Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ok. troszke was zaniedbalem.

kto zagladal na f3d to widzial kto nie zagladal to teraz ma okazje.

model glowy , autoportret :)

56194_0.jpg

56197_0.jpg

i siateczka

56256_0.jpg

ucho jest takie sobie, moje lenistwo, wzalem je z bambosza.

P.

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no P. pikny jestes;) mysle jednak, ze powinienes troszke bardziej brodke zapuscic..

a model? no perfect oczywiscie, nie bede sie czepiac \'bruzd na luku brwiowym\' hehe bo takowych nie widze...

pzdr

Napisano

Śliczny modelik jakby nie patrzeć ;). Szkoda tylko że ucho wykonałeś jak barbarzyńca.... jak zawszse.... ;)

Ale jakby nie było. Gratulacje :)

Gość User190
Napisano

Jakim sposobem modelowałeś??

OutOfBox, Spline??

Piękny modelik!!

Napisano

hmmm Niezle bardzo niezle nawet, ale nie myslisz o texturkach?? ciekawie by wygladalo, ale w sumie po co jezeli nie bylo by roznicy w porownaniu ze zdjeciem :D

Napisano

hej.

dziekuje serdecznie za kwatki :)

tekstur nie bedzie. z prostej przyczyny. zeby zrobic ladny material, teksturki, szaderek... to juz duzo wiecej pacy i czasu trzeba poswiecic a druga sprawa ze w tej materi nie czuje sie najlepiej. wole modelowac.

w ogole szader skory by efekt mnie zadowolil to nie jest prosta sprawa wiec odkladam to na blizej nieokreslona przyszlosc.

modelowane z boksa, oczywiscie poly, jako referencje jedna fotka i lusterko :) czas okolo 12h.

pozdrawiam

P.

Napisano

No to szkoda że nie zrobisz teksturek ;( a moze jakbys chociaz sprobowal?? Co ci szkodzi, nie wyjdzie realistycznie to trudno, wszyscy się tego uczą, trzeba od czegoś zacząć! A moje zdanie jest takie: jeśli potrafisz tak genijalnie i REALISTYCZNIE modelować to teksturowanie równierz nie będzie dla ciebie problemem. Skuś się, pop....ol skin shadera!!

pozdr

Napisano

piękne (modelowanie oczywiście, żeby nie było że mam jakieś upodobania w grafikach 3d płci męskiej)

i mam takie pytanie czym najlepiej dla początkującego jest zrobić jakąś głowe/twarz/albo coś takiego ??

narazie próbowałem nurbsami ale wyszło mi jakies niewiadomo co :D

Napisano

giegu: bede kombinowal ale na 100% nie teraz. mam w tej chwili inne rzeczy na glowie wiec ta sprawa jest totalnie drugo albo trzeciorzedna :)

lisek: rock\'a ? zalezy co sie miesci pod pojeciem rock :) jesli w kryteriach amerykanskich gdzie pink dostala grammy wlasnie w kategori rock i jesli rozpatrywac sprawe w takich kategoriach to slucham totalnie rzeznickej, psychopatycznej muzyki a ja sam czcze szatana.

a i ciekawostka. w tym roku na castleparty wystapi armia. budzynski i jego katolicka filozofia w tym siedlisku zla ? w zeszlym bylo umbra et imago. heh :) ciekawe jakby to wygladalo gdyby spotkali sie razem na scenie :)

heh... kto byl na ich koncercie ten wie o czym mowie :) a kto tego nie widzial niech zaluje :) no nic. male OT.

zombo: mam brwi i rzesy ale to chyba lepiej zrobic geometria + odpowiednia tekstura.

dead: powiem tak. modelowanie postaci, obiektow organicznych jest najfajniejsze, dla mnie to najciekawsze co moze byc i rowniez najwieksze wyzwanie. rob glowy, rob postacie !!! dobre refy, (mowie tu o ksiazkach typu \"anatomia dla artystow\" Jeno Barcsay) zdjecia ( zdjecia nalezy traktowac jako uzupelnienie a nie glowne zrodlo inspiracji) i duzo pracy. ale warto i im szybciej tym lepiej. zlinczuja mnie za to co teraz powiem ale takie jest moje zdanie. samochod zrobic moze kazdy, kazdy kto opanuje narzedzie. to tak jak z rysunkiem technicnzym. kazdy kto sie nauczy poslugiwac linijka i cyrklem jest w stanie to zrobic.

postac to juz cos wiecej. a to ze na poczatku jest kicha ... druga bedzie lepsza... kazda kolejna bedzie leszpa.

ok. to tyle. pozdrawiam

P.

Napisano

No od Rocka powstal caly metal, hard rock, trash metal, i pelno innych... to wszystko gatunki rocka. Oj satanista nie ladnie :) . Ja tam jestem anarchista i to mi starczy!

DObra koniec wywodow na temat kultury... Czekam na nastepny model

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności