Falcrum Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 Dobra, oficjalnie podaję zasady konkursu: Zadaniem jest wykonanie figurki (Kiwaczka) wraz z podstawką (może być ta moja :) ). Kiwaczek - dowolna postać przedstawiona jako figurka zrobiona z \"drutów\" ( nie wiem jak to nazwać :D ) Material - najlepiej chrom, ale jeśli komp nie daje rady może być też bez materiałów Podłoże - dowolne Konkurs będzie odbywał się etapowo. Etap 1 trwa 2 tygodnie Po 2 tygodniach Zostanie założona SONDA, w której to Wy będziecie głosować na najlepszego kiwaczka. Głosować będziemy przez 2 tygodnia, aż do końca 2 części ( kolejnego konkursu). Wyniki będą zamieszczane tutaj, w tym temacie, natomiast sonda zostanie usunięta i zastąpiona nową... 1 sondę zakładam w Niedziele. Wszystkie dotychczasowe prace wejdą do głosowania. Ikim - bardzo fajny smoczek :D. Ty zawsze te smoki....:) Skilo - co Ty ostatnio takie \"dramatyczne\" prace tworzysz ?? Jak będę w domu, dam coś też od siebie...:) EDIT - poprawiony REGULAMIN !! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Kłobuc: jakie podwojne dno??? mapowanie mi sie zchrzanilo:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 Co się stało z podłogą ?? Rozdwoila się ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Oprocz standardowego kiwaczka kiwa się jeszcze na szubienicy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 eee a można jescze jakiś oddać do konkursu? bo tak to ja bym jakiegoś zrobił : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 ja renderuje nastepnego kiwaczka, robi on to co ja teraz ;-) nie, nie siedzi na forum max3d.pl :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 SCORPI, rób ile chcesz...przecież mówię, że jeśli paca \"nie zdąży\" na czas to przechodzi do 2 tury... (widocznie źle się wysłowiłem...zaraz poprawię...:D) 1 tura trwa do tej Niedzieli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 uczacy sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 za chiny nie podoba mi sie hdri (oj punkty poleca rotfl) falcrum: oczywiscie bitwa z przymruzeniem oka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 a tu moj schumaher (tyle ze troche przemontowany i poprawiony) PS.Falcrum dzieki za porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 ops zapomnialem dac obrazka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Nie widać schumahera... -- Edit: Już widze... A tu mój nowy kiwak: Matrix has you... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 empik - beznadzieja - chris - przyjemne (ladni ci te sceny wychodza) - aczkowliek sama figurka - hmm - troche malo czytelna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 --Chris-- - ten kiwaczek wyglada jak by sie schylał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Na prawde wszystkie kiwaczki mi sie podobaja :D Falcrum Swietny posmysl z tym konkursem :D Moze ja tez do niego doloncze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 kiwaczki ale sie temat rozkrecil :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 Kto by pomyślał, że temat Kiwaczka tak się ozwinie...:D Początkowo nawet wachałem się, czy warto pokazać tak prosty obiekt...Dopiero z czasem wpadłem na pomysł umieszczenia sceny na forum ( a to wszystko dzięki evermotion team...:D ), a z czasem wyszedł z tego konkursik...:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 UWAGA , UWAGA za niedługo ujrzycie następne dzieło kiwaczekmana (mnie) ....Cierpliwości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Chris...nudzi Ci śie? Ikle mozna robić tego dziadostwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 Co Ty masz do Chris\'a ?? Robi całkiem dobre Kiwaczki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Ukradł mi pomysł :P :(. Mogłem se zaklepać prawa autorskie do matrixa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Originally posted by Paul_PL (...) Ikle mozna robić tego dziadostwa? Paul, przykro mi... To nie dziadostwo, tylko kiwak w pozie uniku, jaki Neo zrobił gdy strzelał do niego Smith. Ale nie przejmuj sie! Byłeś blisko! Wiesz, na początek poleciłbym ci zacząć od czegoś prostrzego... NP. To jest LAMPA LY-A-MY-PY-A Ćwicz, Ćwicz! A już może za rok będziesz mógł sie pochwalić na forum znajomością ABECADŁA! Pozdrownionka! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Moja kiwaczka a nawet dwie kiwaczki (TY TA NIK:P): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 ... EDIT: No...udało mi się umieścić obrazek :P Sorki, że taki maly...nie mam czasu czekać dłużej na renderka... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 ale sie temacik rozkrecil ;-D... oto moj \"czarny\" kiwaczek na szczescie -> lapcie guziki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 heh, taki ruch, a jaka nagroda w konkursie :D?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 Nogroda ?? Bitwy też nie mają nagród, a mimo to zawsze jest dużo chętnych do walki o 1 miejsce...:P Może ktoś da propozycję nagrody...jakis sponsor...:P:D Żartuję...:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snakeq Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Kiwaczki:D . Kiedyś miałem prawdziwego kiwaczka, ale po przeprowadzce gdzieś się zgubił :( . Temat konkursu macie co najmniej śmieszny :P. W weekend spróbuje coś wymodelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Ja również się przyłączę i coś wymodeluję, nawet mam pomysł albo i dwa:) Boję się tylko jednej rzeczy czy uda mi się wymodelować to coś co chcę:D No cóż spróbować należy:)) Pozdrawiam Czemu po zainstalowaniu najnowszego free triala Vray\'a wywala mi przy otwieraniu sceny, że nie może znaleźć dll a są w maxie i render jest ustawiony na VRay:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 ja moge zaproponowac jedynie nagrode - nagroda dla najlepszego kiwaczka - autora bedzie ... kiwaczek REAL do postawienia na polke, taki jak sie wymodelowalo :D to by bylo cos :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 Hmmm...Mam takiego kiwaczka, ale szkoda mi się z nim rozstawać...:| Pomyślę jeszcze nad tym...:D Ciekawe jak by się potoczył konkurs, gdybym dał swojego kiwaczka (prawdziwego) za nagrodę... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Zrobiłem mojego kiwaczka siatkarza, ale nie wiem jakoś ten render nie wygląda najlepiej chyba, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Jakby co siatkarz miał być w pozycji odbierającej sposobem dolnym:) Poniżej też pokazuję pierwszy próbny renderek:D Z pozycją odbierającą sposobem górnym:D Jeszcze w planach mam inną sytuację:P Ale to później... Ps. Wytłumaczcie mi jedną rzecz, dlaczego ten drugi render który był robiony pierwszy, wyszedł tak jak trzeba a ten drugi, nie zmieniając, żadnych ustawień rendera tylko i wyłącznie ustawiając od nowa ludzika, renderuje takie strzępy jak pierwszy obrazek:( EDIT: Udało się poprawiłem troszkę:) Jeszcze coś pokombinuje, czy to w ogóle możliwe, żeby się samo poprzestawiały się ustawienia VRay\'a? W związku z pewnymi problemami technicznymi rendery wrzucę w następnym poscie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Ja obrazków nie widze :( Mój kiwaczek karate kid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 heh dobre cwiczenie mam dzieki tym kiwaczkom - temacik prosty przyjemny i sporo sie ucze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Oto obiecane w poprzednim poscie kiwaczki siatkarze:D I love this game:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 i kolejny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 hmm weszystko jest spoko tylko: to mi nie przypomina tych kiwaczkow(nawet nie wiedzialem ze to sie tak nazywa) ktore widac w sklepach... tamte maja srubki itd ;)... po 2gie, ten siatkarz drugi to rozumiem ze w prozni jest? albo jakas odmiana antygrawitacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 nie moglem sie powstrzymac ;-p... te kiwaczki sa takie fajne ze az chce sie je robic i ogladac ;-D (czyzby jakas kiwaczkomania)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 darkelf: zapewne jest przyspawany do pilki, a pilka do siatki (wszystko wzglednie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 20 Marzec 2004 Autor Share Napisano 20 Marzec 2004 Darkef - Szkoda, że nie mam aparatu cyfrowego...udowodniłbym ci, że są też takie Kiwaczki ( nazwę sam wymyśliłem..:P). Fakt, faktem, że niemają wymodelowanych łączeń, ale gdyby je miały, to ciężo byłoby je później ustawiać w innych pozach :| MrRychu - fajne Kiwaczki :D ( jednak sport cieszy się największym poodzeniem :P) Everyman - Gdyby nie te materiały, to bym powiedzial, że \"nostalgia\" to jedna z najładniejszych/najciekawszych prac iwaczkowych... Master Kiełbaska - Ciekawy i do tego z DoF\'em :P Nie ma propozycji nagrody ?? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Skilo słusznie zauważył, zresztą miał podobną pracę z kiwaczkiem koszykarzem, kiwaczek jest przyspawany do pilki a pilka do siatki mam zamiar zrobic cala druzyne:D Może się uda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 A to moj kiwaczek, poszedl siedziec :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Jakiś niezbyt rozgarnięty ten kiwaczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 moze obejc kraty na okolo:D podoba mi sie nocny klimat;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 nie wiem czy juz to wrzucalem, ale chyba nie: Kiwaczek Partyjny (ciekawe akiej partii) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 taaaaa Balcerowicz musi odejsc [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Skilo: wrrr \"leppiej\" juz nic nie mowie bo tez chcialem zrobic tego pana... tyle ze mial sie opierac o widly... ale tobie to chyba \"leppiej\" wyszlo ;-D... Falcrum: dzieki... staram sie jak moge ale na razie texturki swiatla itd u mnie leza ;-( za malo wprawy... ale musisz przyznac ze i tak sa duzo lepsze od tych na pierwszym i drugim kiwaczku... a ze ten temat jest w dziale wip to zaraz wrzuce poprawiona wersje - jesli uda mi sie ja zrobic ;-D propozycja nagrody to pogadac z Adkiem zeby przydzielil zwyciezcy taka ladna statuetke jak to ma miejsce w przypadku bitwy... pozdro 4all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 20 Marzec 2004 Share Napisano 20 Marzec 2004 Skilo bardzo fajny kiwaczek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 21 Marzec 2004 Share Napisano 21 Marzec 2004 probowalem poprawic materialy... moim zdaniem troche lepiej teraz wyglada chociaz do tego co bym chial uzyskac jeszcze sporo brakuja... kiwaczki rulez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Marzec 2004 Share Napisano 21 Marzec 2004 Kiwaczek ktory sie wkurzyl i popelnia samobojstwo. Wkurzyl sie na to ze jest przyspawany, wiec sie odlutowal przeszedl na skraj i rzucil sie w przepasc. Koniec bajki o kiwaczku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi