Napisano 2 Grudzień 200816 l Witam jest to moja pierwsza praca, którą pokazuje an tym forum. Postanowiłem zrobić projekt pt: "Koniec". Przedstawia on dworzec kolejowy wzorowany na dworcu w Zakopanem. Szkielet sceny: Rower, który modeluje do tej sceny. Wzoruje się na popularnych "składakach" firmy WIGRY: Jest to sam początek mojej pracy. Kolejne etapy wrzucę na dniach, bo nie mam za dużo czasu na modelowanie. Każda uwaga i pomysły do sceny mile widziane. Ogólny zamysł tej sceny to klimat post apokaliptyczny i metafora końca ukazana na dworcu. taki mam zamysł :) Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200816 l witam ,rower nie proporcjonalny , lampa przednia zaduza sprychy za cienkie powyginaly by sie ,klakson za maly ,przyjrzyj sie dokladnie referencji no i powidzenia,pozdro
Napisano 2 Grudzień 200816 l kierownica też jest za duża, jeśli robisz akurat ten modelu roweru... a teraz jak się przyjrzałem to wszystko leży... nic nie ma zachowanych proporcji... looknij na google i przyjrzyj się temu rowerowi... powodzenia!
Napisano 2 Grudzień 200816 l Autor Nie robię do końca roweru WIGRY tylko się na nim wzoruje, gdyż jest on tylko elementem mojej sceny a nie chcę brać gotowych rowerów tylko chcę wszystko sam zrobić. Faktycznie trochę z proporcjami było źle postaram się to poprawić jak najszybciej. Jutro pod wieczór wrzucę kolejne postępy z rowerem. Dziękuje za wszelkie uwagi. A co do komentarza, że trochę za różowo to go nie zrozumiałem, bo nie wiem czy Ci chodzi o kolory użyte czy o temat sceny :)
Napisano 2 Grudzień 200816 l Proporcje składaka leżą kierownica jest za wysoko "mostek" jest za cienki...a lampa chyba nawet przy kompletnym rowerze powinna go wywalić do przodu :D
Napisano 2 Grudzień 200816 l sewcio skorzystaj z google. Może to nie te składaki co kiedyś ale proporcje możesz zobaczyć.
Napisano 2 Grudzień 200816 l jaki kozak, naklejka ROMET i widać że wóz z pod igły, bo folia na siedzeniu... :P
Napisano 3 Grudzień 200816 l A co do sceny ta pracuj mocniej nad modelami Rower: popraw trochę szprychy bo wyglądają jak nitki poprzyczepiane do obręczy (widziałeś kiedyś rower z kwadratowymi kołami) Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200816 l oba złe, naprawde nie widzisz ze lezy i kwiczy czy sie zbijasz? Powyzej masz porównanie twój rower orginał.
Napisano 4 Grudzień 200816 l Autor Witam, serio mam z tym problem. Nowa wersja: Chcę naprawić te proporcje roweru, żeby móc go dalej modelować porządnie. Edytowane 4 Grudzień 200816 l przez sewcio
Napisano 4 Grudzień 200816 l Utwórz sobie plane obok roweru i nadaj mu zdjęcie pierwowzoru jako teksturę. Potem w widoku z boku będziesz widział wszystko jak na dłoni.
Napisano 7 Grudzień 200816 l Autor Wreszcie udało mi się coś z tym rowerem wykombinować. Więc teraz powracam do kompozycji sceny. Proszę was o wszelkie uwagi co można dodać do tej sceny, żeby wytworzyć taki klimat post-nuklearny, coś w tym stylu.
Napisano 7 Grudzień 200816 l Autor nie mogę coś podpiąć obrazka to daje link http://sewcio.moneyfactory.pl/koniec/7.jpg Edytowane 7 Grudzień 200816 l przez sewcio
Napisano 7 Grudzień 200816 l Autor dzieki blinq :P bardzo bylb ym wdzieczny za jakies pomysly jak nadac jej charakter post-apokaliptyczny.
Napisano 7 Grudzień 200816 l To chyba musisz zdewastować to wszystko...rozwal budynek( powybijaj choć szyby), zniszcz tory.... przygotuj scene, modele... potem przyjdzie pora na textury i reszte.
Napisano 30 Grudzień 200816 l Wygnij tory :D...zrób pęknięcia w ziemi i "zbuduj " z paru "cegieł" szczątki jakiegoś budynku :D PS. Rower Już lepszy...popraw kierownice jeszcze bo wygląda jak z harley`a :D i podsuń go bliżej kamery :D Bo coś mi się zdaje że to on ma najwięcej detalu :D