów postawiłem,choc i one nie są najlepsze;/. Przerzucilem na PC i 30min męczyłem się z kolorami, aby je ustawic by były podobne do oryginalu z os x. Troszke im brakuje nasycenia i troszke inny odcien maja, ale cóż poradzić ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 ee..mógłby mto jeszcze dłuzej poprawiac, ale nie o to chodzilo przy malowaniu, mial byc speed;/ po drugie czasu zbytnio nie mam duzo;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spellit Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 mam cie:) niewiem cyz to to samo co na da ale to sie wydaje jasniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi