pitekkkk Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Witam. :) Ostatnio miałem chęć stworzyć jakiś concept na próbę pod peugeota (w przyszłości na konkurs) tak dla treningu. Bez większej koncepcji poleciałem improwizacją. Kształtów nabrało potwornych i stwierdziłem, że będzie z tego fajny hot rod, ale wyszło też potwornie i jak na to popatrzyłem to stwierdziłem, że nic normalnego z tego nie wyjdzie... więc zdecydowałem się puścić fantazję i zrobić do reszty potworny samochód. Miał być straszny, wredny etc. tak "for fun" z nawiązaniem stylem trochę do starych samochodów i inspirowane ich tuningiem na hot rody. Wydawało się, że będzie to niewypał, ale efekt wyszedł zaskakująco pozytywnie wg mnie i myślę, że warto pokazać go publicznie. Czekam na Wasze opinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
ver-1 Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 :)No i dobrze ze troche poszalales bo samochod wyglada jak zlepka z kilku (nawiasem mowiac przypomnial mi sie samochod zaprojaktowany przez homera ;) a tak jest to usprawiedliwione i nie wyglada najgorzej, wrecz przeciwnie. Chociaz moze jeszcze bardzije mogles zaszalec, np ogien na dzwiach bochnych, a co! :) pewnie o tym pomyslales ale mysle ze jakby zrobic to dyskretnie np tylko matowoscia materialu albo jakims grafitem to by tak nie zaepsulo calosci. A moze cos innego, bo jednak czegos jeszcze brakuje do totalnego szalenstwa :) pozdro
DraB Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Po cholere ta siatka. Zobaczę bez to ocenię :)
Eden-3d Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 z przodu ma zaduzo bajerow,geniusz tkwi w prostocie,, nawet tunning w stylu hot rod powinien miec jakas estetyke i smak
trosiek Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 mi się całkiem podoba. Mogłoby być troszkę refleksów ostrzejszych. Ale te lampy na rogach siatki to chyba nie do użytku zewnętrznego :)
pecet Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 (edytowane) Po co ta siatka na pierwszym planie? O ile w drugim renderze auto wygląda jak zły pitbul, który chce się uwolnić z boxu to w pozostałych poprostu siatka przeszkadza. Sam model średnio mi się podoba, jest niedopracowany, wiele kształtów sprawia wrażenie przypadkowości no i jak zwykle pojechałeś z przednim słupkiem tyle że teraz to już konkretnie ;) chyba chciałeś zerwać z jakimiś zasadami żeby było oryginalnie, ale niektórych "norm" trzeba przestrzegać żeby auto zachowało proporcje. Edytowane 7 Październik 2008 przez pecet poprawiłem jedno zdanie
leander Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Nawet nie ma co prosic o siatke ;) Ciekawa prezentacja modelu. Sam concept tez ciekawy w swojej formie.
Pussik Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Hot Rody mi się nie podobają. To co robią w Hot Rods na discovery mi się zawsze nie podobało, ale i tak ich oglądam. :D Praca dobrze wykonana... siatka...mi nie przeszkadza, ale nie wiem po co ona.
FF Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Zdecydowania render ma klimat, to mu trzeba przyznać Sam koncept jak dla mnie ma troche za dużo przetłoczeń i taki tam ale praca jako całość mi sie podoba.
Kr3tz Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Pierwszy render przerobione Audi A1, to nowe. Tył mi sie podoba, przod przekombinowany. Dach moglby opadac ku tylowi. IMHO gdybys poszedl w styl retro, byloby lepiej, taki tuning do mnie nie przemawia.
pitekkkk Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 To nie jest tuning, miało przypominać wściekłego psa, albo szczura, miał być zdecydowanie oderwany od wszystkich norm, potworny, a siatka nadaje charakteru i ma być bo to jest projekt niekomercyjny więc będzie inny niż wszystkie :) A co do podobieństw do samochodów to ja nie wiem jak Wy to kojarzycie... Audi Q7 i TVR... ? Natomiast szerokie słupki wzięły się ze starych samochodów co się spotyka w niektórych hot rodach, ale przecież to nie samochód do wypuszczenia na rynek bo jego np. aerodynamika pozostawia też wiele do życzenia... to jest model "for fun" ale myślę, że o ciekawym i oryginalnym efekcie końcowym. Następny zamierzam już zrobić wg zasad, koncepcji itp :) czyli normalny concept car. Dziękuję za komentarze i pozdrawiam.
Pawelkos Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Tyl mi sie podoba przod juz troche mniej, tak jakby polaczenie audi z jakim amerykanskim pickapem, no i za duz troche tych motywow plomieni jak dla mnie, ale ogolnie ciekawy projekcik
Rekomendowane odpowiedzi