Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich mam prośbę chce złożyć kompa typowo do wizek (3dmax, v-ray i szopik, czyli standardowo), ale nie jestem na bieżąco ze sprzętem. W grę wchodzi późniejsze dokupienie bliźniaczej stacji, ale póki, co budżet mnie ogranicza acha poza 4000 zł na kompa chciałbym wciągnąć jeszcze monitorek o dobrych parametrach i w miarę normalnej cenie. Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez bahus

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Noooo, jeśli jesteś na bierząco i w grę wchodzi puźniejsze, a także puki co budrzet, to nie wiem, czy na taką proźbę ktoś odpowie...

Napisano
Witam wszystkich mam proźbę chce złożyć kompa typowo do wizek (3dmax, v-ray i szopik czyli standardowo) ale nie jestem na bierząco ze sprzętem. W gre wchodzi puźniejsze dokupienie bliźniaczej stacji ale puki co budrzet mnie ogranicza acha poza 4000 zł na kompa chciałbym wciągnąć jeszcze monitorek o dobrych parametrach i w miare notrmalnej cenie. Z góry dzięki za pomoc.

prośba rozpatrzona pozytywnie, możesz składać

Napisano

procek 4 rdzeniowy, 2karty w sli albo cross fire lub jedna 2rdzeniowa, min 4GB ram, dyski w raidzie ~ 320GB.firma według uznania.popatrz na necie

Napisano

setki już było takich tematów na forum. polecam przeszukać forum.

Napisano

na wstepie slownik albo min przegladarka odpowiednia bo az oczy bola !

Napisano
  • Autor

Tak mam dysleksje to fakt mogłem sprawdzić pisownie mniejsza z tym już poprawiłem, ale wy mi tu pierdzicie o błędach a żaden jak widać nie potrafi doradzić.

Napisano

Intel Core 2 Duo E8400 ew. z nastawieniem wiekszym na rendering Intel Core 2 Quad Q8200

Chlodzenie BOX - krecic dla benchmarkow nie ma sensu wiec...

Gigabyte GA-EP45-DS3 - w sumie troche na wyrost ale dobrze miec FireWire

Gigabyte 9800GT Zalman - dobra cena i nie suszara

marka wg. uznania byle 4 GB u mnie jak zwykle siedzi Geil Ultra

Seagate wilkosc wg. uznania - ciche i wzglednie malo wibracji

Pioneer - korekcja bledow kiepska ale dobrze miec dobrze nagrane backupy

Chieftec model wg. uznania - wzglednie tanie i dobre bez udziwnien

PSU zaczynamy od 550W Tagan, Seasonic, BeQuiet

I wszystko w tym temacie :)

Napisano
Intel Core 2 Duo E8400 ew. z nastawieniem wiekszym na rendering Intel Core 2 Quad Q8200

Chlodzenie BOX - krecic dla benchmarkow nie ma sensu wiec...

Gigabyte GA-EP45-DS3 - w sumie troche na wyrost ale dobrze miec FireWire

Gigabyte 9800GT Zalman - dobra cena i nie suszara

marka wg. uznania byle 4 GB u mnie jak zwykle siedzi Geil Ultra

Seagate wilkosc wg. uznania - ciche i wzglednie malo wibracji

Pioneer - korekcja bledow kiepska ale dobrze miec dobrze nagrane backupy

Chieftec model wg. uznania - wzglednie tanie i dobre bez udziwnien

PSU zaczynamy od 550W Tagan, Seasonic, BeQuiet

I wszystko w tym temacie :)

hahhaha słowo w słowo wątek:"sprzęt pod szopa":D

Rascal: u Ciebie każde zastosowanie ten sam konfig?;)

Napisano
Rascal: u Ciebie każde zastosowanie ten sam konfig?;)

Niekiedy wprowadzam drobne modyfikacje w zaleznosci od zastosowan. Preferuje komputery do pracy z adekwatnym wspolczynnikiem ceny do wydajnosci a jesli ktos chce sobie ladowac fundusze w pare MHz wiecej ktore widac na benchmarkach, ram z wentylatorami, swiecacymi diodami, podswietlanymi wiatrakami na procu na plycie glownej ktora ma kilo miedzi na mostkach niech weznie grabki i poradzi sie kolegow w piaskownicy :)

Edytowane przez Rascal

Napisano

No własnie- niekiedy. Ja co prawda nie mam żadnej z rzeczy o której piszesz- mam stary komp (około 4-5lat) na xeonach i preferuję jak najrzadsze kupowanie nowego sprzętu. Dlatego czasem myślę warto zainwestować trochę więcej i kupić komp za trzy lata nie za rok (np jeden za 6 k niż dwa za cztery w przeciągu tego samego czasu) i mieć dosyć dobra wydajność ( o ile pamiętam był benchmark na forum gdzie moja stacja prawie dorównywała niektórym 64bit). Nie zauważyłem też świecenia więcej niż jednej diody:). I nie mam kolgów w piaskownicy - myślę, że moje podjście właśnie o tym świadczy. Natomiast Twoje posty są niczym z foremki co właśnie mi ją przypomina i śmieszy.

Napisano

1) raczej autor watka chyba chce cos bardziej przyziemnego niz Xeon.

2) koledzy i piaskownice nie byly skierowane do nikogo w watku, a tylko ze mozna sie spotkac z czyms takim.

Edytowane przez Rascal

Napisano

1. chce coś do maxa do 4k- nie wiem dokładnie ale wydaje mi się, że kupno xeona teraz to ie takie wielkie halo jak kiedyś.

2. to miło bo wydawało mi się, że to taka "szpila z niemca" pod moim adresem

ze swojej strony dodam, że zwyczjnie mnie rozbawiło, że w dwóch wątkach z faktycznie modyfikacją procka umieściłeś identycznego prawie posta nawet z takimi samymi komentarzami:) tez nic personalnego

Napisano
  • Autor

Dzięki Rascal przynajmniej jeden który potrafi napisać coś konkretnego:)

Napisano

Rascal - ja procka tylko 4 rdzeniowego bym dał i 8Gb ramu dzięki czemu renderuje na 3 rdzeniach i mogę spokojnie w shopie maziać jednocześnie.

Napisano

Ja tam bym przeczekał do nowego roku, bo właśnie wyszły nowe procki od Intela. Teraz kupować się nie opłaca bo drożeje wszystko, a po świętach nawet ta nowa platforma powinna być już w miarę do przełknięcia cenowo ;)