adek Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Pixologic po raz kolejny rozpieszcza użytkowników Zbrusha. Firma udostępniła zebrane w jednym miejscu Zbrush'owe materiały. Trzeba przyznać, że sama baza została przygotowana bardzo przejrzyście. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=441 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Pomagam jak moge ;) Wiele (wszystkie?) z tych materialow bylo wczesniej dostepne na zbrushcentral, ale w dosc chaotycznej formie. Pixologic sprawe ladnie porzadkuje i ujednolica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Rozpieszczaja ale mam nadzieje ze nie ostatni raz w tym roku (3,5!). Swietna rzecz ta biblioteka. Bardzo milo z ich strony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 No, ciekawe co tam z 3.5. Na razie ani widu ani slychu. Mam nadzieje ze nie bedzie tak jak z 2.5 (trzy lata obsuwy i w koncu 3.0). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axis Mundi Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 fajnie że poprostu zebrali do kupy materiały z pewnego tematu na forum pixologic. Wiecie że kto chce to znajdzie, ja te wydaje mi się wszystkie materiały mam od ponad roku, także nie dajcie się złapać na chwyt marketingowy. Lepiej by wzięli się za wydanie patcha z poprawkami do tego wielkiego NEXT STEP bo nastepne mega next stepy podejżewam będą też zbugowane. No se ponażekałem ale fakt faktem nie wymienił bym tego programu na inny. Nie ma zamiennika niestety :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Ten "pewny temat" to MATCAP REPOSITORY. Calkiem fajne materialy a nawet wcale konkretna free rzezbe mozna tez dorwac TUTAJ. (zdaje sie ze potrzebna rejestracja) Mimo wszystko te materialy prezentowane oficjalnie najwyrazniej przeszly jakas selekcje poza tym podglad na modelu daje duzo lepsze pojecie o tym jaki to material. Co sie tyczy bugow - wszystko zawsze je ma i bedzie mialo a ludzie zawsze beda narzekac chocby nie wiadomo co. Juz teraz mozna poczytac idiotyczne po prostu posty w temacie wersji 3.5, gdzie ten i ow czeka na... animacje w Zbrushu. I pozniej taki delikwent bedzie niezadowolony nawet jak dostanie najlepsze na swiecie narzedzie rzezbiarskie bo przeciez on oczekiwal animacji... Itd itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Nezumi dobrze gadasz, czytałem sporo w tym wątku o 3.5 na zbc i niektóre teksty rozbrajają. Kto liczy jeszcze na to że wyjdzie on w 2008 to bądźmy rozsądni, jest grudzień. Co do materiałów to dobrze że jest ten podgląd na modelu Magdy, nie trzeba testować dziesiątek materiałów żeby wybrać odpowiedni dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Ja tam licze na prezent pod choinke! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Własnie go dostałes! Jak tak patrze na niektorych userow to nie potrafią nic docenić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Hindus - docenic doceniam, ale jak mi Pixologic oficjalnie cos zapowiada i podaje termin a potem tego nie ma to tak jakbym ci powiedzial, ze masz pod choinka prezent, ale idac tam przekonalbys sie ze jednak nie ma. Albo: "na gwiazdke dostaniesz samochod" a potem sie okazuje, ze to opony do roweru ktory juz masz. Docenisz TAKI prezent? Ale nie uprzedzajmy faktow - rok jeszcze trwa. Tak tylko gdybam - w koncu nikt ich nie zmuszal do oglaszania nowej wersji pod koniec roku, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Jak dla mnie to chyba zaden z tych mat nie wygląda zachęcająco, taki bazarek zdecza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Oj wizz kilka ciekawych na pewno się znajdzie, zwłaszcza przydatnych przy sculptingu a i do prezentacji niektóre się nadają. Jak ktoś już pisał zrobili przesiew bo w wątku z matcapsami mimo wielu ciekawych materiałów było też dużo badziewia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 L O L Idealne zakonczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi