noiprox Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 (edytowane) No cóż, chyba czas w końcu założyć teczkę a nie ciągle w temacie ze speedpaintingami siedzieć Choć i tak pewnie przez jakiś czas będę wrzucał same speedy (dopóki nie będę mógł opublikować prac ze zlecenia, tj. w przyszłym roku, chyba że wcześniej się do czegoś większego zmuszę) Obrazki poniżej to koncepty wykonane do projektu gry znajomego Poniżej chyba przegiąłem trochę z kolorami ale zwalę winę na godzinę i zmęczenie ;) Dopiero teraz zauważyłem że nie widać żeby ta skała po prawej była na pierwszym planie, pewnie to poprawię Jak uzbiera się jeszcze kilka rysunków to wrzucę kompilację nagrań do tematu timelapsed drawing, ale i tak niewiele osób tam zagląda ;) Wszelkie konstruktywne komentarze mile widziane :) Edytowane 14 Grudzień 2010 przez noiprox
rosikowski Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 no proszę... nieźle jeździsz z pędzlami...;D
noiprox Napisano 14 Listopad 2008 Autor Napisano 14 Listopad 2008 (edytowane) Heh dzięki Rosi :) To raczej szkic niż koncept, postaciami ma zająć się kto inny więc nie przykładałem się za bardzo. Chciałem spróbować zrobić lekko futurystyczne ciuchy dla nastolatków - dla głównej bohaterki gry. Akcja będzie się dziać w niedalekiej przyszłości, więc nie chciałem przesadzić z mocnym udziwieniem Edytowane 14 Listopad 2008 przez noiprox
Coyote Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 jestem ciekawy co stało się z drugą nogą... :D fajny kolor ;)
IN Flaamess Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 3 pierwsze prace to miazga :D ( w szczegolnosci 1 i 3 ) brushe sa swietne jak i kolory ...a ta dziewczyna jakos mi nie podchodzi :P troszke plaska :) ( no ale to szkic tylko ) ... pozdrawiam
rosikowski Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 IN Flaamess - czemu płaska ~? o co ci chodzi ~? o piersi ~? no cóż przecież to nastolatka
windowlicker Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 ... według mnie postać dziewczyny jest płaska, wygląda jakby ktoś wyciął kształt w papierze a potem nalepił średniej jakości teksture i faktycznie... co z tą drugą nogą? kompozycja też niezaciekawa, jak sie przedstawia samą postać to przeważnie wkomponowuje się ją w całą kartke, w tym przypadku wypadałoby poucinać puste, nieciekawe brzegi... co do reszty, to za dużo tekstury a w pracy nr 3 robi się mydło powidło... aczkolwiek spoglądając na poprzednie prace autora widać niemały postęp, działaj dalej, pozdr
IN Flaamess Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 plaska czyli to co napisal windowlicker, nie czuc bryly jak to nie ktorzy pisza :P ...
noiprox Napisano 15 Listopad 2008 Autor Napisano 15 Listopad 2008 Dzięki za komentarze :) Następnym razem postaram się pracować nad bryłą nawet jeśli ma być to szkic wstępny do konceptu, nie przykładałem do tego uwagi ale po waszych komentarzach zdałem sobie sprawę że trzeba korzystać z każdej okazji do treningu, dzięki A drugiej nogi nie ma bo jej but zjadł :P Następny koncepcik, przerwałem w pewnym momencie bo zdałem sobie sprawę że trochę przesadziłem z wielkością tego miasta, więc jest mocno niedopracowany
IN Flaamess Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 ile godzinek tak na 1 pracke?:) i prosto z glowy czy raczej inspiracja czyms ? , bo klimatyczne :D PS. molbys torszke wiekszego formatu zapodawac?:P takie male to ...hrhr pozdrawiam
Farvus Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Wygląda ciekawie ale format tak mały że nie wiem co się dzieje. Poza tym w tych environmentach jak dla mnie troche za dużo czerni, która bardzo gubi formę. Na przykład w pierwszej pracy widze tylko jasny wylot jaskini a reszta to jakieś nieczytelne niebieskie plamy.
noiprox Napisano 15 Listopad 2008 Autor Napisano 15 Listopad 2008 Dzięki Flaamess :) Pierwsze dwie pracki - po 30minut, trzecia - 40, koncept postaci - ~50 ostatnia - godzina z paroma minutami Tendencja wzrostowa ; p Wszystkie robione z głowy Format jest dosyć mały, bo nad pracami nie siedziałem za długo i w większym formacie strasznie widać brak dopracowania i szczegółów. Następnym razem postaram się zrobić coś konkretniejszego i bardziej dopracowanego :) Fervus - to fakt, jest sporo czerni, ale te propozycje lokacji pewnego etapu w grze, gdzie akcja dzieje się w mieście podziemnym co trochę uniemożliwia pojawienie się dziennego światła;) Budową plansz zajmie się ktoś inny. Nie masz zbyt wyciemnionego monitora? U mnie jest to w miarę czytelne, ale może to dlatego że to ja to rysowałem Chyba może masz rację, może przesadzam z tym mrokiem, spróbuje to zmienić następnym razem Wszystkie prace prócz pierwszej zostały nagrane, niedługo wrzucę na youtube kompilację filmików
IN Flaamess Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 (edytowane) w minutach to podales ?!? :| kurde, ja jestem wetdy masakrycznie w tyle :P u mnie szybki rysun ,nawet, trwa 2-3 h i bez rewelacji .... no nic pozostaje tylko cwiczyc :D ogladalem filmiki ... no troszke podpatrze z nich :P dzieki Edytowane 16 Listopad 2008 przez IN Flaamess
noiprox Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 (edytowane) Szybkość idzie wyrobić speedpaintingami, ale teraz ciężko jest mi posiedzieć nad pracą trochę dłużej więc ma to swoje złe i dobre strony :/ Cóż, mam nadzieję że do czegoś się przydadzą filmiki:) Godzinka treningu z characterdesigns, twarz mi nie wychodziła więc jokera wrzuciłem. Ostatnio polubiłem chalk brusha i całość tym razem nim zrobiłem Edytowane 18 Listopad 2008 przez noiprox
rosikowski Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 sttary... fajnie mażesz... tak długo byłeś cicho tylko komentowałeś a tu nagle zacząłeś dawać fajne pracki...masz skilllla ziĄaą... kekek.... jedyne co mnie razi w tej lasce że tak hamsko są niedokończone stopy aż razi po oczach mocno...
noiprox Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 (edytowane) :) Dzięki Rosi Poprzedni koncept głównej postaci nie spodobał się chłopakom z teamu więc po sugestiach inicjatora 'produkcji' zrobiłem szybki szkic kolejnego designu (po lewej), a że się bardziej spodobał niż pierwszy to trochę go pociągnąłem dalej Ciśnienie strasznie niskie ostatnio i przygnębiająca ciapa na dworze, kawusi nie wypiłem więc byłem wystawiony na negatywne działanie tych warunków. Trochę jędzowata ciotka klotka mi wychodzi jak na razie ale mam to jeszcze zamiar wykończyć i spróbować ją zrobić bardziej na studentkę, a tymczasem dobranoc ;) Chętnie wysłucham/przeczytam wszelkie uwagi Edytowane 23 Listopad 2008 przez noiprox
noiprox Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 Kolejny etap pracy nad postacią, raczej żadnych przepaści jakościowych nie ma ale całość jest trochę bardziej dopracowana z poprawionymi proporcjami
noiprox Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 Ćwiczenie anatomii z characterdesigns, starałem się podejść do tego bez warstw i trybów wtapiania pędzla
prrrszalony Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Ćwiczenie anatomii z characterdesigns, starałem się podejść do tego bez warstw i trybów wtapiania pędzla Po co? Jeśli chcesz mieć trudniej to maluj stopą! :) Przez ten rozmazany kontur wszystko wygląda b. płasko (przy environmentach tekstura dobija głębię, może wygląda to efektowniej, ale tylko na pierwszy rzut okiem). Zaznacz to porządnie! Postacie u Ciebie wyglądają jak plamy, a nie formy. Tak jakby nie miały mieć drugiej strony (pleców etc). Zacznij od czegoś prostszego, żebyś rozumiał co malujesz.
noiprox Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 (edytowane) Hej dzięki Szalony :) Próbowałem bez warstw i trybów wtapiania bo myślałem o kupnie nintendo DS i mazaniu sobie po nim w pociągu czy na wykładach, a niestety nie ma chyba na niego oprogramowania obsługującego te dwie rzeczy. Więc chciałem sprawdzić czy dam sobie radę malując w bardziej tradycyjny, choć ciągle cyfrowy, sposób ;) Znajomy pokazał mi programik i dosyć przyjemnie się na nim rysuje Co do konturów to nie mam nic na swoje usprawiedliwienie i muszę się z Tobą zgodzić:) Kiedyś rysowałem na sporym zoomie, z czasem przeszedłem ze skrajności w skrajność i teraz mocno odzoomowuję żeby pracować nad całością. I niestety tracą na tym kontury, jak mi właśnie uświadomiłeś Dzięki za uwagę, postaram się nad tym popracować Edytowane 25 Listopad 2008 przez noiprox
Elvans Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 To Ci powiem że fajna próba. Szkoda że nie ma podłoża jakiegoś nawet na szybko zrobionego no i ta wszechobecna biel... okropna :P. Jak masz na warstwach to dodaj tło jakieś podłoże i cień.
noiprox Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 (edytowane) Nic nie poradzę, wszędzie dookoła było biało : Już nie mam w warstwach, rozdrażniony zapisałem jako JPG jak zobaczyłem że na cintiqu inaczej wyświetla kolory i na monitorze całość wygląda gorzej, trochę pobawiłem się ustawieniami ale niewiele to dało Edytowane 25 Listopad 2008 przez noiprox
IN Flaamess Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 malo prac w dp widzialem zeby az tak czuc przestrzen. Te jablko ( jak juz pisalem ) mnie rozwala.Batonik juz gorzej ( pazłotko jakos dziwnie swiatlo odbija ). Ale jablko ,szacun.
Szczur Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Ciężko mi krytykować lepszych, ale wydaje mi się że ten baton wisi na troche innej płaszczyźnie niż blat stołu. Jakby dac pod nim cień z prawej strony to byłaby lewitująca słodycz xD Co do jabłka, no comment 1
Frank600 Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Cze wpadnij do mojej teczki , zostawiłem Ci wiadomość , może mi coś poradzisz . Pozdrawiam .
noiprox Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 (edytowane) Dzięki chłopaki :) @Szczur - Nie trzeba być kucharzem żeby móc powiedzieć że zupa mu smakuje, cenię sobie wszystkie uwagi Tutaj taka próba naśladowania szybkiego stylu z pierwszych speedów Biglebowskiego w temacie ze speedpaintingami: (jakieś 25minut) Pewnie jeszcze raz do tego podejdę od nowa, bo masa błędów jest i niedociągnięć Edytowane 18 Grudzień 2008 przez noiprox
noiprox Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Napisano 8 Styczeń 2009 Speedzik, w tym tygodniu podejdę do niego jeszcze raz. Za szybko w detal próbuję iść, muszę się tego oduczyć
IN Flaamess Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 JA bym dał "mocniejsza" perspektywne powietrzną :) by było czuć odległość tych gór bardziej. Co do ogółu...swietne, mógłbyś to wykończyć
aspenboy Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Ten ostatni speed bardzo fajnie się zapowiada, posiedź nad nim nieco dłużej :)
noiprox Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Hej, dzięki chłopaki:) Zabrałem się od nowa do tego obrazka, ale niestety głupi wyłączyłem photoshopa bez zapisania (chyba znowu będę musiał sporo powtarzać), na szczęście wszystko nagrywałem i mogę chociaż z avika wyciągnąć dwie wersje kolorystyczne które brałem pod uwagę (sorki za kiepską jakość, ale filmik automatycznie kompresuję w czasie nagrywania)
noiprox Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Napisano 13 Styczeń 2009 Jeśli kogoś interesuje, wrzuciłem na youtube making ofa:
leander Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 Fajny ten making of. Gorzej z finalami, jak na moje oko za duzo zabawy kolorkami. Pewnie w animacji by sie taka mocna stylistyka sprawdzila, ale jak na pojedynczy obraz barwa idzie za bardzo w jedna manke, jakby jakis filtr nalozyc, przez co 'rownowagi kolorystycznej' nie ma, cokolwiek to by znaczylo ;) No i szkoda, ze takie male.
Urbanboogie Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 Super, dzieki za mejkingofa, ale to chyba jeszcze nie koniec? Planujesz rozwinac pomysly z pierwszego speeda?
noiprox Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 Pewnie masz rację Leander, chciałem spróbować uzyskać taki bardziej surrealistyczny klimat i może faktycznie przegiąłem :) Później wrzucę większą wersję bez zabawy kolorami Urbanboogie - raczej to już tak zostawię
noiprox Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 Niedługo zacznę nową seria szkiców, jeśli będę mógł to będę je wrzucać na bieżąco Na razie taki szybki:
emmilius Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Ostatnia praca przyjemna. Jeżeli chodzi o enviro z zaśnieżonymi górami to po prawej i lewej stronie (obrazek jest odwrócony w poziomie) nie pasuje mi ta "plama", lub cień i chmury które tworzą takie wrażenie zaciemniająca góry. W przypadku koloru to przeciesz można to bardzo szybko zmienić, filtry nakładki itp. a w drodze eksperymentów może coś interesującego wyjść, po co to gadam w sumie na pewno wiesz. Ogólnie ładne, Pan "W płomieniach" ma racje - można by dokończyć. I zlituj się proszę nad naszymi przemęczonymi oczami od monitorów i dawaj większe pracki :) Pzdr
noiprox Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Trochę bardziej dopracowany szkic: Edytowane 26 Styczeń 2009 przez noiprox
masz)rum Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Tak jak napisał emmilius, więcej pixów please, fajnie wygląda w takim rozmiarze ale nie widac żeby był bardziej dopracowany :P Jakieś takie szarawe te dwa ostatnie, pierwsze bym widział w złotych/brunatnych odcieniach, a drugie w cyanach/błekitach. Ogólnie fajne cwiczenie z takimi szybkimi enviro, widzę ze mozna sie wyrobic ;]
noiprox Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 OK, deklaruję się że od teraz wszystkie prace wrzucam w większej rozdzielczości, przy czym ostrzegam że wyjdzie na jaw wiele niedoróbek i niewykończeń ;) Na początek wrzucam poprzednią pracę w większej rozdzielczości, post Maszruma przypomniał mi że miałem go wrzucić W miniaturkach które wrzuciłem wcześniej ten obrazek był bardziej wykończony
peter_f Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Piękne obrazy!!! Świetne kolory! Pozdrawiam
Urbanboogie Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Obie prace kapitalne, brak wykonczenia wcale tu nie przeszkadza :) Wielki rispekt!
DaRoZ Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 postep ;] czuc juz odleglosci na osatnim, ale unikaj takich ciemni na pierwszym planie bo troche brudno sie robi...
Marduk Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 W tym ostatnim za dużo sharpena i niepotrzebnie ten czarny.... najlepiej go nie używać. Góry bardzo w porzadku. Ogólnie widać spory postęp.
aspenboy Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Zgodzę się z Mardukiem, ta czerń na odrobinę dalszym planie mogłaby być trochę inna, ale poza tym całkiem fajnie Ci idzie.
żółty Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 widac sporą różnice na plus pomiędzy dwoma ostatnimi obrazami a tymi z poprzednich postów, podobać się podobać :]
Rekomendowane odpowiedzi