keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 (edytowane) Witam, za namowa pana tweety zakladam tutaj teczke gdzie bede wszystkie swoje "pracki" wrzucal. Jesli sie cos wam spodoba to wrzuce do FW ale tylko za wasza zgoda. Na poczatek taki portrecik ktory wczoraj zrobilem: model moj ale go zwalilem. Nie wiem czemu ale ZBrush mi po podzieleniu geometrii porobil jakies kolka:/ Strasznie siata na tym ucierpiala moze wiecei o co chodzi. Dodaje taka stara pracke z postacia z posera:> (nie bijcie za to prosze) Edytowane 25 Grudzień 2008 przez keraj37
KamillM Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Ale brzydal/brzydula na tym portrecie :P Włosy fajnie wyszły, chociaż te na czole to jakby przylizane. Rzęsy chyba w paincie domalowałeś? ;)
keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 hej rzesy sa z haira and fur ale jak widac nie umiem ich robic:/
adam_m Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Nareszcie kogoś posłuchałeś :) Baza głowy w maxie? To pokaż tą siatkę.
khatake Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 pierwszy ryjek ok. wlosy git ale rzesy potwornosc, no i wogole masz dziwny gust ze robisz takie dziobaki ;] druga prace mogles zostawic dla siebie...:P
Eden-3d Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 witam jak dla mie rzesy mozesz wymodelowac nie jest ich duzo uwazam ,ze w tym przypadku obeszlo by sie bez pluginu
keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 (edytowane) Eden-3d: masz racje:/ ale po co sie meczyc:] khatake: hehe lubie ciekawe twarze, nie tylko slicznotki i keny:] adam_m: oto siata straszna nie :p Edytowane 25 Grudzień 2008 przez keraj37
keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 masz na mysli ze zapodawac do zbrusha? Czy tutaj, bo jesli tutaj to jak mowilem to jest bezposrednio z zbrusha tak mi podzielil:/
Tomala Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 siatka tak wygląda bo przed podziałem albo ms składała sie z samych trójkątów
adam_m Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Modelujesz głowę trójkątami??? Pokaz siatkę z maxa. 1
keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 juz wiem o co chodzi, dzienki Tomala, po wyexportowaniu zaznaczylem niechcacy aby przkonwertowalo na trojkaty:/ No tak adam_m: lepiej nie pokazzywac tego :]
Tomala Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 dlaczego na obrazku głowa ma ucho a na modelu z siatką który pokazałeś ucha nie ma? Czy to jest 3d czy jakaś foto sklejka? :D
Tomala Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 A no właśnie jakoś tak za ładnie wyglądało :D Jak na texture to bardzo się to wszystko zgrało na obrazku że wygląda jak jedna całość. Taki mały tips jeśli można, w necie jest sporo fajnych zdjęć ludzi autorstwa różnych fotografów. Wiele z nich jest na prawdę super. Nie zarzucę teraz konkretnym linkiem ale mógłbyś znaleźć dużo inspiracji do kolejnych prac i poprawić trochę prezentacje swoich modeli biorąc przykład z tych fotografii. pozdro.
Temporal Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Babka ma kanciate usta, rzesy nie teges a tak to nawet nawet. Ta siata to jest pierwszy level z zbrusha?
keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Napisano 25 Grudzień 2008 dokladnie pierwszy level i tak zrypalo:/ ale to moja wina bo wyexportowalem do trojkatow
JohnyCa Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Urodę to ma jak szninkiel - poza tym fajnie by było jakbyś powalczył bardziej z modelem a nie nadrabiał teksturką :) I zmień tło bo daje po oczach.
Mkbart Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Haha, czyżby rewolucje w podejściu do tworzenia? ;) Dajesz, dajesz!
ReflectVision Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 ta babka im bardziej w prawo tym gorzej :)
J|L Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 no ładne to nie powiem.. babka troche taka zdeczka zazoltawa bym powiedzial no i laczenie wlosow z czolem momentami za "plaskie" co do siatki taki delikatny kartofelek ale liczy sie efekt a efekt jest niczego sobie.. drugi pic bardziej mi sie podoba jest w nim cos,,, nie wiem iks fajls jakis czy co ? troche w nim podlubac i by byla klasa :] pozdro
mis3k Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 hehe.. jak patrze na te babke to przypomina mi sie film "Wzgórza mają oczy" tylko nie wiem która część.. ale wiesz duży plus dla ciebie że ciągle coś robisz, wiele rzeczy można ci zarzucić ale na pewno nie bezczynność.. mam pytanie - ten ludzik napisałeś że jest z pozera, a na digarcie (http://www.digart.pl/praca/2867346/dziecko_lasu.html) na dole, że postać z Wings i Zbrush to jak jest na prawdę?? pozdro
keraj37 Napisano 26 Grudzień 2008 Autor Napisano 26 Grudzień 2008 mis3k: model z posera ale robilem na podstawie jego majac go posrodku swoj modelik, staralem sie zachowac topologie co mi zresta dosc dobrze wyszlo. oglonie to dzienki za otuche:] J|L : sam zes mi pomagal z tym obraazkiem to wiesz najlepiej:] ReflectVision : hehe tez tak mysle dlatego jest z profilu Mkbart : dzienki:> JohnyCa: masz racje
wieslaw_ Napisano 26 Grudzień 2008 Napisano 26 Grudzień 2008 dzienki za otuche Już ktoś o tym wspominał, nie wiem czy w tym wątku ale wiem, że w stosunku do Ciebie keraj - błagam skończ z tym "dzienki" bo wali po oczach i nie można się skupić na twoich pracach. To nie jest złośliwa uwaga... Co do prac to nie komentuję. Pozdrawiam, Wiesław
keraj37 Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Napisano 31 Grudzień 2008 ok teraz juz wiem o co chodzi:> dzEki:) Kolejny obrazek:
adam_m Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 O, gratka dla dermatologa ;) Oko cały czas nie teges. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
J|L Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 skora wyglada rewelacyjnie o wielkosc textur nie pytam bo pewnie giganty :] tylko cos na brodzie jaki jogurt ma czy cos pozdro!
mkeruj Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 Keraj, pokazuj siatki albo rendy w clayu bo sie po prostu ośmieszasz jak dla mnie. Jak nie potrafię robić takich rzeczy, to nie próbuję udawać że umiem.
khatake Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 policzek...tak, to jest policzek...tyle moge o tym powiedziec...
Eden-3d Napisano 31 Grudzień 2008 Napisano 31 Grudzień 2008 oo dobry skill ,od ostaniej pracy,pozdro i szczesliwego nowego roku!
keraj37 Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 wlasnie pracuje nad czyms takim, mam zamiar zrobic jeszcze reke ktora bedzie plonac - stad musze sie podszkolic w fumefx. Ale mam pytanie skoro to wip to moze macie pomysl co jeszcze dodac do tej pracki?
Faun Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Nie moja sprawa w sumie, ale czy chcesz mieć portfolio składające się z wykrzywionych twarzy z posera, na czarnym tle, ewentualnie w otoczeniu płomieni?
keraj37 Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 odpowiedz jest krotka: nie. Wcale nie szukam czegos do portfolio ale po prostu "tworze" tak dla siebie glownie:)
khatake Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Mam dla ciebie zla wiadomosc...pomysl na prace powinienes miec ty...chyba ze chcesz aby to byla nasza praca. To forum jest raczej po to aby pomoc w kwestiach technicznych i w obalaniu zlych pomyslow ;p ale nie po to by ktos wymyslal te dobre za ciebie. Twarz z Posera?
keraj37 Napisano 20 Marzec 2009 Autor Napisano 20 Marzec 2009 khatake: w sumie maszz racje, ale wydaje mi sie ze nie ma nic zlego jak sie powie co sie powinno zrobic bo i tak ja to musze wykonac. Chyba to jest jasne. W creditsach mozna wspomniec o osobach ktore pomogly i tak wszyscy beda szczesliwi. Chwilowo brakuje mi konceptu na tlo:/ ale chce sie trzymac w tej kolorystyce to wiem. Ale moze ktos z was wie jakie tlo w jakch odcieniach powinno byc przy tak nmacyconym swietle? Ja sie nie znam a sie zabieram:) Ramsez: trafna uwaga - specjaleni jednak zmniejszam sempling w mentalu aby szybko rendereowac wersje robocze.
hcpiter Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Lubsz odpowiadac na pytania ? Poraz kolejny pada pytanie czy twarz jest z pozera, a ty omijasz je jak nie wiem, co. Jezeli nie jest z pozera to napisz i pokaz siatke, jezeli jest to cale to pokazywanie renderow mozna rozbic o d..... I juz lepiej dac sobie spokoj i zastanowic czy aby grafika 3d jest dla mnie.
mrkrzysiek Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 zlikwiduj tą białą ple po lewej stronie twarzy doświetl trochę z przodu bo mało co widać
khatake Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 No bede szczery...jesli z Posera to fakt o kant d%@y potłuc. A co do pomyslu to wiem ze czasem ciezko...sam czasem wisze nad czyms ale wydaje mi sie ze pytanie na forum nie ma sensu. Ale nie jestem despota - nie zabronie ;] no ale ode mnie nie spodziewaj sie powodzi pomyslow. Powodzenia.
KLICEK Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Lubsz odpowiadac na pytania ? Poraz kolejny pada pytanie czy twarz jest z pozera, a ty omijasz je jak nie wiem, co. Jezeli nie jest z pozera to napisz i pokaz siatke, jezeli jest to cale to pokazywanie renderow mozna rozbic o d..... I juz lepiej dac sobie spokoj i zastanowic czy aby grafika 3d jest dla mnie. przeciez juz napisal ze woli byc bojem hotelowym :)
adam_m Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 przeciez juz napisal ze woli byc bojem hotelowym :) Może kiedyś w podpisie umieści napis: "Najlepszy grafik, wsród bojów hotelowych" :)
Temporal Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Teraz powinien sie zjawic jaki mod i pogrozic banem bo obrazacie usera. Chwila niedostaniecie bo grozby sa tylko jesli pojezdzasz praca a nie autora wtedy mod robi nadinterpretacje w waszym przypadku to uznaja ze te posty sa konstruktywne i na temat. U keraja widze progress i to sie liczy.
keraj37 Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 (edytowane) hehe nikt mnier nie obraza bo to jest nie mozlwe z tego powodu ze sie nie obrazam, no moze kiedys sie obrazielm ale szybko mi przeszlo KLICEK: ja Ci dam za boja:) ja chcialbym byc kierwonikiem:) Adam_m: to jest pomysl Od powiadam na pytanie czy to jest twarz z posera: NIE, zaskoczeni:)) Edytowane 21 Marzec 2009 przez keraj37
keraj37 Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 Oto final, nic wiecej nie moglem wymyslic:/
Temporal Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 centaur zamienil sie w vampira bez oczow niezle
keraj37 Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 o widze ze zes zoabczyl podobienstwo:) faktycznie zarowno oswietlenie jak i tlo sa z centaura, tzn takie samo ale scena jest robioaa od nowa, zreszta co w tej scenie jest :] pare swiatel i ryj
ReflectVision Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 nie wiem keraj czy sie wyglupiasz czy nie ..
Rekomendowane odpowiedzi