Morfeusz Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 (edytowane) Witam, to mój pierwszy pojazd po kilku latach, już dawno nie miałem przyjemności odwzorowania jakiegoś pojazdu, tym razem pokusiłem się na coś z duszą pontiac gto 67. Zachęcam do komentowania...Pozdrawiam ;-) --- Edit --- Wywaliłem wcześniejsze rendery, zamiast nich wrzóciłem ten w załączniku... Pozdro... Edytowane 28 Luty 2009 przez Morfeusz
Master Kiełbaster Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 nie ma obrazka :( chyba że chodzi o siateczkę
patry Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Wcześniej był :P Chyba to to - http://www.geocities.com/ems4p/gallery/pontiac_gto_67.jpg Lakier, otoczenie i światło słabiutkie niestety...
Morfeusz Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 Nie, nie tylko chodzi o siateczkę, powinien być widoczny obrazek, ale skoro go nie widać, umieszczę je standardowo, niestety w gorszej jakości, lepsza jakość na mojej stronce.
Morfeusz Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 I jeszcze 2... Ps. Lakier to standardowy mat mr, oświetlenie to 1 spotlight i skylight plus kilka box'ów do imitacji refleksów. Jeśli macie jakieś sugestie jakby to poprawić to z miłą chęcią je poczytam.
pecet Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Rendery w studio jeszcze troche dają rade ale w terenie słabiutko, zmieniałeś envir. mapping z screen na coś innego? bo chromy wyglądaja jak by były przezroczyste a w dachu odbija się podłoże.
Hynol Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 No niestety - chromy skopane z powodu mapowania typu screen - jak juz Pecet napisał. Przez to niektóre części wyglądają przezroczysto. Lakier to samo, chociaz tu już jest to mniej widoczne - ale zamiast nieba, mamy na górnych powierzchniach piasek - źle to wygląda bo nie ma linii przejścia między ziemią a niebem oraz zagęszczenia refleksów na zaokrąglonych częściach. Ja bym jeszcze nad tym posiedział, bo samochód ładny i trzeba by tylko światło/env/materiały troszkę zmienić. Skoro używasz MR to ustaw plane na podłoże i reszte załatw MR sky + sun. Nie wiem po co robić dodatkowe dziwne kombinacje które opisałeś.
Temporal Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Kurde a juz myslalem ze tylko ja widze przezroczyste autko. No i jak inni powiedzieli autko fajne model sie udal ale render lezy i kwiczy. Troche zmian z lakierem i oswietleniem i bedzie z tego niezla praca troche morfeuszu sie pospieszyles z finishem.
kliment woroszyłow Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 J.W.. no i oponka mi sie dziwna wydaje.. bieżnik na boku? autko fajne . popraw to co wyzej powiedziano a może być naprawdę fajnie.
GrześDuro Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 jesli chodzi o te przeźroczyste chromy to mozna latwo nadrobic. Jesli to podspodem to plane z bitmapą w materiale screen to poprostu dodaj plane'owi modyfikator typu "camera map". Poszukaj w pomocy jesli nie wiesz o co chodzi(F1) Pamietaj ze musisz uzyc camery a plane musi miec duuuuzo poligonów cale mnostwo i problem bedzie rozwiazany;) powodzenia
Pawelkos Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 Modle ladny ale reszta skopana a szkoda, o chromach i lakierach to juz koledzy pisali wiec mysle ze wiesz jak to poprawic, kadry jakies dziwne (te na pustyni) przez co samochod wyglada jak zabawka, opony jakies dziwne, takie byly na referkach bo jesli tak to ok choc ja takich nie widzialem a jesli nie to je popraw no calkiem dobry model sie marnuje
Morfeusz Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 Witam Powróciłem do starego modelu, nowy render, trochę edycji w ps i dostałem coś takiego... Pozdro ;)
Temporal Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Kurde sam nie wiem co napisac. Z jednej strony cos fajnego jest w tym renderze a z drugiej troche odpycha. Napewno AA moglbys troche podciagnac. Jakos malo ostry ten render nie wiem czy to jakis blur w postprodukcji czy jakis nieudany dof ale troche to psuje prace wedlug mnie. Ogolnie sam pomysl na prezentacje mi sie podoba poprostu trezba troche dopiescic ten render i bedzie niezle.
Morfeusz Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 THX za komentarz... To nie dof , chciałęm dodać lekką poświatę, taki minimalny glow, stąd troche nie ostre( kompresja tez swoje robi). No jasle hodzi o aa fakt, niewiem jak sobie z tym poradzić dalem samplink bardzo dóży, przez co renderowało sie strasznie długo a mimo to efekt wcale lepszy nie był... Byłbym wdzięczny za podpowiedz jkaby można było by się z tym uporac... ps. renderowane w mentalu Pozdro ;)
Blader Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Światło jakieś dziwne pod samochodem. I jakoś jak "laleczka" ten samochód wygląda. (Nie dosłownie, tylko moze to przez materiał)
Rekomendowane odpowiedzi