Bugaj Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 (edytowane) Edytowane 22 Czerwiec 2010 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 drazni mnie białe tło w pracach ogonie nie najgorzej sam nie jestem lepszy wiec wiecej nic nie powiem niech powiedzą coś lepsi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Hey Bugaj witamy na forum:) hehe i jak widzimy się w październiku??:) Co do pracek to dwie są fajne te domki i zombiak pod nimi :) co do pracy z tą maszyna w lesie to troszkę za bardzo abstrakcyjna:) Działaj działaj i zapodawaj kolejne pracki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 a dzięki, moge sie spoznic troche do szkoly. :P cos nowego, nie wiem czy dopracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Strasznie ci kuleją proporcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 tak wiem, ale tylko w czesci jest to niezamierzone. np reka z kosci miala byc dluzsza. niestety takie rzeczy wychodza mi nie przekonywujaco. ale mam problema bo sie zapedzam i za pozno zauwazam takie rzeczy. a potem po porstu nie mam juz serca rpzerysowywac tego od nowa. musze najwyrazniej uwazniej zaczynac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 ale mam problema bo sie zapedzam i za pozno zauwazam takie rzeczy. a potem po porstu nie mam juz serca rpzerysowywac tego od nowa. musze najwyrazniej uwazniej zaczynac Przy tradycyjnej technice oglądaj swoją pracę w lustrzanym odbiciu a w Photoshopie możesz często w czasie malowania używać "Flip horizontal" (ja mam np. ustawioną tą funkcję pod Ctrl+/ i nie trzeba za każdym razem wywoływać z menu). Trik z odbiciem pomaga łatwo wyłapać różne drobne błędy w proporcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Witam Na Forum :) Ciekawy zestaw zapodałeś ;), sporo fajnych rzeczy nad którymi warto jeszcze przycupnąć. 2 od góry fajny pomysł, (zrób go w kolorkach). Powodzenia //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 dzieki:) niedlugo bede robil cos bardzo podobnego :) ale zal zawze mi sie cofac do starych szkicow. szkic gotyckiej swiatyni(czy bardziej koncept) do gierki esenthel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2008 (edytowane) bawilem sie w digital painting, mialem zrobic na teamt wczesniejszego szkicu, ale tutaj pomysl juz nie wyglada tak dobrze jak an szkicu i czarno bialy pan Edytowane 7 Wrzesień 2008 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2008 kolejny koncept postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 ćwicze scenerie szkic i 'overpainting' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas167 Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Ta ostatnia całkiem spoko wyszła:) Malarska taka. Jedna rada: głębie i światło staraj się 'wyciągać' nie szarościami ale kolorem. Prace powinny stać się ciut bardziej kontrastowe no i ładniejsze po prostu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 wojtas, staram sie ale ma problemy z dopasowaniem wtedy kolorow, szarosci sa prostsze tusz biały i brązowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 jesli szarosci sa prostrze to najpierw rob w skali szarosci, ustawiasz sobie wszycho walorowo, a pozniej laseruj kolorem..szarosci nie za dobrze wygladaja na obrazie;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2008 selfu staram sie to przelamac, ale nie ida mi tez laserunki, wiec probuje isc w kolor:P tym razem warchoł, starałem sie dać wiecej koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 29 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2008 nowy szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 30 Wrzesień 2008 Share Napisano 30 Wrzesień 2008 Ten wczesniejszy znacznie lepszy! szkoda, ze nei wykonczyles! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 18 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2009 nowa seria prac(chronologicznie) speedpaint 2-3h tusz na tekturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość theugaj Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 (edytowane) dawno nie zaglądałem. krytyka jak najbardziej pożądana pare najnowszych prac(chronologicznie od najstarszej) Edytowane 20 Październik 2009 przez theugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 20 Październik 2009 Autor Share Napisano 20 Październik 2009 głupota, kolejna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 23 Październik 2009 Share Napisano 23 Październik 2009 Nie pisz o swoich pracach w ten sposób. Albo jest warta pokazania światu, albo... nie wrzucaj jej na forum. Temat znajomy i lubiany;) Masz u tych beastman'ów niestety straszny bałagan. Jedne są malowane na drugich i nie budujesz poprawnie przestrzeni. Całość mimo użytej perspektywy powietrznej wypada 'płasko'. Spróbuj przemyśleć obrazek zanim zaczynasz malować. Poustawiaj główne elementy, (tj. wystający sztandar, wyższą postać, gościa z rekwizytem) w mocnych punktach obrazka. Polecam lekturę np. ---> Tutorial: Composition Znajdziesz więcej podobnych artykułów w sieci. Dodałbym też więcej kontrastu w cieniach. Ćwicz anatomię, pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 (edytowane) konrad11 nie doczytales tematu postu. w sumie zle to zredagowalem wiec w calosci to brzmi tak(jakby ktos nei zwrocil uwagi) " tamten post napisałem z innego konta głupota," dzieki