marcin wuu Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 (edytowane) Właśnie zaczyna się nowy challenge cgtalka tym razem temat: "Steampunk Myths and Legends" Nagrody jak zwykle tłuste, a nawet tłuściejsze - najwyższa pula nagród jaką kiedykolwiek widziano w jakimkolwiek cgchallengu :) TUTAJ info i zapisy. Startujecie? Edytowane 11 Listopad 2008 przez marcin wuu
arturro Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Ja atakuje individual animation, jak bedzie niezle to kadr jakis wybiore i zapodam do image :) zastanawiam sie jeszcze nad team'em, ale zobaczymy. Ogolnie mam cisnienie duze na to, osatnio nie udalo mi sie przez brak czasu skonczyc jakiekolwiek challenge pozdrawiam, zachecam i zycze powodzenia :) By the way, ciekawa polityka autodesku, ze do nagrod dala tylko (z jednym wyjatkiem w team video) xsi
streaker Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 (edytowane) Jakie xsi :P ? Autodesk daje maxa i maye (no i jeszcze imagemodeler wypatrzyłem). Z avidem umowa w sprawie softimage'a podpisana, ale łapy jeszcze na nim nie położyli. BTW. ciekawy temat, szczególnie jak się porówna z naszymi 'strasznymi skutkami' ;) A co do pytania z pierwszego postu: ja bym wystartował z chęcią, ale się sama śmietanka zleci, a moja praca będzie przy tym jak kwaśne mleko wyglądać ;) Edytowane 11 Listopad 2008 przez streaker
ttaaddeekk Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 wypasik no, tez sie napalilem, ale jeszcze mysle nad tematyka animacji, jak nie wymysle to stil
jaras Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 streaker - jest fajny temat i jeżeli masz ciekawy pomysł to juz jest 90 % sukcesu - startuj śmiało, po to są te konkursy żeby sie spróbować z najlepszymi - podwójna satysfakcja jeżeli się uda :)
Gomez Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Temat super. Roboty nie mam, czasu aż za dużo więc grzechem byłoby nie wystartować. Ciekawe jaki będzie następny temat naszej bitwy ;)
ttaaddeekk Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 ja bym byl za "cyberpunk" zeby nie byc wtórnym ;)
Shogun 3D Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Ale steampunk to to samo, tyle, że zawężone do klimatów bliższych maszynom parowym niż elektronicznym cudeńkom.
streaker Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 jaras - no właśnie nawet tematu nie mam... działa na mnie magia cg challenge'u i fajny temat :) Shogun - ale pisze się inaczej ;)
RK Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Moglibyśmy kiedyś ruszyć jako team Max3d pl... nawet nie dla nagród tylko żeby brand pokazać
Gość User190 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 RK> dobry pomysł, tylko kto by to pociągnął?? ;>
FF Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 I to jest temat a nie te złe skutki czegoś tam...:P
streaker Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Piszesz, że nie dla nagród - ale jakby tak się zdarzyło, że byłyby nagrody - jak podzieliłbyś je między lud ? ;) Poza tym pamiętam taki jeden projekt... miasto miało być wyrenderowane... wielki rozmach, tysiące modeli, prawdziwe (nie)pospolite ruszenie max3d.pl - jak się skończyło pewnie pamiętasz ;)
Yasutoco Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 a mozeby tak powrócić do maxprojektu bo naprawde mialo byc pięknie, a skończylo sie... co do challenge'u to moze by przygotować ludzi do pracy i do następnego ruszyć z kopniakiem, bo teraz troche z późno na szukanie ludzi zbieranie modeli, animke i mapki. :/ co do nagród chyba z tym najmniejszy problem :P
farelek Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 BTW. ciekawy temat, szczególnie jak się porówna z naszymi 'strasznymi skutkami' ;) A mi temat ostatniej bity się podobał ;)
Levan Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 W koncu postarali sie z tematem. Jest jasno okreslony klimat, ale daje tez duzo swobody - pomysly same sie nasuwaja. Zapowiada sie bardzo przyjemna bitwa, nagrody tez sa bardzo przyjemne :)
Drakula Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 Cos bede plodzil w 2D w miare wolnego czasu 8)
Leru Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 hehe zerżnęli z max3d jak nic ;) Dodali tylko SteamPunk dla niepoznaki, cwaniaczki hie hie hie
RK Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 (edytowane) Piszesz, że nie dla nagród - ale jakby tak się zdarzyło, że byłyby nagrody - jak podzieliłbyś je między lud ? ;) Poza tym pamiętam taki jeden projekt... miasto miało być wyrenderowane... wielki rozmach, tysiące modeli, prawdziwe (nie)pospolite ruszenie max3d.pl - jak się skończyło pewnie pamiętasz ;) Nie dzieliłbym. Dostałoby się portalowi i było nagrodą w bitwie na MAX-ie. Przynajmniej nie byłoby problemów z szukaniem sponsorów. Co do projektów które tu były... prawda jest taka że przy tym rozmiarze zadania konieczna jest 1- 2 osoby które są producentami- czuwają nad projektem ale nie biorą w nim udziału od strony "wykonawczej"- nie siedzą w okopach. Jeśli ich nie ma- lub jeśli działają nieefektywnie- to każdy zespół powyżej pewnej "liczby granicznej" po prostu pier..nie mniej lub bardziej spektakularnie, niezależnie od tego czy to będzie gra, animacja czy orgia na placu zamkowym i tyle. Do tego dochodzi kwestia motywacji. Co innego robić coś po prostu "for fun" i bez ciśnienia a co innego- mając możliwość współpracy z najlepszymi grafikami z kraju i jako członek jego "reprezentacji" w jednym z bardziej prestiżowych konkursów 3d. W tej drugiej sytuacji chyba spaliłbym się ze wstydu gdybym podjął się nie wiem- wymodelować kamień który ma być w tle i potem nawalił, narażając wszystkich innych. Śmierć na scenie. GDYBY (i to wielkie gdyby) chcieć to robić jako portal to ja widziałbym to tak: tygodniowy konkurs na koncept (otwarty dla wszystkich 2d). Głosowanie. Po zatwierdzeniu konceptu- pod kierownictwem moderacji czy osób zarządzających projektem- rozdzielić taski na ochotników zgłoszonych do projektu proporcjonalnie do skila, na zasadzie " ja Wiesio mogę zrobić jedną, statyczną postać, z teksturami, bez kości, w formacie XYZ i mogę na to poświęcić X dni". Najważniejsze (kluczowe dla konceptu) elementy dostałyby się najlepiej znanym z bitew i "odznaczonym", mniej ważne- mniej znanym... ... ale to tylko takie moje gadanie :) Edytowane 13 Listopad 2008 przez RK
Drakula Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 Gdybanie... i tak nic z tego nie wyjdzie ;]
Rekomendowane odpowiedzi