Napisano 17 Marzec 200421 l Autor Dobra, oficjalnie podaję zasady konkursu: Zadaniem jest wykonanie figurki (Kiwaczka) wraz z podstawką (może być ta moja :) ). Kiwaczek - dowolna postać przedstawiona jako figurka zrobiona z \"drutów\" ( nie wiem jak to nazwać :D ) Material - najlepiej chrom, ale jeśli komp nie daje rady może być też bez materiałów Podłoże - dowolne Konkurs będzie odbywał się etapowo. Etap 1 trwa 2 tygodnie Po 2 tygodniach Zostanie założona SONDA, w której to Wy będziecie głosować na najlepszego kiwaczka. Głosować będziemy przez 2 tygodnia, aż do końca 2 części ( kolejnego konkursu). Wyniki będą zamieszczane tutaj, w tym temacie, natomiast sonda zostanie usunięta i zastąpiona nową... 1 sondę zakładam w Niedziele. Wszystkie dotychczasowe prace wejdą do głosowania. Ikim - bardzo fajny smoczek :D. Ty zawsze te smoki....:) Skilo - co Ty ostatnio takie \"dramatyczne\" prace tworzysz ?? Jak będę w domu, dam coś też od siebie...:) EDIT - poprawiony REGULAMIN !! Pozdr
Napisano 17 Marzec 200421 l eee a można jescze jakiś oddać do konkursu? bo tak to ja bym jakiegoś zrobił : >
Napisano 18 Marzec 200421 l ja renderuje nastepnego kiwaczka, robi on to co ja teraz ;-) nie, nie siedzi na forum max3d.pl :P
Napisano 18 Marzec 200421 l Autor SCORPI, rób ile chcesz...przecież mówię, że jeśli paca \"nie zdąży\" na czas to przechodzi do 2 tury... (widocznie źle się wysłowiłem...zaraz poprawię...:D) 1 tura trwa do tej Niedzieli...
Napisano 18 Marzec 200421 l za chiny nie podoba mi sie hdri (oj punkty poleca rotfl) falcrum: oczywiscie bitwa z przymruzeniem oka??
Napisano 18 Marzec 200421 l a tu moj schumaher (tyle ze troche przemontowany i poprawiony) PS.Falcrum dzieki za porade
Napisano 18 Marzec 200421 l Nie widać schumahera... -- Edit: Już widze... A tu mój nowy kiwak: Matrix has you...
Napisano 18 Marzec 200421 l empik - beznadzieja - chris - przyjemne (ladni ci te sceny wychodza) - aczkowliek sama figurka - hmm - troche malo czytelna :D
Napisano 18 Marzec 200421 l Na prawde wszystkie kiwaczki mi sie podobaja :D Falcrum Swietny posmysl z tym konkursem :D Moze ja tez do niego doloncze :D
Napisano 18 Marzec 200421 l Autor Kto by pomyślał, że temat Kiwaczka tak się ozwinie...:D Początkowo nawet wachałem się, czy warto pokazać tak prosty obiekt...Dopiero z czasem wpadłem na pomysł umieszczenia sceny na forum ( a to wszystko dzięki evermotion team...:D ), a z czasem wyszedł z tego konkursik...:P Pozdr
Napisano 18 Marzec 200421 l UWAGA , UWAGA za niedługo ujrzycie następne dzieło kiwaczekmana (mnie) ....Cierpliwości!
Napisano 18 Marzec 200421 l Originally posted by Paul_PL (...) Ikle mozna robić tego dziadostwa? Paul, przykro mi... To nie dziadostwo, tylko kiwak w pozie uniku, jaki Neo zrobił gdy strzelał do niego Smith. Ale nie przejmuj sie! Byłeś blisko! Wiesz, na początek poleciłbym ci zacząć od czegoś prostrzego... NP. To jest LAMPA LY-A-MY-PY-A Ćwicz, Ćwicz! A już może za rok będziesz mógł sie pochwalić na forum znajomością ABECADŁA! Pozdrownionka! :D
Napisano 19 Marzec 200421 l Autor ... EDIT: No...udało mi się umieścić obrazek :P Sorki, że taki maly...nie mam czasu czekać dłużej na renderka... Pozdr
Napisano 19 Marzec 200421 l ale sie temacik rozkrecil ;-D... oto moj \"czarny\" kiwaczek na szczescie -> lapcie guziki:
Napisano 19 Marzec 200421 l Autor Nogroda ?? Bitwy też nie mają nagród, a mimo to zawsze jest dużo chętnych do walki o 1 miejsce...:P Może ktoś da propozycję nagrody...jakis sponsor...:P:D Żartuję...:) Pozdr
Napisano 19 Marzec 200421 l Kiwaczki:D . Kiedyś miałem prawdziwego kiwaczka, ale po przeprowadzce gdzieś się zgubił :( . Temat konkursu macie co najmniej śmieszny :P. W weekend spróbuje coś wymodelować.
Napisano 19 Marzec 200421 l Ja również się przyłączę i coś wymodeluję, nawet mam pomysł albo i dwa:) Boję się tylko jednej rzeczy czy uda mi się wymodelować to coś co chcę:D No cóż spróbować należy:)) Pozdrawiam Czemu po zainstalowaniu najnowszego free triala Vray\'a wywala mi przy otwieraniu sceny, że nie może znaleźć dll a są w maxie i render jest ustawiony na VRay:(
Napisano 19 Marzec 200421 l ja moge zaproponowac jedynie nagrode - nagroda dla najlepszego kiwaczka - autora bedzie ... kiwaczek REAL do postawienia na polke, taki jak sie wymodelowalo :D to by bylo cos :D:D:D
Napisano 19 Marzec 200421 l Autor Hmmm...Mam takiego kiwaczka, ale szkoda mi się z nim rozstawać...:| Pomyślę jeszcze nad tym...:D Ciekawe jak by się potoczył konkurs, gdybym dał swojego kiwaczka (prawdziwego) za nagrodę... Pozdr
Napisano 19 Marzec 200421 l Zrobiłem mojego kiwaczka siatkarza, ale nie wiem jakoś ten render nie wygląda najlepiej chyba, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Jakby co siatkarz miał być w pozycji odbierającej sposobem dolnym:) Poniżej też pokazuję pierwszy próbny renderek:D Z pozycją odbierającą sposobem górnym:D Jeszcze w planach mam inną sytuację:P Ale to później... Ps. Wytłumaczcie mi jedną rzecz, dlaczego ten drugi render który był robiony pierwszy, wyszedł tak jak trzeba a ten drugi, nie zmieniając, żadnych ustawień rendera tylko i wyłącznie ustawiając od nowa ludzika, renderuje takie strzępy jak pierwszy obrazek:( EDIT: Udało się poprawiłem troszkę:) Jeszcze coś pokombinuje, czy to w ogóle możliwe, żeby się samo poprzestawiały się ustawienia VRay\'a? W związku z pewnymi problemami technicznymi rendery wrzucę w następnym poscie. Pozdrawiam
Napisano 19 Marzec 200421 l heh dobre cwiczenie mam dzieki tym kiwaczkom - temacik prosty przyjemny i sporo sie ucze...
Napisano 20 Marzec 200421 l hmm weszystko jest spoko tylko: to mi nie przypomina tych kiwaczkow(nawet nie wiedzialem ze to sie tak nazywa) ktore widac w sklepach... tamte maja srubki itd ;)... po 2gie, ten siatkarz drugi to rozumiem ze w prozni jest? albo jakas odmiana antygrawitacji
Napisano 20 Marzec 200421 l nie moglem sie powstrzymac ;-p... te kiwaczki sa takie fajne ze az chce sie je robic i ogladac ;-D (czyzby jakas kiwaczkomania)...
Napisano 20 Marzec 200421 l darkelf: zapewne jest przyspawany do pilki, a pilka do siatki (wszystko wzglednie)
Napisano 20 Marzec 200421 l Autor Darkef - Szkoda, że nie mam aparatu cyfrowego...udowodniłbym ci, że są też takie Kiwaczki ( nazwę sam wymyśliłem..:P). Fakt, faktem, że niemają wymodelowanych łączeń, ale gdyby je miały, to ciężo byłoby je później ustawiać w innych pozach :| MrRychu - fajne Kiwaczki :D ( jednak sport cieszy się największym poodzeniem :P) Everyman - Gdyby nie te materiały, to bym powiedzial, że \"nostalgia\" to jedna z najładniejszych/najciekawszych prac iwaczkowych... Master Kiełbaska - Ciekawy i do tego z DoF\'em :P Nie ma propozycji nagrody ?? Pozdr
Napisano 20 Marzec 200421 l Skilo słusznie zauważył, zresztą miał podobną pracę z kiwaczkiem koszykarzem, kiwaczek jest przyspawany do pilki a pilka do siatki mam zamiar zrobic cala druzyne:D Może się uda:)
Napisano 20 Marzec 200421 l nie wiem czy juz to wrzucalem, ale chyba nie: Kiwaczek Partyjny (ciekawe akiej partii)
Napisano 20 Marzec 200421 l Skilo: wrrr \"leppiej\" juz nic nie mowie bo tez chcialem zrobic tego pana... tyle ze mial sie opierac o widly... ale tobie to chyba \"leppiej\" wyszlo ;-D... Falcrum: dzieki... staram sie jak moge ale na razie texturki swiatla itd u mnie leza ;-( za malo wprawy... ale musisz przyznac ze i tak sa duzo lepsze od tych na pierwszym i drugim kiwaczku... a ze ten temat jest w dziale wip to zaraz wrzuce poprawiona wersje - jesli uda mi sie ja zrobic ;-D propozycja nagrody to pogadac z Adkiem zeby przydzielil zwyciezcy taka ladna statuetke jak to ma miejsce w przypadku bitwy... pozdro 4all
Napisano 21 Marzec 200421 l probowalem poprawic materialy... moim zdaniem troche lepiej teraz wyglada chociaz do tego co bym chial uzyskac jeszcze sporo brakuja... kiwaczki rulez...
Napisano 21 Marzec 200421 l Kiwaczek ktory sie wkurzyl i popelnia samobojstwo. Wkurzyl sie na to ze jest przyspawany, wiec sie odlutowal przeszedl na skraj i rzucil sie w przepasc. Koniec bajki o kiwaczku..