za opinie, z kontrastami w cieniach bym sie kłocił, moim zdaniem w cieniu musi byc mniej szczegolow(chyba delacroix tak pisal) chociaz tutaj pewnie rpzesadziłem ze stylizacją Edytowane 24 Październik 2009 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Sorry za pomyłkę, teraz widzę:) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 (edytowane) nowa wiem za malo szczegółów (musze podchwycic lepsze referki skads. ) zaczynam robi c szkice anatomii bo inaczej to jest bez sensu Edytowane 1 Listopad 2009 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 Studium z Pracowni, zrobiło sie nudnie, wiec dodałem czerwoną kreske Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 22 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2010 chronologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Styczeń 2010 Share Napisano 22 Styczeń 2010 ta panienka na niebieskim tle jest super, ale jeszcze zbyt szkicowa moim zdaniem :) tak samo ostatnia martwa natura, aczkolwiek sam pomysł i zamysł wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 Te thumbnaile wyszly genialnie moim zdaniem, przeswietne kolory! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 dokladnie.. swietny ten zlepek! bardzo mile kolory, swietnie ze soba sie komponuja, a bede zly i sobie z takimi kolorami tez bede malowal! ;P tej panience mogles te uda szybsza kreska zrobic.. prezentowaloby sie chyba lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 (edytowane) dzieki za komentarze, tez mi sie wydaje ze szkice malarskie mi wychodza lepiej niz dopracowanie prac... musze pracowac nad cierpliwoscia ilustracja na szybko(jak bede mial czas to bede konczyl) Licze na krytyke Edytowane 23 Styczeń 2010 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 O! mnie bardzo podchodzi ta pracka, fajnie wydobyles swiatlo i kompozycja tez jest spoko. ja bym ja skonczyl tylko nie wiadomo do konca co i jak? Moze boi sie tego psiaka pod luzkiem? Moze zabiera sie za "małego" bo juz nikt nie widzi ^^ a kto wie co jescze :D Dopowiesz cos? ;> Jakies koncept na tą pracke skoro bedziesz konczyl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 14 Luty 2010 Autor Share Napisano 14 Luty 2010 następne trzy pracki paweł i gaweł(zawse mi sie wydawało że są braćmi) Gruba ciotka Dantua Gruba ciotka Danuta Robi swetry na drutach. Już po pięciu minutach Dowiedziały się o tym jaskółki, Gwałt podniosły do spółki: "Jak to? Ciotka Danuta Robi swetry na drutach? Na drutach siadają ptaki, Lecz ciotka? Skąd pomysł taki? A lećcież do niej gromadnie, Bo wam ciotka z drutów spadnie!" Brzechwa i lekko inspirowane Mitami cthulu bardzo mi by sie przydały do tego krytyki i opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Podobają mi się i ten dzieciak na łożu i babuszka. Dobre zaczęte pomysły.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Dwie pracki inspirowane Mazowszem http://szasad.wrzuta.pl/audio/6rB4Voyv9Ha/mazowsze_-_wyszlabym_za_dziada studium z pracowni http://211-216.blogspot.com/ i ilsutracja do Ignacy Krasicki "Dzieci i żaby" Koło jeziora Z wieczora Chłopcy wkoło biegały I na żaby czuwały. Skoro która wypływała, Kamieniem w łeb dostawała. Jedna z nich, śmielszej natury, Wystawiwszy łeb do góry, Rzekła:"Chłopcy, przestańcie, bo się źle bawicie! Dla was to jest igraszką, nam idzie o życie". I. Krasicki http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2010/081/b/9/Boys_and_Frogs_by_TheBugaj.jpg czekam na krytyke:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 Świetne rzeczy tu masz chłopie ! Te wszystkie ornamenty to twoja produkcja czy skądś zaczerpnięte ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 właśnie się tak dziwie od jakiegoś czasu ze nikt tu sie nie wypowiada a wrzuty naprawdę soczyste pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 (edytowane) sbt, ornamenty to z reguly skany jakiś szmatek, albo wycinanek., z rzadka je robie sam, czesciej modyfikuje Edytowane 4 Kwiecień 2010 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 łale fajne te ostatnie :D, na zlecenie czy Twoj pomysl?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 robie podobne zlecenie teraz, i czekam na korekty od pracodawcy wiec zrobilem drugie, kto wie, moze wezmie obydwa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 E, bzdury, widac wyraznie, ze Jan budowal twarze na plane'ach, dlatego wychodzily fajniej :D Szybujące kury to piekna wizja, bardzo mi sie podoba jak laczysz takie folkowe motywy z surrealizmem :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 szybki szkic malarski, niepodobny autoportret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 (edytowane) cos zupelnie innego, cholera nie wiem co o tym myslec Edytowane 8 Kwiecień 2010 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 gdybyś łeb i świnie zrobił bardziej realistyczne, i zakreskował je gdzieniegdzie, to wyszłaby z tego fajna groteskowa praca ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 (edytowane) nie wiem co mas zna mysli z rkeskowaniem, ale po liftingu wyglada to tak. opowiadanie ktore ilustruje "dzikus" jest odjechane wiec ilustracja tez :D Edytowane 11 Kwiecień 2010 przez Bugaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugaj Napisano 17 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi