Uriel Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 (edytowane) witam wszystkich Edytowane 12 Luty 2011 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 (edytowane) co jak co czekam na waszą ocenę Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Zamieść je jakoś inaczej, żeby ładowały się od razu, i żeby były w jednym poście, jak? masz info w przyklejonych tematach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 ten koleś na koniu fajnie wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Hej Uriel. Widze, ze wszedzie dajesz w poscie link do teczki. Proponuje dodac ten link do podpisu "Panel Uzytkownika > Edytuj Podpis", bo takie zamieszczanie w poscie wyglada troche nachalnie. Prace masz zaskakujaco dobre w kolorze. Te olowki odstaja, brak w nich przestrzeni i swiatla. Za to masz to wszystko w dostatku w pracach tabletowych. W rysunkach bym sugerowal siegac po czerniejsze czernie i zostawiac biala kartke miejscami, zeby rysunki nabraly wiekszej skali tonalnej co na pewno je ozywi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 dzięki, a podpis zmieniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 przedziwne...-facet na koniu jest świetny,profesjonalny i bardzo malarski-prace ołówkiem,wyglądają,jakby 6ciolatek odrysowywał głowy z pism- dłoń i ruchy ołówkiem,jakie zdradzają rysunki,wyglądają,jakby w życiu wcześniej nie zajmowały się sztukami plastycznymi-nie możliwe,żeby ktoś tak infantylnie czul ołówek,kiedy barwę ma w oku,jak profesjonalista i zawodowy malarz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) szkice przeznaczone były do dalszej obróbki przez komputer, jakoś wole nakładać cienie za pomocą kompa. i jeszcze trochę prac Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Ta pierwsza ołówkowa panna przypomina mi prace Luisa Royo. Możesz spróbować zamieszczać prace w mniejszej rozdzielczości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Czy wszystkie Twoje prace są całkowicie autorskie? Nie podpatrywałeś innych artów przy malowaniu? Bo mam wrażenie, że "ja to już gdzieś widziałem"... Jeśli się mylę to sorry za pytanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2008 (edytowane) Nie nie podpatrywałem ale mam założonego devianta pod innym nickiem bloodcorvus może tam je widziałeś. No a hełmik to mogłeś na pewno widzieć gdzieś indziej w koncu to warhammer 40 000 Edytowane 21 Listopad 2008 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 coś nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Pozbądź się blura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 (edytowane) nie niestety nie mam wersji na maskach Edytowane 6 Grudzień 2008 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 6 Listopad 2008 Autor Share Napisano 6 Listopad 2008 aniołki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 20 Listopad 2008 Autor Share Napisano 20 Listopad 2008 a tu jeden spidzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2008 A taki konik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Jak dla mnie brakuje czasem trochę więcej detali. Broń Boże na całości obrazka ale tak żeby akurat bardziej w dane miejsce zwrócić uwagę widza. Kolory/bryły/pomysł - duży plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 genialny ten konik. z takiego paskudnego pedzla wyszla plastyka jak z suchej igly. bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 14 Grudzień 2008 Share Napisano 14 Grudzień 2008 Technika dość oryginalna, to trzeba przyznać. Tego konia z wyobraźni narysowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2008 Tak ale naoglądałem się wcześniej anatomii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Nie wiem jak tam u ciebie z wiedzą o anatomii konia, ale wydaje mi się że jednak nie mówisz prawdy - ten ostatni koń jest na 99,9% z refki, podobnie jak wilk z pierwszej strony tematu (a jeśli dobrze zrozumiałem to napisałeś że nie podpatrujesz innych). To że z refki to nic złego, ale nie rozumiem czemu nie chcesz się do tego przyznać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2008 Powiem tak co do wilka masz racje był rysowany ze zdjęcia a nie traktuje tego jako prace innych, ale jeśli chodzi o konika to był robiony od podstaw samodzielnie, tyle że spędziłem przy nim parę ładnych godzin w pracy. A tak w ogóle to o co ci chodzi mówiąc referki, bo ja zielony w tych sprawach jestem, o i dziewczyna mi mówiła że konik to tyłek za maly ma i kopyta się nie trzymają proporcji, ale ja nic w nim nie widzę złego, wiec spytam się o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 ... a ja takie zdjęcie znalazłem na sieci: http://img104.imageshack.us/img104/2790/51728305hf.jpg no i teraz można zabawić się w "znajdź 3 szczegóły którymi różnią się obrazki"... Tutaj np. chrapy mają nieco inny kształt. Generalnie konie biegają w dość regularny sposób, jest możliwe że jest to któraś z faz jego ruchu, ale wydaje się dość mało prawdopodobne, że wyobraziłeś sobie konia akurat w tej fazie ruchu, w tym samym skrócie perspektywicznym i z tak samo przekrzywionym łbem. W sumie nie ma sensu tego roztrząsać, ale też nie ma sensu wypierać się pewnych spraw jak żaba błota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Pozostaje zapytać. Gdzie była fota w trakcie rysunku? Na jednej z niższych warstw? Poprzednie prace też tą "metodą"? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 prrrszalony- gdybym rysował w ten sposób nie robił bym żadnych błędów, a poza tym rysowałem to w Paint, a tam trudno o warstwy. przeglądałem moje rysunki anatomii koni z których wcześniej rysowałem dla nauki a mam ich trochę i to większość fryzyjskich moja dziewczyna ma na ich punkcie fioła, i znalazłem tam tą samą fotkę plus kilka faz ruchu jeśli się wzorowałem to podświadomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2009 to jeden spid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 tu kilka zmor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 chciałbym umieć rysować czernią i bielą jeśli ktoś posiada jakieś ciekawe linki na ten temat to z góry dziękuje. A oto moje wypociny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 konczyny na 2 planie sa chyba ciut wieksze od tych na 1, no i moze jakas delikatniejasz kreska mozna byloby je narysowac to by powstalo jakies wrazenie glembi, ze skrzydlem chyba ten sam problem w sumie skrzydla terzbym delikatniej zaznaczyl bo i materia lzejsza i troche reka ginie w tych podobnych kreskach, a tak to calkiem przyjemny rysuneczek chociaz klimat troche nie moj pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 tu poprawiona wersja wielkie dzięki Bedyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 niby w takich sytuacjach nie powinno udzielac sie doslownych rad bo to nie motywoje do samodzielnych poszukiwan ale w sumie malo juz jej brakuje=] sciagnolem sobie te 2 obrazki zeby porownac =] juz lepiej jak dla mnie tylko cale prawe ramie bym zmniejszyl jeszcze i moze tez troche rozjasnil ale mniej niz reszte bo jest troszke blizej mam nadzieje ze sie nie madrze=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 a tu tworze stronę z moją galerią z chęcią wysłucham waszych opinij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Nie przeginaj tylko z bajerami na stronie. Oglądający ma się skupić na Twoich pracach a nie na ramkach i tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Powrot do roku 1999?! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 To zdjęcie wygląda jak na grobie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2009 odnośnie nagrobka to i taki miał być efekt, tylko chciał bym dodać temu wygląd porcelany ale chyba nie dam rade. Reanimator przez ciebie czuje się niedouczony co w sztuce było w roku 1999 ?, a odnośnie bajerów to nie wiem może i przesadziłem ale mi się to podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 taka pani rysowana około 2 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 oto kolejny rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Gobliński rycerz, trochę nad nim usiedziałem więc proszę o jakieś komentarze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Polecam zmniejszac prace, latwiej sie wtedy je oglada, ciwcz dalej niezle ci idzie. Aha mysle, ze jakbys podzialal sharpen tool'em to twoje prace zykaly by na jakosci, jol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Mysle ze sharpen toola nie nalezy traktowac jako uniwersalnego poprawiacza prac, tym bardziej jesli jest troche ciapaniny na rysunku. Warto raczej cwiczyc panowanie nad pedzlem i odpowiednio roznicowac jego wielkosc, a dopiero potem kombinowac z filtrami zeby delikatnie uwydatnic detal, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2009 Taki szybki krasnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2009 zeschizowany mag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 15 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2009 A tu takie elfiontko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2009 rysunek robiony około 3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Fajne te dwa ostatnie, niezle juz walor lapiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 ten ostatni robiłeś z jakiejs refki (chodzi mi o ciało kobiety) bo jakoś mi propocje nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2009 tak referka, tylko teraz jak na rysunek patrze, to kobita za bardzo wyciągnięta jest, nie wiem możne poprawie, ale cały rysunek musiał bym przerabiać bo wszystko było robione na jednej warstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2009 (edytowane) tu takie coś, jeszcze będę nad tym pracował wiec wszelkie uwagi mile widziane Edytowane 8 Wrzesień 2009 przez Uriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi