Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Na zaznaczeniu kolor materiału jes calkowicie bialy za tlo jest mapa hrdi a skylight jes tez hrdi.Wiec niewiem jak uzyskac efekt bialych felg skoro wszystko jest biale......Uzywam maxa 5 brazil 1.0....Help............
Myszek Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 a moze przez przypadek dales szary material na felgi ?? a jak jest byaly nalozony to daj sky light bialy i po klopocie :D
Bzyku Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 No tak przeciez swiatlo z hdr najczesciej nie jest idealnie biale wiec musial bys tak jak myszek pisze zamiast hdr w skylight dac zwykly bialy kolor. Ladna zabawka :D. tylko zmien nazwe theada bo sie beda czepiac :)
Leru Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 To nie jest LEGO :/ Klocki LEGO maja na kazdym takim okraglym wypustku napis LEGO a tu nie ma :( Fajne :)
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 co do braku napisu lego to na komerche nie lece bedzie pewnie napis leko
kulexy Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 sppoko wyglada, ladnie sie prezentuje... FAJNIE~!!
Myszek Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 zmien temat (edytuj pierwszy post) na Pojazd 3D: samochód lego
Falcrum Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 No przecież nie podpisał umowy z LEGO na rozpowszechnianie nazwy\"LEGO\", więc zrobił bez...:P Tak na serio...badzo fajna praca. Tylko zastanawiam się, czy wszystko sam wymodelowałeś, czy też wyeksportowałeś z LegoCAD\'a :D Pozdr
Dor Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Hmmm... to mi przypomina to: :] (praca Andre Richarda)
illy Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Originally posted by Leru To nie jest LEGO :/ Klocki LEGO maja na kazdym takim okraglym wypustku napis LEGO a tu nie ma :( Fajne :) Kiedys bylo Cobi, to moze to tez podrobka:P Felgi sa ok:D Ale podloga za bardzo sie swieci:P
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 zapewniam wszystkich ze sam to zrobilem siedzialem przez 9 godz z sówmiarka i wszystko jest co to dziesiatek milimetra dokladne na zyczenie niedowiarków moge podeslac scene tylko 913 074 polygonów :)
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 a co do obrazka wyzej to oczywiscie inspirowalem sie ta pracka z galerii brazila......a ten samochodzik mam w domu kiedys sie tak nudzilem ze sobie wyjolem stare poczciwe klocki i sobie zrobilem samochodzik a ostatnio sobie w 3d maxie wymodelowalem..... sama przyjemnosc
illy Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 a zrobisz takiego typowego ludzika z lego??? takiego wiesz osobna glowa tulow z rekami i nogi!?!?
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 mysle nad tym ale jak szukalem w swoich klockach to nieznalazlem jeszcze kasku
Myszek Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 znalazlem jeszcze jeden blad spojrz na proporcje te deseczki na podlodze sa szerokosci kolka !! a postaw na jakies zwyklej desce i odrazu bedzie roznica zmiescilby sie na jeden desce :)
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 tak ale nieznalazlem jeszcze zadnej innej textury na to miejsce ale spoko bo to dopiero testowe rendery ale niechce przedobrzyc
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 wlasciwie to moja jedna z pierwszych pracek na nowym kompie a na starym to moglem sobie sie tylko pobawic funkcjami brazila
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 ma ktos jakis soft do texturowania jak w 4d paint ?
Falcrum Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Daj luknąć na siatkę :P Dor- kurcze po zobaczeniu tej pracy chyba wyciągnę swoją szufladę z klocami...:D[lol2] Pozdr
Myszek Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 ja nie mam swoich klockow wyrzucilem je bo brakowalo mi miejsca na plyty :(
xMark Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 no no niezla pracka, jak dla mnie to bardzo realistycznie wyglada
Kryhas Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Super Nie spodziewałem się że ktoś bedzie budował kloski lego !! Bardzo mi ise to podoba :]
MC-Maxim Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Tez mi sie bardzo podoba. Fajny pomysł i ładne wykonanie. Zeczywiscie wyglada to bardzo realistycznie i do tego ładnie :)
WToreK Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Zarabiscie ci wyszedl material desek tyle ze sa za gesto ulozone, niczym boazeria (tak to sie pisze?)
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 a to moje wczesniejsze i pozniejsze pracki :
Marcin Napisano 4 Marzec 2004 Autor Napisano 4 Marzec 2004 a tak propo ktos wie jak zalozyc galerie u adka (www.max3d.pl) na stronie bo co do tego to zadnych odnosów nieznalazlem...please maila do niego napisalem ale sie nieodzywa...:(
sikham Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 jeszcze z tydzień i sie odezwie ;) cierpliwośc to podstawa ;) na tym ostatnim renderku deski są conajmniej dziwne na klockach (wych okrągłych wypustkach) niepowinno sie znajdowac przypadkiem logo LEGO :)
illy Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Albo ktos mial za duzo lakieru i go wykorzystal:D Kronikow w domu nie masz!?
Loozack Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Originally posted by marcin18pl co do braku napisu lego to na komerche nie lece bedzie pewnie napis leko Sikham, i kto tu nie czyta postów :P [piwo]
Bzyku Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 a ja sie zapytam: jaka metoda to bylo modelowane poly, nurbs. bo jak poly to chyba troche sie nabawiles wiec ile ci to zajelo,no chyba ze boolean rulez :D jak mozesz to pokaz wire
sikham Napisano 4 Marzec 2004 Napisano 4 Marzec 2004 Loozack komu chce sie czytać posty z 1 strony :>
Marcin Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 to pewnie juz koniec jeszcze dof dodam i ludka z lego wymodeluje :)
SansSerif Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 modelik ok ale duzo traci na nieciekawym oswietleniu. najbardziej bije po oczach ta niebieska sciana. troche za agresywna w odniesieniu do reszty. bump na dechach za mocny, daj tez mape na reflect podlogi.
Master Kiełbaster Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Daj bumpa klockom. Szczególnie tym sciętym z przodu. I czemu wokół tych samochodów jest czarna dziura??
zombo master Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 fajny pomysł. Zgadzam się z masterem kiełbasterem.
WToreK Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 A ja pomarudze ze na tym ostatnim renderze to znowu klepki sa za male! Geeez wez sie w koncu za proporce podloga->model :)
Loozack Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 według mnie z tym oświetleniem pracka wygląda bardzo realistycznie :) ja już bym nic nie zmieniał, no może poza tymi klepkami :D pozdrawiam [piwo]
Quadysz Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 najbardziej podobaly mi sie klepki tuz przed powodzia lakierowa, trzeba bylo tylko mapy podmienic i juz, te ostatnie sa niefajne, glowni ebump i reflection aczkolwiek nie wiem jaki to konkretnie kanal w twoim rendererze... dawno sie nie bawielm klockami lego :) wiec moge sie mylic ale czy oponki ni emaja zbyt jasnego materiału? poza tym bardzo fajnie... greets
Marcin Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 wlasnie renderuje scene z dofem testowe zajeb wyszly wiec niedlugo zamieszcze...:) poza tym nic niezmienie a co do klepek to ja sam kladlem na podloge skaner zeby miec texture a wy sie jeszcze czepiacie :) pozatym to sa wlasciwe proporcje bo u mnie te klepki sa naprawde takie male.....:)
Marcin Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 a co do powodzi laieru to faktycznie przesadzilem bo zaczolem render i sobie na dwor wyszedlem i jak wrocilem to byl render gotowy i taki nieprzewidziany efekt wyszedl bo musialem cos przez przypadek przestawic w ME :) ale juz chyba lepiej ?? prawda krytykujcie moja pracke bo chyba w WIP o to chodzi :)
Ebor Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 hmmm ja bym te samochodziki zamiescił w innej scenerii... może jakieś miasteczko LEGO tzn. LEKO :)
Rekomendowane odpowiedzi