Napisano 22 Luty 200421 l Z ciekawosci zajzalem na stronke animastera - tego konkursu asynchroniczno-analogowego Polsatu. Wchodze i co widze ... \"Filmy ocenia ośmioosobowe jury, w którego składzie jest między innymi: reżyser Stanisław Mąderek, którego film zrealizowany za pomocą komputera \"Stars in Black\", przyniósł międzynarodową popularność\" Heh, czy \"Stars in Black\" tylko mi [co?] kojarzy sie z [papapa] - sami wiecie... Jak to bylo - moze mi ktos przypomniec kto widzial ta produkcje, bo moje obiektywne wspomnienia naleza raczej do grupy tych negatywnych... juz sam nie wiem - miedzynarodowa popularnosc... ? O co tu chodzi, chyba zaden z miedialnych bossow nie zaglada na taka strone jak ta ktora skupia naprawde zdolnych grafikow Pozdrowienia.
Napisano 22 Luty 200421 l oj z tym zagladaniem to chyba jestes w bledzie nawet w jedym odcinkow cos tam miedzy wierszami wspomniano o \"jakichs forach na ktorych, mlodzi ludzie wymieniaja doswiadczenia\"
Napisano 29 Luty 200421 l tak w drugim odcinku - gdy pokazywalianimacje \"1 maj\" Ale nieźle ściemniali - bo jakby nie patzreć ludzie na tych forach o wiele więcej wskazuja znajomości niżeli ci juroży - przynajmniej z tego odcinka:P (bo do np. Bagińskiego to nie mam zastrzeżeń) POzdr Giorgione
Napisano 29 Luty 200421 l giorgin: znajomosci czego? Co wiesz o tym jurorach, ze wyglaszasz takie sady? Wiekszosc na tym forum nie potrafi ocenic nic ponad realizm i fajne GI, a chodzi o cos wiecej i dlatego sedziowie sa z rozych bajek.
Napisano 29 Luty 200421 l drug ale oni wcale wiecej nie powiedzierli - a sądzac po ilosci dostepnego czasu spokojnie mogli wytyczac wiecej błędów - z góry mówie że nie oglądałem wszystkich animasterów. Ale z tego co ogladałem to też tylko na to zwrócili uwage:P
Napisano 29 Luty 200421 l A jakie ma znaczenie co powiedzieli w programie? Wiekszosc prac byla slaba i gdyby zaczeli wymieniac bledy, to by sie autorzy poplakali. W swoim gronie na pewno byli bardziej szczerzy, bo tam zapadaly decyzje. Poza tym to nie program na zywo i Polsat zmontowal tak, a nie inaczej.
Napisano 29 Luty 200421 l NO nie wiem drug. NIektóre prace były na barzdo wysokim poziomie. - ale na tym polega rola jury - wybrać najlepsze - ale jak sami jurorzy wspomnieli że \"młodzi ludzie wymieniają sie doświadczeniami na forach, ale nie maja profesjonalnej oceny specjalisty\" - do tego tekstu sie cały czas odnoszę - ze troszkę z tym przesadzili- niejednokrotnie barzdo utalentowani ludzie odwiedzaja takie fora i chętnei pomagaja wymiejajac pozytywne i negatywne cechy prac.. NO ale krytyka musi być - nie?? To z Polsatem to wiem. Oj... Już sie troszkę zakręciłem :P
Napisano 1 Marzec 200421 l Giorgione, wydaje mi się, że oni choćby chcieli to nie mogą powiedzieć na antenie wszystkiego, ponieważ wiele osób oglądających ten program na pewno nie ma styczności z jakimkolwiek programem 3d, więc nic by nie kumali, gdyby ktoś z jury mówił bardziej technicznym językiem :) jak choćby w przedostatnim odcinku, gdzie była animacja spadającego bipeda rozbijającego się o różne boxy... koleś z jury unikał słowa \"biped\" jak tylko mógł, gadał tylko o \"nowej opcji w programie do animacji\" :D no ale cóż... Polsat dzieciom [cfaniak] pozdrawiam [piwo]
Napisano 1 Marzec 200421 l Dobrze zakończyłeś myśl, Loozack:] Polsat dzieciom. Tjaaa.... to motto tego programu... :)
Napisano 1 Marzec 200421 l halo baza baza: mam taka luzna propozycje do Adka, albo ktoregos z modow znajdujacego sie w poblizu platige-a. (z platiga sa az dwie osoby w jury - dlatego mi sie tak napisalo, ale w sumie jesli ktos studiuje media na krakowskim asp to tez moze tego sedziego-dziekana zagadnac w tej sprawie... itd. ) moze po animasterze mozna by bylo ich (wszystkich lub chociaz tych co sie zgodza) poprosic o wypowiedz \"jak grafikowiec grafikowcowi\" gdzies na lamach czy to forum czy strony max3d.pl. ogolnie jestem ciekawy chociazby jak ten caly animaster przebiega od wewnatrz...
Napisano 2 Marzec 200421 l Kru, obawiam sie ze nie za wiele sedziowie moga publicznie powiedziec o tym co od wewnatrz, anyway patrz tutaj: http://forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=42567#first_unread_post