Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Właśnie zaczyna się nowy challenge cgtalka tym razem temat:

"Steampunk Myths and Legends"

Nagrody jak zwykle tłuste, a nawet tłuściejsze - najwyższa pula nagród jaką kiedykolwiek widziano w jakimkolwiek cgchallengu :)

TUTAJ info i zapisy.

Startujecie?

Edytowane przez marcin wuu

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja atakuje individual animation, jak bedzie niezle to kadr jakis wybiore i zapodam do image :) zastanawiam sie jeszcze nad team'em, ale zobaczymy. Ogolnie mam cisnienie duze na to, osatnio nie udalo mi sie przez brak czasu skonczyc jakiekolwiek challenge

pozdrawiam, zachecam i zycze powodzenia :)

By the way, ciekawa polityka autodesku, ze do nagrod dala tylko (z jednym wyjatkiem w team video) xsi

Napisano

Jakie xsi :P ? Autodesk daje maxa i maye (no i jeszcze imagemodeler wypatrzyłem). Z avidem umowa w sprawie softimage'a podpisana, ale łapy jeszcze na nim nie położyli.

BTW. ciekawy temat, szczególnie jak się porówna z naszymi 'strasznymi skutkami' ;)

A co do pytania z pierwszego postu: ja bym wystartował z chęcią, ale się sama śmietanka zleci, a moja praca będzie przy tym jak kwaśne mleko wyglądać ;)

Edytowane przez streaker

Napisano

streaker - jest fajny temat i jeżeli masz ciekawy pomysł to juz jest 90 % sukcesu - startuj śmiało, po to są te konkursy żeby sie spróbować z najlepszymi - podwójna satysfakcja jeżeli się uda :)

Napisano

Temat super. Roboty nie mam, czasu aż za dużo więc grzechem byłoby nie wystartować.

Ciekawe jaki będzie następny temat naszej bitwy ;)

Napisano

Ale steampunk to to samo, tyle, że zawężone do klimatów bliższych maszynom parowym niż elektronicznym cudeńkom.

Napisano

jaras - no właśnie nawet tematu nie mam... działa na mnie magia cg challenge'u i fajny temat :)

Shogun - ale pisze się inaczej ;)

Napisano

Moglibyśmy kiedyś ruszyć jako team Max3d pl... nawet nie dla nagród tylko żeby brand pokazać

Napisano

RK> dobry pomysł, tylko kto by to pociągnął?? ;>

Napisano

I to jest temat a nie te złe skutki czegoś tam...:P

Napisano

Piszesz, że nie dla nagród - ale jakby tak się zdarzyło, że byłyby nagrody - jak podzieliłbyś je między lud ? ;)

Poza tym pamiętam taki jeden projekt... miasto miało być wyrenderowane... wielki rozmach, tysiące modeli, prawdziwe (nie)pospolite ruszenie max3d.pl - jak się skończyło pewnie pamiętasz ;)

Napisano

a mozeby tak powrócić do maxprojektu bo naprawde mialo byc pięknie, a skończylo sie... co do challenge'u to moze by przygotować ludzi do pracy i do następnego ruszyć z kopniakiem, bo teraz troche z późno na szukanie ludzi zbieranie modeli, animke i mapki. :/ co do nagród chyba z tym najmniejszy problem :P

Napisano
BTW. ciekawy temat, szczególnie jak się porówna z naszymi 'strasznymi skutkami' ;)

A mi temat ostatniej bity się podobał ;)

Napisano

W koncu postarali sie z tematem. Jest jasno okreslony klimat, ale daje tez duzo swobody - pomysly same sie nasuwaja. Zapowiada sie bardzo przyjemna bitwa, nagrody tez sa bardzo przyjemne :)

Napisano

hehe zerżnęli z max3d jak nic ;) Dodali tylko SteamPunk dla niepoznaki, cwaniaczki hie hie hie

Napisano
Piszesz, że nie dla nagród - ale jakby tak się zdarzyło, że byłyby nagrody - jak podzieliłbyś je między lud ? ;)

Poza tym pamiętam taki jeden projekt... miasto miało być wyrenderowane... wielki rozmach, tysiące modeli, prawdziwe (nie)pospolite ruszenie max3d.pl - jak się skończyło pewnie pamiętasz ;)

Nie dzieliłbym. Dostałoby się portalowi i było nagrodą w bitwie na MAX-ie. Przynajmniej nie byłoby problemów z szukaniem sponsorów.

Co do projektów które tu były... prawda jest taka że przy tym rozmiarze zadania konieczna jest 1- 2 osoby które są producentami- czuwają nad projektem ale nie biorą w nim udziału od strony "wykonawczej"- nie siedzą w okopach. Jeśli ich nie ma- lub jeśli działają nieefektywnie- to każdy zespół powyżej pewnej "liczby granicznej" po prostu pier..nie mniej lub bardziej spektakularnie, niezależnie od tego czy to będzie gra, animacja czy orgia na placu zamkowym i tyle. Do tego dochodzi kwestia motywacji. Co innego robić coś po prostu "for fun" i bez ciśnienia a co innego- mając możliwość współpracy z najlepszymi grafikami z kraju i jako członek jego "reprezentacji" w jednym z bardziej prestiżowych konkursów 3d. W tej drugiej sytuacji chyba spaliłbym się ze wstydu gdybym podjął się nie wiem- wymodelować kamień który ma być w tle i potem nawalił, narażając wszystkich innych. Śmierć na scenie.

GDYBY (i to wielkie gdyby) chcieć to robić jako portal to ja widziałbym to tak: tygodniowy konkurs na koncept (otwarty dla wszystkich 2d). Głosowanie. Po zatwierdzeniu konceptu- pod kierownictwem moderacji czy osób zarządzających projektem- rozdzielić taski na ochotników zgłoszonych do projektu proporcjonalnie do skila, na zasadzie " ja Wiesio mogę zrobić jedną, statyczną postać, z teksturami, bez kości, w formacie XYZ i mogę na to poświęcić X dni". Najważniejsze (kluczowe dla konceptu) elementy dostałyby się najlepiej znanym z bitew i "odznaczonym", mniej ważne- mniej znanym...

... ale to tylko takie moje gadanie :)

Edytowane przez RK