kliment woroszyłow Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 w przerwie od scenki z okopem postanowiłem skonczyc samolot który kiedys pokazywałem w wipie... wyszło co widać. ;) link do wiekszej rozdziałki: http://img388.imageshack.us/my.php?image=testswiatla41920ql4.jpg
Eden-3d Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 samolot ladny,ale pierwsze co sie rzuca w oczy to ze nie pasuje do tla,odstaje zabardzo jest jakby z innej bajki
kliment woroszyłow Napisano 1 Październik 2008 Autor Napisano 1 Październik 2008 a tu ciut inna wersja
adam_m Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Ciekawa scenka, jedynie brakuje mi dynamiki. Wszystko ostre jak żyleta i (maszyny)czyste jakby z fabryki wyleciały ;)
sand Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 fajne. model bardzo ladny. Tak jak adam_m napisal: dodaj dynamiki. Jakis blur czy cos. Ten samolot musi miec jakas predkosc zeby nie zaczac spadac. A i do tła to ładnie dopasuj (poziomami kolorow w photoshopie). Pozdro.
Hynol Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Fajnie, fajnie. Samolot - jeden z moich ulubionych. Nie mam uwag do modelu - wyglada dobrze znaczy jest dobrze. Ale scenka to juz troszke inna historia. Samolot ginie prawie kompletnie w całym chaosie który się za nim rozpościera. Coś jest nie tak z tłem. No i faktycznie maszyna nieco "stoi" w powietrzu - lekki motion blur dla tła by nie zaszkodził.
panprofeska Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Moze zacznij od poczatku z renderem (swiatlo) i kompozycja.
Matchias Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 A mi rzuca sie w oczy oświetlenie tego lasku, skąd tam tyle światła skoro takie zachmurzone niebo? A co do braku blura to zawsze można przyjąć, że był krótki czas otwarcia przesłony:)
Sebastian Ozga Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Na 2. samolociki wyglądają dużo lepiej, ale kadr na 1. bardziej mi się podoba. Tło wygląda jak kombinacja dwóch zdjęć - ciemne chmury nie pasują. No i jakiś taki czarny noise, troszkę dziwny.
mirach Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Swietny model kliment, tekstury tez ujda (chociaz podwozie tak juz marnawo, brakuje zabrudzen i zuzycia) niestety materialy i swiatlo leza dosc znacznie. Na zdieciu masz bardzo rozproszone oswietlenie, na samolocie wyraznie widac highlighty. Popracuj jeszcze, bo warto. pozdrawiam mirach
hcpiter Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 textury jak i model naprawde fajne ! Model to pamietam jeszcze hoho iles tam czasu temu i zawsze mi sie podobal :) Kolorki i umalowanie super. No ale prezentacja odstaje i psuje caly czar prysl przez to ;) Mam nadzieje ze wyrenderenujesz go jeszcze raz moze na lotnisku jak czeka na start ?:) Pozdro !
dynia Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 ładny model całkiem fajne textury ale jakoś za mało wyróżnia się z tła, w chmurkach brakuje bieli jakoś, nie wygląda to na burzowe niebo jak chciałeś
NV Napisano 6 Październik 2008 Napisano 6 Październik 2008 Model wiadomo :) Ale render hmmm do poprawki, druga wersja o wiele lepsza, imo szedłbym w takie kolory + więcej dynamiki.
Rekomendowane odpowiedzi