Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Oto moja ostatnia praca, bedaca owocem idei: "Jak wygladalby swiat gdyby substancje zachowywaly sie zupelnie inaczej". Chcialem uchwycic zarowke w dramatycznym momencie uderzenia w twarda powierzchnie w wyniku ktorej rozchlapuje sie zamiast rozbijac. Do modelingu i renderu uzylem Cinema4d R11, aby skorzystac z calkiem nowego materialu szkla - pozwolilo mi to na bardzo szybkie ustawienie parametrow, ktore daly zadawalajacy mnie wynik. Do rozbryzgu uzylem programu Realflow. Do obrobki Photoshop. Obrobka to glownie troche burna i unsharpen mask.

Ciekaw jestem waszej opinii.

bulb_final_800x600.jpg

Wersja HQ 1600x1200 5.5MB

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Hmmm, ładny render, ładny model, ładne materiały, tylko jak już Lis wspomniał, nie przypomina to wody. Mi się na pierwszy rzut oka skojażyło z szklanymi koralikami/kamyczkami.

Napisano
Hmm. wody to nie przypomina napewno. Bardziej ziarenka styropianu.

http://images.google.com/images?client=opera&rls=pl&q=water%20splash&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=utf-8&um=1&sa=N&tab=wi

Pomysł fajny, Wizualnie też nie najgorzej się prezentuje. Jak z jakiegoś plakatu antynikotynowego :)

Styropian? Ja sie chyba na innym styropianie wychowalem :)

Mi sie ogolnie pracka podoba, mogloby byc troche lepsze wykonczenie amterialow i przede wszystkim samego rozbrygzu, aby od razu nie przechodzil w kulki tylko mial jeszcze jakąs fale.

pozdr

Napisano

Moze i faktycznie to cieczy nie przypomina ze wzgledu ze ciecz powinna sie tez troche rozlac tam gdzie uderzyla. ale praca jak najbardziej pozytywna :) az sie chce dac na pulpit :) Pozdro. Dla mnie jak najbardziej OK.

Napisano

całkiem ciekawy pomysł, szczególnie gdyby to pociągnąć w serię. Sporo by tu pomogła nieco konkretniejsza obróbka niż "troche burna i unsharpen mask", może jakieś chlapy wklejone z fotek ? No i brakuje zdecydowanie motion blura, dodał by wodzie nieco realizmu.

Pozdrawiam

Napisano

Dzieki za komentarze. Ciesze sie, ze chociaz w pewnym stopniu praca sie podoba.

Jesli chodzi o rozbryzg wody, postawilem calkowicie na to co otrzymam z realflowa. Kiedys na pewno wroce do tej pracy i skorzystam z waszych uwag.

Napisano

Ja powiem ze wczesniejsze wersja z wipa mi sie bardziej podobala tez woda nie byla doskonala bo bylo widac to odzielenie ale jednak wygladalo to duzo lepiej niz te kuleczki.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności