Kuba Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Witam, zerknijcie na te trzy drzewa, starałem się trzymać w miarę przyjaznego polycountu, na każde drzewo dałem tekstury po 512. Nie jestem za bardzo w temacie i nie potrafię ich obiektywnie ocenić :) Link Link Link
plutko Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Palma fajna, ladna teksutra. Liscie na pierwszej powinny sie zalamywac do dolu a nie do gory? U ciebe sa na bakier z sila grawitacji ;) Mlode daktylowce niby tak maja, ale potem sie juz w dol zalamuje. Druga jest ok. Natomiast to zwykle drzewko ma za duze liscie. W dodatku jakos tak strasznie kierunkowo "od pnia" sa skierowanie. Kolor lisci wyblakly, ciezko powiedziec co to za gatunek?
DiO Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 palmy sa dobre, podobac sie :) co do drzewka to rzeczywiscie liscie jakies wyblakle.nie wiem czy niejest za duzy kontrast miedzy zielonymi i tymi wyblaklymi. pzdr
gutekfiutek Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Jakby sie dalo vertex colorami dac cos na ksztalt ambient occlusion (dajesz radiosity, a potem w utilities - assign vertex colors.) Jakby sie to dalo (np engin to obslugiwac powinien) to 2x lepiej bedzie to wygladalo
Kruku Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Widać że każde drzewo wykonane starannie, palemki fajne przekonywują ;] jednak to ostatnie już mniej, proporcje (za mało liści i za duże) może pień zbyt prosty (no chyba że to takie parkowe hodowlane XD bez wystających korzeni rosnące przy... kiju ). Pokazał byś jeszcze same texturki :>. Pozdro.
sand Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 zalezy do jakiego projektu by byly ale moim zdaniem sa bardzo dobre.
mara Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 palmy bardzo fajne, drzewko liściaste trochę mniej jak Ci nie szkoda powierzchni na tekturze (albo dodatkowych tekstur) to spróbowałbym na Twoim miejscu zrobić kilka wersji tekstury z liśćmi - jaśniejsze i ciemniejsze, i ułożyłbym w taki sposób żeby ciemniejsze znajdowały się w środku korony drzewa a jaśniejsze na zewnątrz, ot taki sposób na symulacje oświetlenia, być może korona stanie się bardziej "brylasta" wtedy
plutko Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Ta, wlasnie oswietlenie na vertexach. To w sumie przechodzi prawie za free, wiec warto zawsze wykorzystac.
PAINbringer Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Wybrałeś bardzo ładne kolory - nie realistyczne, ale przede wszystkim ładne. Do lekko stylizowanej gry się nadają na pewno. EDIT: Te 3-ie drzewo wyglada bardziej na gałąź a nie na prawdziwe drzewo bo liście na nim są za duże ;) Edytowane 15 Październik 2008 przez PAINbringer
Hatred Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 zajebista 2 palma :) odrazu mi sie skojazyla z moja :D bo zrobilem bardzo podobno w 2005roku :) z tym ze u ciebie lepszy edge flow :) [edit]: ale sobie poslodzilem :D
Kuba Napisano 22 Październik 2008 Autor Napisano 22 Październik 2008 Dzięki, za opinie, z tym liściastym jeszcze kiedyś zawalczę. Co do tych źle opadających liści (plutko), to wzorowałem się na Date Palm, której użyli min. w CoD4, i tam też załamują się ku górze :) Hatred - hehe Twoją palmę obadałem przed robieniem swojej ;) wygrzebałem ją gdzieś na cgtalku.
plutko Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Dobrze wyczulem daktylowca. Ostatnio widzialem ich troche i dorosle juz nie sa takie fikusnie. Ale w sumie to ok, Twoje drzewa to w koncu pewna stylizacja, nie maksymalny realizm. I jak PAINbringer zauwazyl, ladne kolory dobrales.
Pablon Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Za bardzo wyblakłe textury. Podoba mi sie model palmy. Do czego chcesz je uzyc?.
Kuba Napisano 24 Październik 2008 Autor Napisano 24 Październik 2008 Do czego chcesz je uzyc?. Nadają się chyba tylko na opał :)
Rekomendowane odpowiedzi