Napisano 18 Marzec 200420 l Autor narazie tyle. wagony sa kopiowane, zroznicuje je troche teksturami..teraz zastanawiam sie co dalej..jak pociagnac otoczenie zeby nie przegiac a bylo ladnie.. ehh..marzy mi sie komp na ktorym moglbym wyanimowac ten pociag jak sobie przejezdza przez most, wjezdza do lasu i zatrzymuje sie na jakiejs stacji w jakims wyludnionym miasteczku.. marzenia;)
Napisano 18 Marzec 200420 l noo świetnie.... z otoczenia to wystarczyła by jakaś rzeka, nad którą jest ten most, a w tle ledwo widoczny zarys brzegu (czyli nic) .... modele są tak piękne, że nie mogę się doczekać tekstur
Napisano 18 Marzec 200420 l może klimat otoczenia rodem z \"Liberatora 2\" ??? tzn. most nad duuuuzą przepaścia.... albo Syberia, drzewa iglaste...
Napisano 18 Marzec 200420 l No swietnia pracka :D Jak bedziesz robil tlo i nakladal teksturki to zrob dym z komina lokomotywy :D
Napisano 19 Marzec 200420 l eeeeeno stary, prezentuje się bardzo okazale, pełna scena prawie, jeszcze w tle jakieś góry dodaj i będzie piękny kompletny obrazek.
Napisano 19 Marzec 200420 l mnie to bardziej niz gory podabal by sie Nowy York z przed 100 lat albo San Francisco,
Napisano 19 Marzec 200420 l spoko jest, luzik, ale fajnie bylo by jeszcze jakies inn wagoiniki zobaczyc... czy to jest jusz koniec zabawy z wagonami??
Napisano 19 Marzec 200420 l Wagoniki niech zostaną te same...tylko texturkami je rozróżnij. Głupio by wyglądało, gdyby każdy wagon był inny...
Napisano 19 Marzec 200420 l Nonono bardzo detaliczna ta scena - podoba mi się :) - ale musze przyzznac rację przedmówcami - różne wagoniki - koniecznie i będzies ok!! Pozdr giorgione
Napisano 19 Marzec 200420 l dlaczego tego jeszcze nie ma w rekomendacjach?? Świetny WiP! Brawo za detale!
Napisano 22 Marzec 200420 l Autor heh, dziekuje, mili jestescie:) nie bede modelowal roznych wagonikow bo i tak one sa na dalszym planie, a calkiem rozne wygladalyby imho troche dziwnie;) zrobie za to rozne tekstury. niestety mam chwilowy problem z kompem, ale wstrzymuje sie z babraniem w nim, bo i tak na dniach zmieniam sprzet, a nie chce mi sie dwa razy tego samego robic;) poki co zrobilem jakies zarysy gruntu (renderu na razie nie zamieszczam bo w strasznie niskiej rozdzielczosci), chyba jednak pokusze sie na wersje z drzewkami;) zreszta, jeszcze mam czas zeby to przemyslec;) eh, impreza sie skonczyla, czas do lozka. milych snow:)
Napisano 23 Marzec 200420 l Autor powoli biore sie za tekstury, bo otoczenie juz prawie cale mam:) pewnie dlugo mi zejdzie na tym, bo duzo tam tego, no ale..;)
Napisano 23 Marzec 200420 l no ale ja zrobisz texturki (dobre) to ja lepiej nie mowie jak to bedzie superowo wygladalo!!!!!!!!!
Napisano 23 Marzec 200420 l Postaraj się jeszcze tak dobrać te teksturki, żeby cześć detali nie znikła. Czekam na reszte :)
Napisano 11 Lipiec 200420 l Autor huhu, kupa czasu minela.. niestety kompa szlag mi trafial ustawicznie, poza tym nauka, praca i jakos tak czas diabli wzieli..ale komputerek juz mam nowy, nauki chwilowo brak wiec mozna szalec..no ale nie w tym rzecz.. przez ten czas zmienila mi sie koncepcja troszke, a ze komputerek jest teraz w stanie to zniesc wiec oto ona (jakis tam etap, dodam jeszcze pare budynkow bo lysawo tam w tle jest)..do tego pierwsze teksturki, nastepne w drodze;) \"c&c are more than welcomed;)\"
Napisano 11 Lipiec 200420 l a nie lepiej by to zrobic np na jakims arktycznym tle ?? snieg itd ? choc tam pewnie takich mostow nie ma :P
Napisano 11 Lipiec 200420 l Hi mt, jezeli sie nie myle to Cie znam ze studiow, ale to nie wiem :P Co do ostatniego renderu to jakos mi nie pasuje ustawienie budynkow wzgledem mostu itd. Z takiego ujecia powinny wygladac inaczej, no chyba ze stoja tak jakos \"komiksowo\" i to zamierzony efekt. Pozdrafiam ;)
Napisano 11 Lipiec 200420 l hyhy woda sux lepiej zeby byl tam juz jakis kanał burzowy a z tym odstepem szyny przy czwartym kole lokomotywy to juz przesadziles :P popraw to dodaj pare budynkow i takie lekko oslepiajace slonce bedzie cool heh dlugo cie nie bylo
Napisano 11 Lipiec 200420 l Autor no dawno dawno mnie nie bylo:/ hyh, ze woda sux to wim;) dodalem na przypal jakas teksturke z fallofem w reflection i jakas mapka na bumpie zeby bylo wiadomo ze tam \"ma byc woda\";) budynki nowe sie robia, wlasnie cos sie renderzy;) ich uklad tez sie troche zmieni.. Wtorek -> znamy sie znamy z copernicusa, z ktorego ucieklem jak tylko moglem;) ostatnio widzialem parawan, ktory dla Majki robiles;) hehe;) pozdrawiam:)
Napisano 11 Lipiec 200420 l czyżbyś czerpał inspiracje z mostu grunwaldzkiego? lol. budyneczki politechniki.. Pięknie pięknie. ;] Dobrze, że jednak skończysz tą ciuchcię, tylko zrób coś z tymi drzewami!
Napisano 28 Lipiec 200420 l UUUUUUuuuuuuuu... Mt... no ten tego. chyba zmienie plany co do moje sceny.. bo jeszcze nogi polamia za plagiat ;) Ladny model.. konczysz scene?
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor Pawel -> kto jak kto, ale ja Ci ich nie polamie;) Twoj model tez mi sie podoba:) koncze koncze, a w zasadzie walcze z nia;) duzo sie tego strasznie porobilo i wciaz mam uczucie ze jest dalej niz blizej:/
Napisano 29 Lipiec 200420 l wg mnie dziwnie te fale wyglądają są tam idealne koła ale zmień to i zrób scene z lat 50 będzie git :D ------------------------------------------------------------------------------ ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6946&page=5&pp=30 - Kasta gotowa (robione bez blueprints) Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Napisano 29 Lipiec 200420 l Autor no o falach juz mowilem;) to tylko dla picu;) Salvator - most grunwaldzki chyba troche inaczej wyglada z tego co pamietam, zreszta teraz jest w remoncie;) inspiracja bylo pare roznych zdjec i jakas tam moja wizja.. now.. mala przerwa: zrobilem nowy budynek do miasteczka (chce sie pozbyc tych "klockow"), rano (czyt: jak wstane) dorzuce wkomponowany w scene..wiem, jest masa niedociagniec, ale co tam;) pozdrawiam:)
Napisano 13 Sierpień 200420 l no tak, troszkę inaczej, ale jakoś mi się strasznie skojarzył. Budyneczek pikny. Tylko nie zarżnij maszyny ;]- ile to ma mieć fejsów? Przy okazji, z chęcią obejrzałbym z jakich referek korzystasz, inspiracje itp. itd. Czekam na scenkę.
Napisano 13 Sierpień 200420 l Jestem baaaardzo miło zaskoczony rozwojem tej pracy - gratuluję!! Bardzo ciekawe ujęcie i perspektywa :)
Napisano 13 Sierpień 200420 l Pracka fajna, ale dręczy mnie mostek :d za mały jak na takie kratownice i podwieszki linowe :D
Napisano 13 Sierpień 200420 l Autor hmm, z tym updatem to taki maly problem pt. W95.Partie.B czy jakos tak w ilosci sztuk 750;) wiec generalnie 3ds, phtshp i wszystko czego uzywalem a mialo rozszerzenie .exe poszlo...w las;) wszystko poczyscilem, ale za instalacje 3ds sie chyba dzisiaj nie wezme bo przyszedl do mnie doomik 3;) a co do mostku..tak po prawdzie to srednio mnie obchodzi czy taki w rzeczywistosci mialby prawo bytu..ten mi po prostu ladnie wyglada (cala moje filozofia;)) o referencje tez moze byc kiepsko, bo z reguly sobie albo cos sam wymyslam, albo przeksztalcam zdjecia pod wlasna wizje..ale moze cos posklejam i wrzuce, ku potomnosci;) dzieki za c&c pozdrawiam:)